Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (502)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Sly zasadol tentokrát aj na režisérske kreslo a podľa mňa odviedol lepšiu prácu ako Avildsen, určite minimálne boxerské finále je zvládnuté lepšie ako v predchádzajúcom diely..Herecký výkon Stalloneho je opäť výborný, Rocky je jednoznačne jeho najvydarenejšia filmová rola. Čo však zaostáva za jednotkou je scenár...Scenár k jednotke zbúchal za tri dni a paradoxne výsledok bol lepší, ako keď mal na scenár čas...Celkovo sa však (napriek klesajúcej tendencii) jedná o dôstojné pokračovanie ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nemám s druhým Rockym absolutně žádný problém. Obstojný sequel, který nedělá naprosto výborné jedničce bůhvíjakou ostudu. A vlastně se mi i líbilo, že se ještě více ponořil do psychiky Rockyho, který s boxem seknul. To byl mnohem zajímavější pohled, než vidět třicet zápasů za film. Ale už je to trochu vaření z vody, to žádná, ale Sylvester se s tím opravdu dobře vypořádal. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Dvojka sa ešte relatívne pridŕža rukavíc jednotky. Je stále viac o Rockym a ľuďoch z jeho okolia, než o tom, kto komu v ringu čo rozbije (ako to bolo v trojke a najmä šialenej sovietskej štvorke). Dokonca by som povedal, že boxerské scény tejto série nikdy neboli jej vrcholom; tým sa stali postavy, vzťahy, dialógy. Dvojka je malá, v dobrom sivá, psychologická dráma. Lenže jej predsa len chýba údernosť jednotky. Postavy poznáme, dokonca i ústredný "záporák" zostal ten istý (!). Všetko sa točí v jednom kruhu a nič nové neprichádza. Ale inak fajn. Dvojka bola krásna krasojazda. Rozpočet sa síce oproti jednotke zvýšil "až" na 7 miliónov, ale to i celosvetová tržba (na fajnových 2OO). ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Blbina. Jednička byla taková celkem koukatelná outsiderovská pohádka, tenhle film o revanši a Apolo Krýdem je jen slabý odvar. Mimochodem, je docela vtipné, že jsem se v textu distributora překouknul a myslel jsem, že Rocky Adrianu připravil o ruku (a ne požádal), tak jsem se to marně snažil vybavit... ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Sinusoida úspěchu se opakuje, akorát že tentokrát začíná na vrcholu, aby spadnul na dno a z něj se vybojoval opět na vrchol. Bohudík se opakuje i Sylvestrův výkon z prvního dílu, ale scénáristicky je úrovňově někde jinde, děj pokulhává s náhlými údalostmi jako svatba či dítě a místy se člověk opravdu nudí. 60% ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Obyvatelia Philadelphie sledovali trať, ktorú Rocky (Sylvester Stallone) mestom zabehol počas jeho tréningového behu aj spolu so všetkými deťmi, ktoré sa k nemu pridali. Ak by išiel behať touto traťou skutočne až zo svojho domu v South Philly na vrchol schodov Múzea umenia, zabehol by približne 30,2 míľ za jeden deň – o 4 míle viac ako maratón. (Pat.Ko)
  • V jedné z prvních verzí scénáře jsme se ve flashbacku měli dozvědět Rockyho (Sylvester Stallone) skutečné křestní jméno - Robert. (Karlos80)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama