Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (862)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejradši mám ty protáhlý komoušský ksichty když tam ten jejich rusáček od Rockyho fasuje jednu za druhou. Tady není co řešit, cokoli co je proti komoušům je neskutečně romantická záležitost ze který je mně příjemně na těle i duchu. Tenhle Rocky má v sobě neskutečnou energii, špičkovej osmdesátkovej popíček , treninkový dávky co by sundali i vola a hlavně pokoření komoušů. Bejt stylovej a mít tu možnost, dám 50 bílejch pěticípejch hvězdiček, ale máme jich tady jen pět a ještě ke všemu rudejch. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Pro některé po velmi nepovedeném III. díle, už jen málo lidi doufalo, že by Stallone vyrukoval s takovou peckou jako byl tento díl. Jeden z mých nejoblíbenějších dílů, perfektní zápas, perfektní trénink, skvěle natočené, jako celek to drží pohromadě jako skála!! Sly dokazuje, že nepatří do starého železa a stále umí! Vítězství staré síly nad technikou. Také to není jenom zápas mezi boxery ale mezi světovými velmocemi, závěrečná řeč Rockyho má něco do sebe."If He Dies, He Dies!!" ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Ať tu Sly po mě nežádá kupu nadhledu, když ji sám nemá ani, co by se pod nehet vešlo. Zhůvěřilost po všech stránkách spíše připomíná televizní pořad populární hudby osmdesátých let s patetickým moderátorem, co ztratil veškerou soudnost. Ani to akční finále není bůhvíjak strhující, což již prominout nelze. Čistá pětka, studente Stallone. S touhle slohovkou z první třídy se můžeš jít akorát tak klouzat. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Teprve po patnácti kolech v ringu a nespočetných ran do hlavy, může člověk pronést slova, která i železnou oponu bortí. A také zbortila. Za pár let už jsme si Rockyho užívali nadabovaného více osobami než pouze jednou. I když v mém případě tahle nostalgie na rané mládí s VHSkami přidělala této úsměvné, protisovětské agitce a holywoodské reklamě na bohatství jednu hvězdičku navíc. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Takřka všechno, co béčkové osmdesátky tak zdobilo a definovalo, je ve čtvrtém pokračování Rockyho výbušně a celkem dramaticky koncentrováno. Přestože tahle pohádka s klasickým boxerským schématem "dobro vs zlo" (aneb studená válka zdaleka neskončila) čpí až moc velkými frázemi a nadlidským hrdinstvím, vše je poskládáno přesně tak, aby se bavily i generace daleko po italském hřebci. Vždyť dobro vypadá tak sympaticky, poctivě a skromně, zatímco zlo je tolik studené, bezcitné a chamtivé, a finální souboj je emocionálně natolik strhující, že pokaždé stojím u obrazovky a nadávám na hnusné soudruhy, kteří poslali na chudáka Rockyho nadopovanou bestii. A to byl asi záměr.. :)) 80% ()

Galerie (121)

Zajímavosti (73)

  • Film je věnován trvalé vzpomínce na Jane Oliver, první osobní manažerku Sylvestera Stalloneho (Rocky). Jane Oliver (1929–1975) zemřela ve 46 letech na rakovinu. Stallone se vždy cítil jako dlužník za to, že mu pomohla nastartovat kariéru. (Rominator)
  • Snímek nepřímo zapříčinil vznik filmu Predátor (1987). V Hollywoodu koloval vtip, že když Rocky (Sylvester Stallone) porazil všechny možné soupeře na Zemi, jeho příští souboj bude proti mimozemšťanovi. Tvůrci filmu Predátor to vzali vážně a začali pracovat na snímku o souboji mimozemského tvora s fyzicky zdatným pozemšťanem. (ArsenalEagle)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 127,9 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 300,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama