Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studenti druhého ročníku jednoho pražského gymnázia jedou na povinný lyžařský kurz. Nikoho příliš netěší, že hlavním vedoucím je přísný profesor Karda, který vzal s sebou dceru Mariku. Kromě Kardy tvoří dozor mladá učitelka Hanka, zkušená a skeptická učitelka Boženka a pohledný instruktor Vláďa. Od počátku kurz provázejí drobné konflikty. U Vikyho Cabadaje, který je vůdčí osobností třídy, najde Karda rozbitou láhev vína. Hned první večer se po večerce kluci vydají na dívčí pokoj a profesor je málem přistihne. Další den začíná výcvik, ale také zápolení mezi Vikym, Radkem a Karlem o Maričinu přízeň. Té se však líbí instruktor, a tak se jejich snahy soustředí na to, jak Vláďu znemožnit. Zatímco se ho snaží vyšachovat, má Karda problémy s věčně opilým kotelníkem, který odmítá topit, protože má koks složený před chatou. Kardovu žádost, aby mu pomohli uhlí složit, kluci odmítnou. Potom se však domluví s kotelníkem, že jim za složení obstará alkohol. Když pak Karda odjede na celý den a noc mimo chatu, využijí příležitosti a benevolence učitelky Hanky a uspořádají v kotelně tajný mejdan. Karel se opije do bezvědomí, a když jej ostatní najdou ve sněhu, zavolá Radek i přes nesouhlas ostatních učitelku. Ta začne případ vyšetřovat, ale všichni předstírají, že o ničem nevěděli, a nechají v tom Radka samotného. (TV Nova)

(více)

Recenze (612)

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Dřepkins! A rovnou na zadek. V osmdesátých létech bylo natočeno hned několik, do dneška občas reprízovaných filmů o "teenagerech", ale tenhle je rozhodně ze všech nej. Apolitický, bez šalamounských popisů toho, jaká ta mládež dělá příšerné chyby a jak jim ti dospělí, kteří koneckonců všemu rozumějí, musejí podat pomocnou ruku. Vydrž, Prťka, vdrž!!! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Svěží komedie s hláškami, které zlidověly nejen na horách, ale i dole v údolích. Dá se shlédnout při sklence svařáku či grogu, ale i za střízliva a ani v tom případě nenudí. A myslím, že to není jen díky nostalgii, že je i po letech stále koukatelná a zábavná. A dodnes je i k vážnému zamyšlení. Čeho jsme se i my sami na sobě ve svém životě dopustili... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Prosím vás, tady všichni píšou pořád dokola jednu stejnou hlášku, tak se chci zeptat - ten Viki Cabadaj, on má nějakou firmu na výrobu tlačných pružin..? Hořká komedie z období sladkého mládí, v které Smyczek předvádí lehkost a nenucený humor tam, kde Janák o generaci později tlačí na pilu, jejímž prostřednictvím chtějí hanební prcíři Kotek s Mádlem mermomocí něco přeříznout. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

... Čeho se na nás dopustili druzí, s tím už se nějak smíříme, horší jeto s tím, čeho jsme se dopustili sami na sobě... Lidi jako je Radek budu dycky respektovat... Být tim, čim doopravdy jsme, neni nic lehkýho a v pubertě už vůbec ne. V každym se to pere a málokdo se dostane tak daleko, aby se nechoval tak, jak se od něj očekává, ale tak, jak to cítí.. Pro mě hrozně důležitý téma, ač postavený v kulisách lyžáku souškovacího období... Edit: Jak tak koukám na ostatní komentáře, tak jsem vlastně úplně zapomněl, že to je i výborná komedie! :-D Jsem se holt nechal strhnout tim koncem no... ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Hlavně díky výbornému scénáři nadprůměrný film, jehož s přibývajícími lety zesilující kultovní status zakládá tuto relativizující otázku: je to skutečně tak naprosto výjimečný film nebo jsou tuzemské komediální filmy natočené po roce 90 tak slabé? 70% Produkce: Filmové studio Barrandov ()

Galerie (14)

Zajímavosti (40)

  • Do postavy vedúceho horskej chaty obsadil režisér priateľa, Karola Kováča. Rolu profesorky Boženky si zahrala Valentina Thielová, ktorú režisér spoznal už ako malý pri natáčaní filmu Holubice (1960). (Raccoon.city)
  • Tento veskrze apolitický film se přesto setkal se stranickou kritikou - jistým soudruhům se údajně nelíbilo, že na konci snímku má pravdu jedinec, a ne kolektiv. (Setman)
  • Jan Antonín Duchoslav (Viki Cabadaj) chcel stále mimo natáčania spolu so štábom hrať karty a ponocovať, ale oni sa báli, že ich oberie, tak ho posielali spať. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama