Reklama

Reklama

Natočeno podle neuvěřitelně skutečného příběhu, film osvětluje i ta nejtemnější místa. Po záchraně mladého chlapce před nelítostnými obchodníky s dětmi se federální agent dozví, že chlapcova sestra je stále v zajetí, a rozhodne se vydat na nebezpečnou misi, aby ji zachránil. Když se mu krátí čas, dává v práci výpověď a vydává se hluboko do kolumbijské džungle, nasazuje svůj život, aby ji osvobodil od osudu horšího než smrt. (bianci)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (98)

movieband 

všechny recenze uživatele

Nepříjemný a silný film. Bohužel se najdou lidi, ne jen v internetovém prostoru, kteří budou celou situaci shazovat do konspirace, nesmyslu a katolické agitace. Takových je mi líto. Protože, i kdyby SoF nebyl natočen, pořád by se stačilo jen podívat na statistiky zmizelých dětí a statisticky prokázané obchody s dětmi v sexuálním průmyslu, nejen v US. Lidem, kteří zpochybňují i tahle tvrzení... Přeju asi fakt hezký život. K filmu - výborná práce. Nedivim se, že hlavounům z filmového průmyslu autoři šlápli na kuří oko. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně viděl toto dílo, pro Q-onanisty tak zásadní, že na něj všichni šli do kina 3x a film měl tak v USA vyšší tržby než Indiana Jones a ciferník osudu. A dopadlo to celkem očekávatelně - docela kvalitní "staromódní" a neokázalý thriller. Podobné se točily v 70. letech. Dějově velmi podobný jako polský "Small World", ale mnohem méně směšný. Jinak samozřejmě s Q-anonem nemá film společného zhola nic a historky o tom, jak "elity" ten film zakazují (a proto se hrál v 3000 kinech, lol) jsou jen pro ty nejhloupější Trumpovy voliče, možná i úmyslně šířené, aby na to lidi šli. ()

Reklama

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Bol som pripravený na všelijaký bizár, keďže som vedel, že sa o film zaujímajú najmä konšpiračné alt-right kruhy, ako aj pre prítomnosť Caviezela, hrajúceho rovnako problematického Tima Ballarda. Od režiséra Alejandra Monteverde som navyše videl absolútne príšernú pro-life propagandu Bella. Nepríjemne prekvapiť ma to teda nemohlo. Sound of freedom je však nakoniec prekvapivo súdržná a kvalitná žánrovka, ktorá ma celú dobu udržiavala v napätí, ideologicky mi neprišla nijak pomýlená a aj s tým náboženským pátosom tam bolo narábané iba veľmi decentne. Ja s tým nemám problém. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem to neviděl nebýt vazby na Q a velký povyk, viz současný kulturní války. Ale když to vezmu čistě jenom jako kino a vyseru se na kontroverze, pak až na občasný kostelní zpěvy, lehce misijní duch, pár trapných replik o Bohu (because God’s children are not for sale...) a dobrých 15 minut nad optimální stopáž... je to úplně OK film na téma bu-bu-bu, únosy spratků. Ježíšovský Caviezel v hlavní roli sedí, lokace jsou parádní, pár zmrdů a pedofilů taky zabaví, nejvíc se mi líbil "tropico" Bill Camp a jeho cool postava. Takže jo, zbytečně vyhrocený. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočný rozruch okolo úplne zbytočného filmu. Sound of Freedom je len obyčajným, agitačným thrillerom s televíznym lookom akoby vypadol z večerného programu na Hallmarku, ktorému sa však dostalo viac pozornosti ako si zaslúžil. Celá tá konšpiračná debata je zase iba vyhonená diskusia pár dezolátov na internete bez akéhokoľvek reálneho opodstatnenia, pretože film nič zásadné nezdeľuje, ani neprezentuje žiaden extra kontroverzný názor. Jedná sa o ten najstereotypickejší thriller o únose detí preložený rečami o Bohu, ktorý si môže pozrieť aj ktorákoľvek babička a ničím by ju to neurazilo. Čo je zle sa ani neoplatí menovať, pretože to začína mŕtvolnou réžiou až po márne pokusy o nasilu hnané emócie podporované úplne premotivovanou hudbou, ktoré tým prvoplánovým tlačením na pílu pôsobia smiešne, až po nejednotnú atmosféru, kedy sa ten film snaží raz tváriť ako nervy drásajúci dráma, inokedy to prekladať humorom a na záver by chcel byť až akčným thrillerom s nejakým posolstvom. Podpriemernosť skrz na skrz s prestrelenou stopážou, ktorá v kinách nemala čo hľadať. CELKOVO: 4/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Mel Gibson natočil osobní vzkaz svým fanouškům a všem lidem, kde vyzývá k ukončení obchodu s dětmi a prosí všechny, aby se na film šli podívat, jelikož první krok k tomu problém vyřešit je o něm mít povědomí. (Cooller)
  • Timova (James Caviezel) první práce pro tajné služby byla v CIA, kde pracoval až do událostí 11. září 2001. Díky tomu, že vystudoval v oblasti terorismu a zbraní hromadného ničení přešel k tehdy nově zřízené Homeland Security. Zde se terorismu věnoval pouze prvního půl roku a následně byl požádán, aby pomohl vybudovat speciální jednotku věnující se zločinům praktikovaných na dětech. Tim neví, proč o to byl požádán, ale bylo mu řečeno velícím důstojníkem, že je mladý a má na své straně víru, a to by mu mohlo pomoct nezničit si „duši“ při vyšetřovaní takového zvěrstva. Tim zde pracoval jako speciální agent v oddělení vyšetřovaní 12 let, z toho 10 let strávil na hranicích, kde chytal převážně pašeráky dětí. V roce 2006 se však v USA změnil zákon, který dovolil speciálním jednotkám přesunout svoje operace i za hranice USA, hlavně směrem na jih. V roce 2012 byl však povolán za prací zpět do USA a zde proběhla scénka z traileru/filmu, kde se Tim ptá své ženy, co má dělat, protože nemůže pokračovat ve své práci, pokud zůstane. Avšak když zůstane, tak má také možnost zachránit nevinné děti. Timova rodina s tehdy 6 dětmi tak čelila velkému morálnímu dilematu. Tajně doufal, že ho jeho žena od nápadu odradí, aby se mohl vrátit domů za rodinou, ale jeho žena reagovala bez váhání naprosto opačně, a proto se rozhodl zůstat a děti zachránit. (Cooller)

Reklama

Reklama