Reklama

Reklama

Pomsta

  • USA The Protégé (více)
Trailer 1

Anna (Maggie Q), kterou jako dítě zachránil a vycvičil legendární zabiják Moody (Samuel L. Jackson), je nejtalentovanější placenou vražedkyní na světě. Když je však Moody - muž, který pro ni byl jako otec a naučil ji vše, co potřebovala vědět o důvěře a přežití - brutálně zabit, Anna přísahá pomstu. Jakmile si s ní tajemný vrah (Michael Keaton) začne hrát na kočku a myš, jejich konfrontace se stane smrtící. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (132)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Campbell už proste 30 rokov robí to isté, vie to, a mňa to stále baví. Pokiaľ má dobrý scenár, nekonvenčné dialógy, skvelý casting, tú chémiu medzi hercami už vie vybudovať. Z tohto by mohla v pohode vzniknúť aj hra, aj keď ... žmurk na Hitmana. Maggie aj Keaton asi pijú krv alebo čo, že stále vyzerajú zachovalo a vedia sa stále svižne pohybovať (za predpokladu, že to boli oni, no). Film je klasický inteligentný akčňák, kde sú vynechané nepodstatné momenty, kde sú fakt kvalitné bojové sekvencie, dialógy, ktoré bavia a hlavne, rozumná minutáž a zaujimavý feeling. Poctivá trojka, ale jednu dám za Keatona a mobil s nožom. 4 z 5 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„…VIDÍM ŽENU, KTERÁ BALANCUJE VE VĚTRU NA LANĚ NAD NÁDRŽÍ PLNOU ŽRALOKŮ…“ ///    Áčková akčňárna (s béčkovejma momentama). Příběh (teda zápletka…) je až neuvěřitelně jednoduchej. Něco většího z něj dělají až ty tři hlavní postavy – teda hlavně Anna, která je krutopřísnej (a sympatickej) zabiják. Velkej plus je, že se u toho dá občas i usmát. Taky mě baví, že se to vodehrává někde jinde než, než v Číně. Takže Vietnam…. Hmmm dobrý! A krvavý!   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že vzkříšení je svině. 2.) Chystám se zabíjet. Kvůli živobytí...   /// Thx za titule „saurix“.       /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Neškodné akčné B-éčko, ktoré sa až príliš zaseklo v dobe thrillerov/akčných filmov 90. rokov. A to bohužiaľ tentoraz nemyslím ako pochvalu. Jasne, Maggie Q je stále bohyňa a rád ju vidím opäť v podobnej akčnej úlohe, i keď tu nepredvádza nič nové (=> Nikita) a herecky za ostatným hereckým ansámblom (Keaton, L. Jackson) zaostáva minimálne o dva kroky. Martin Campbell nie je žiaden nováčik, ale ostrieľaný režisér bondoviek (=> Golden Eye), takže film má vysoké produkčné kvality a prekvapivo na neho dostal slušný budget, takže aj akcia je výborné nasnímaná, s dobrou choreografiou, neustále strieda lokácie a minimálne prvú polovicu nestihne nijako nudiť. Problémom je, že celý dej pôsobí akoby sa zasekol o 30 rokov dozadu. U podobného filmu síce nečakám scenár oscarových kvalít, ale ani po tisíc krát servírovanie tých najobohranejších klišé ktoré existujú, s nezaujímavými postavami. The Protégé tak miestami pôsobí ako Campbellom nikdy nezrealizovaná bondovka z 90. rokov, kde sa dve postavy väčšinu filmu naháňajú a nevedia rozhodnúť, či sa milujú alebo chcú zabiť. Prvú hodinu to ešte bolo zábavné sledovať, druhú po scéne kde sa Maggie Q a Michael Keaton v asi dvoch strihoch stihnú brutálne vymlátiť a hneď na to aj vášnivo pomilovať, to už začalo pôsobiť ako nechcená paródia na staršie bondovky. Navyše takéto niečo môže fungovať iba so správnou chémiou medzi postavami, no bohužiaľ medzi Maggie Q a Keatnom je chémia na bode mrazu, aj keď sa to Maggie Q snaží zachraňovať svojim sexapellom. Následne film dospeje k záveru, ktorý je skôr sklamaním, než zadosťučinením, keďže po predošlých vynikajúcich akčných scenách v závere nikam nevygraduje a namiesto fajn akčnej záverečnej pol hodinky (alebo aspoň desaťminútovky) vygraduje do takého sentimentálneho ničoho, kde je namiesto 20 záverečnej akčnej scény radšej jeden dlhý flashback, wtf?! CELKOVO: 5/10 ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Film kde si hlavní hrdinka hned dvakrát zkrátí vlasy a před tím ještě jednou. A vždycky z nějakého důvodu!! Jinak slepenec filmů , které jsem již viděl (a byli lepší než tohle) se zápletkou a s dialogy , že i mupeti mi přišli jako akční nindžové a rozumbradi. Takže nakonec  největší pecka je ta prověšená džízka na T-1000, která mu jen stěží zakrývá pupek. -- Tohle je ixtá variace rádoby akčního něčeho tak trochu do nikam. To je fakt tak těžké v tak konkurenčním prostředí jako je holywood vypotit dobrý scénář, nebo jsou scénáře dobrý , ale producenti jsou do jednoho sebedestruktivní nešťastníci a tak si je upravují dle - čeho vlastně? ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Nikto nie je taký hluchý ako tí, ktorí nechcú počúvať.“ Výborné akčné scény, v niektorých prípadoch dokonca aj nápadité (požiarna hadica), ale mimo nich ma film vôbec nebavil. Robert Wenk scenáristicky zaspal niekedy v 80. rokoch, ale tentoraz to už nie je pochvala. Herecky nabúchané hviezdami rokov minulých, až sa mi chce povedať, že je to také Expendables 3.5 na čele so stále ohybnou Maggie Q. 40 % P.S.: Palec hore dávam Michaelovi Keatonovi a jeho kaskadérom :)) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (3)

  • Na hudbě k hlavnímu traileru se podílel mimo jiné i český skladatel Tomáš Oliva. (Qaeky)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v rumunskom Bukurešti a vietnamskom Da Nang. Natáčalo sa aj v Bulharsku a Veľkej Británii. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama