Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (566)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. The Legend Of The Scorpion King ,2. Scorpion Shoes ,3. Imhotep Unearthed ,4. Just A Oasis ,5. Bracelet Awakens ,6. Evy Kidnapped ,7. Rick's Tattoo ,8. Imhotep Reborn ,9. My First Bus Ride ,10. The Mushy Part ,11. A Gift And A Curse ,12. Medjai Commanders ,13. Evy Remembers ,14. Sandcastles ,15. We're In Trouble ,16. Pygmy Attach ,17. Come Back Evy ,18. The Mummy Returns ,19. Forever May Not Be Long Enough, ()

sud 

všechny recenze uživatele

Můj komentář by se mohl shodovat s komentářem k prvnímu dílu. Jsou oba na stejné úrovni. Jsou z toto hodně cítit prachy a vnucovat se divákům (zvláště těm americkým, kteří o filmu nemusejí moc přemýšlet, do kina jdou hlavně na popcorn a pokud se hlavní hrdina neobjeví do pěti minut na plátně, odcházejí z kina). Oba filmy by se mi možná líbily, kdyby mi bylo deset, nebo dvanáct, teď už to jde mimo mě. Pokud jste příznivci filmů kde jsou počítačové triky (tady jich je opravdu hodně), nějaká ta zábava a na konci Hollywoodský happyend, budete spokojeni. Vy ostatní se na to radši nekoukejte. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Větší, výpravnější, efektnější, dějově rozmáchlejší. Prostě klasické atributy, které pokračování finančně úspěšného popcornu "musí" splňovat. Ve výsledku nudnější, přeplácanější, akčnější, infantilnější (což jsem myslel, že už snad ani nejde), nekonzistentní a stopáží přemrštěné. Prostě také klasické atributy pokračování. Příjemná odpočinková podívaná, ale nic více a rozhodně ne kvalitněji, než-li v případě prvního dílu. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Mumie i s pokračováním je jen prázdná a nepovedená kopie Indiana Jonese. Slaboduchý děj asi nemá smysl ani kritizovat, těžiště filmu by asi mělo stát na akcích a humoru. Akce jsou absolutně nepřekvapivé, nezajímavé a dopředu čitelné. Humor je trapný, až běda.Film je tak jen tuctový akční konstrukt, posazený do kulis atraktivního Egypta, na jehož atmosféře jen parazituje. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa výborný film a výborné pokračovanie. Dejovo to je na rovnakej úrovni, ako bola jednička, myslím že sa tento diel naozaj podaril, čo sa o niektorých pokračovaniach povedať nedá. Koniec je dosť napínavý a možno sa to niekomu zdá prehnané, ale mne osobne to vôbec neprišlo. Film som si zamiloval už na prvýkrát a stále to trvá. Odporúčam všetkým priaznivcom dobrodružnej fantasy, akčnej nádielky a milovníkom prvého dielu. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (56)

  • Ve scéně po první bitvě "hodných" lidí proti Anubisovu vojsku, kdy se hodní radují z vítězství, kolem bojovníků nejsou žádná mrtvá těla jejich kolegů, přestože se v písek mají měnit pouze bojovníci Anubisovy armády. (Marrty3)
  • Při honičce v autobusu hlavní hrdinové zabijí tři mumie, ale než honička začala, měli za zády čtyři. (JackBurda)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama