Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský specialista na špinavou práci Rake (Chris Hemsworth) jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (494)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Po dvou letech nám Sam Hargrave přináší další akční jízdu s Chrisem Hemsworthem. Akce je sice super, ale když tam není, tak děj dost pokulhává. Samotná scéna útěku z vězení a vlak jsou super, ale jinak je to slabší. Chris tu opět vystupuje jako neohrožený zabiják, které při záchraně civilistů nic nezastaví. Z Gruzie odcestuje do Rakouska, kde se odehraje i finální bitka. Ta je dost slušná. Zřejmě máme zaděláno i na trojku, na kterou se jistě rád podívám, ale s menším očekáváním... "Chceš pro mě makat?" ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Dvojka ještě předčila díl první. Poctivá akční zábava se vším všudy. Přestřelky, souboje, automobilové honičky, skvělá kamera, parádní choreografie, sympatický záporák a opět nepřekonatelný Chris. Samozřejmě si to neodpustí citové vsuvky, ale to už asi u americké produkce jiné nebude. Každopádně je to vážně skvělá akční jízda, se vším tak, jak jak to žánr vyžaduje. Netflix po delší době boduje. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Solidní akce mi pachuť špatného filmu z huby nevypláchne. Kromě té akce tam nefunguje vůbec nic (ok jedna vtipná scéna jak čumí na telku se slepicí). Třeba v Komandu jsem Arnoldovi věřil, že má rád tu dceru. Tady jsem nevěřil nikomu nic a ten kudrnatej kluk mě vyloženě sral. Bohužel pro mě je velká část filmu točená v rádoby Gruzii tzn. u nás, takže defaultní východoevropské nastavení - špinavé sklepení zkrachovalých zámků nebo hnusné fabriky. Jak já to nemám rád. V porovnání s exotickou jedničkou je to kvalitativní sešup po všech stránkách. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Skvostná "jakože jednozáběrová" poctivá kaskadérská choreografie (o to více škoda do očí bijícího CGI během výbuchů, havárek apod.), žádné serepetičky či dialogové výlevy a hlášky během akce, prostě se to valí ve strhujícím tempu. A tím, že čirá akce vyplňuje dobře polovinu stopáže, tak nesporně je z čeho být upřímně nadšen. Jenže... Zároveň si to podráží nohy úvodem a závěrem. První akce je po dvaceti minutách. A povinná vata "tvařme se, že máme děj a charaktery", která je vyplňuje, by se v nadčasovém akčňáku spláchla za pět minut. Závěr má zase problém, že finální zúčtování (samo o sobě solidní) je výrazně ve stínu všech předchozích akčních pasáží. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Mě nic nezastaví!- Racionální divák se musí připravit na hodně fantastickou podívanou, anebo se radši na tohle nedívat. Zraněný Rake se dává do kopy poté, co téměř zemřel. A rekonvalescence je hodně přitažená za vlasy, ale když uvážíme, že Rake je převlečený Thor, pak není problém... No a ta Vídeň! Celou dobu jsem přemýšlel, jak se komando teroristů i s vrtulníkem dostalo z Gruzie do Rakouska, leč nepřišel jsem na to. Nakonec jsem nad vším mávnul rukou, páč akce je na prvním místě a kvůli ničemu jinému jsem se nedíval. Závěr na kapesníky a Hemsworth by i nadále měl zůstat u akčního žánru, jelikož emoce mu nejdou, nejdou, nejdou...a ten kamennej ksicht už mu asi zůstane napořád. ()

Galerie (255)

Zajímavosti (17)

  • Na viedenskej Donauplatte, architektonicky modernej oblasti rakúskeho hlavného mesta, sa natáčalo dva týždne. Kvôli akčným sekvenciám museli zavrieť na túto dobu niekoľko podnikov, ale aj detské jasle a škôlky z toho dôvodu, aby deti nevystrašili. Bola to najväčšia uzávera v rámci Viedne kvôli filmovej produkcii od natáčania filmu Mission Impossible 5 (2015). (Arsenal83)
  • Podobně jako v prvním dílu, tak i zde si střihnul cameo samotný režisér snímku Sam Hargrave. Můžeme ho spatřit jako hrobníka kopajícího hrob, který nezůstane dlouho prázdný. (UhLee)
  • Akčná sekvencia na jeden záber počas prvého dejstva filmu trvá až 21 minút. Podľa režiséra Sama Hargravea ju skúšali 4-5 mesiacov a natáčali celých 29 dní. (Arsenal83)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama