Reklama

Reklama

Ztracená kulka

Trailer

VOD (1)

Geniálního mechanika s kriminální minulostí obviní z vraždy. Aby dokázal svoji nevinu, musí vystopovat zmizelé auto a získat důkaz: jednu jedinou kulku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Stratená guľka nemá nič spoločné s genitálnym ústrojenstvom, ani s Hitlerom, ktorý bol tiež jednovaječného charakteru. Hoci hľadanie stratenej guľky by mohol byť v jeho prípade veľmi zaujímavým a odvážnym filmovým počinom komediálneho rázu, niečo ako voľné pokračovanie Stratili sme Stalina. V tomto filme sa žiaľ toho komediálneho veľa neodohráva, na druhej strane nechýba dobrá akcia, automobilové naháňačky a mŕtvoly. Súhlasím s Malarkeym, že to silne pripomína Bessonovskú tvorbu, starú dobrú klasiku. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Začne sa to ako taká vážnejšia variácia na komediálnu sériu Taxi. Ale po krátkom úvode nastane zlom a zvyšok filmu sledujeme chlapíka na úteku, ktorý musí dokázať svoju nevinu. Scenár je blbý ako bolo zvykom v osemdesiatkách. Nad konaním postáv občas budete krátiť hlavou. Je to proste priamočiare akčné béčko s naháňačkami a pár bitkami. Našťastie akcia je tiež poctivo oldschoolovo prevedená bez otravných CGI a samozrejme je aj špičkovo a štýlovo natočená. Nie je jej tu síce nonstop, ale keď dôjde na akciu, tak búračky stoja za to. Tak trochu Mad Max na frantíkovský spôsob. A bitka na policajnej stanici sa fanúšikom akcie určite vryje do pamäti. Keby ešte trochu viac popracovali na vzťahoch medzi postavami, tak by to bolo za poctivé 4 hviezdičky. Ale aj v tom skratkovitom podaní si ma postavy získali a sralo ma, keď zabili toho dobráka, takže som držal mlčanlivému hrdinovi palce, aby zloduchom nakopal zadky a poriadne doničil karosérie. Film má zbesilé tempo a ani na chvíľu nenudí. Takže dávam spokojné 3* pre poctivý oldschool akčný výplach. 6/10. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Trošku film klame, já trailer radši neviděl a i tak musim říct, že akce až zas tolik není i přes poměrně krátkou stopáž. Akční scény jsou plné automobilových honiček, soubojů a padne i nějaká střelba. Bouračky vypadají pěkně, bitky působí drsně a kontaktně, ale nějak mě nevonělo, že akce postrádá logiku. Xkrát během filmu jsem si říkal, že to působí víc na efekt, než nějak přirozeně a i když je hlavní hrdina interpretován jako člověk, co si umí poradit v každé situaci, je to víceméně díky naprosté debilitě těch kolem něj. Hlavně celej souboj na policejní stanici je naprostá parodie, protože, nejenže jeden týpek z garáže vymlátí celou policejní stanici - ono nikoho nenapadne ani vzít zbraň i když jí měli po ruce, v jednom záběru je to až očividné. Charaktery už potom vůbec nefungují i když jejich herci maj charisma a odvádí výbornou práci. Režie je fajn. Na to, abych film bral vážně, by zde musel bejt nějakej balanc v logice. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tohle je jak od Bessona za mlada (nebo řekněme před 20ti lety). Žádné přehnané francouzské přehrávání, žádné laciné CGI efekty, prostě stará kaskadérská škola a ne nijak komplikovaný scénář. Hlavně, že se dobře bourá a hezky pere (nebo hezky bourá a dobře pere :)). Po dlouhé době příjemná oddychová záležitost, nijak nezatížená neduhy poslední doby (nebo Disney studia ;)). ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Žabožroutská lobotomie a lá Rychle, ty debile s mimořádně nesympatickou, prkennou čuňou v hlavní roli a bitkami jako z filmů s Budem Spencerem, proti níž jsou ovšem i Naftovi parťáci naprostým scénáristickým a akčním sqostem. Dobré možná akorát tak jako pohon mitochondrií těch nejjednodušších organismů a jako kulisa ke kompulzivnímu ožužlávání palců v léčebně neurovegetativních poruch. Prý je už i dvojka, kterou si ale s chutí nechám ujít, protože dvě ztracené kulky, to už zavání totální impotencí. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (9)

  • Filmovanie snímky prebiehalo vo francúzskom meste Sète v departemente Hérault a trvalo 38 dní. (MikaelSVK)
  • Granát, který použije Areski (Nicolas Duvauchelle) ke zničení Renaultu 21, je omračovací granát používaný na dezorientaci člověka. Těžko by mohl způsobit zapálení auta, jak je znázorněno ve filmu. (Guilemot)
  • Když Charas (Ramzy Bedia) a Lino (Alban Lenoir) přijedou do tajného skladiště, kde by měla být nová policejní základna, je hala plná nových vozů Renault Mégane RS. (FIAT 500)

Reklama

Reklama