Reklama

Reklama

Vítězové a poražení

  • USA Any Given Sunday (více)
Trailer

Klubu miamských Žraloků, které vede stárnoucí trenér Tony, se poslední dobou příliš nedaří. V zápase s minnesotskými Delfíny jsou zraněni oba quarterbackové a trenér musí poslat na hřiště zcela neznámého mladého černocha Willieho Beamena, který se okamžitě po nástupu pozvrací. Podaří se mu sice touchdown, ale vinou Tonyho taktické chyby mužstvo opět prohraje. Tony se potýká nejen se špatnými výsledky, ale také s tvrdou majitelkou klubu Christinou Pagniacciovou. Netají se před ním, že se chce zbavit vynikajícího, ale stárnoucího Rooneyho stejně jako odepsaného černocha Lavaye. Při dalším zápase se sice Beamen opět pozvrací, potom se však neobvyklým způsobem hry postará týmu o první vítězství po dlouhé době. Rooney sice stále patří k oporám mužstva, ale cítí se unavený a chce s fotbalem skončit, což s nelibostí nese jeho manželka Cindy, která odmítá pochopit jeho vyčerpání. Fotbalová asociace hodlá zahájit kárné řízení s Christine kvůli nekalým obchodním praktikám. Blíží se poslední zápas a Tony promlouvá v šatně k hráčům, ve snaze vyburcovat je k maximálnímu výkonu. Jeho projev přeroste v osobní zpověď a úvahy o filozofii hry, které trenér věnoval celý život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Představte si, že máte mládí za sebou a dejme tomu ve dvaceti jste pochopili, že z Vás už žádný sportovec nebude, což Vás mrzí, protože jste na to třeba i měli, ale vykašlali jste se na to. Vítězové a poražení je film, dejme tomu, takový, že Vás na necelé tři hodiny uzemní, a ukáže, co by Vás mohlo potkat, kdyby jste se slavným skutečně stali. Dřina, píle, dřina, dřina, a taky problémy, které k tomu, že jste slavní beze sporu patří. Oliver Stone podle mě natočil film, který předběhl nepatrně dobu. Když sleduju, jak dneska v televizi o přestávkách vysílají reklamy na Nike, zobrazující fotbal v nové dimenzi, z pohledu hráče, tak se po tomhle musím smát. Jestli tohle je originální, tak na čem si Vítězové a poražení stojí? Každopádně to bych přeháněl. Reklama je to parádní, ale Vítězové a poražení rozhodně o chlup lepší. Ukázali mi jak to ve světě šoubyznysu a slávy vypadá a já pochopil, že stačí nahlédnout, ale být součástí je jen pro odvážnější povahy než jsem já. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Richard Horowitz a Paul Kelly: 1. Who You Gonna Call - Missy Elliott [4:08] ,2. Reunion - Capone/Noreaga [4:41] ,3. Never Goin' Back - Mobb Deep [3:37] ,4. Sole Sunday - Goodie Mob/Outkast [3:59] ,5. Shut Em Down - LL Cool J [3:20] ,6. Shut Up - Trick Daddy/Deuce Poppi/Trina [4:21] ,7. Any Given Sunday - Jamie Foxx/Guru/Common [3:59] ,8. Whatever It Takes - P.O.D. [4:03] ,9. F**k That - Kid Rock [3:41] ,10. Be A Man - Hole [3:18] ,11. My Niggas - DMX [1:05] ,12. Jump - Mystikal [4:07] ,13. Move Right Now - Swizz Beatz/Eve/Drag-On [3:46] ,14. Why - Godsmack [3:15] ,15. Stompbox - Overseer [4:08] ,16. Any Given Sunday Outro - Jamie Foxx [2:32], ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodinka se dá zařadit mezi nejsilnější filmové momenty co jsem kdy viděl. Bombasticky nasnímaný zápas, do toho nabušená muzika a skvělá Stoneova režie zarazí do sedaček způsobem nevídaným. Když se k tomuhle přičte skvělý scénář, perfektní akční kamera a brutálně střižené scény zápasů, kdy bahno a krev stříká až na kameru, vyjde nám jedna z největších bomb sezony majíc nejen chytlavý vizuál, ale i silnou výpovědní hodnotu, pokud člověk umí číst mezi řádky. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo velmi mile prekvapeni, americkej fotbal nijak zvlast nesleduju a ani moc neznam jeho pravidla, ale tenhle film to byla proste jizda. Nejlepsi sportovni film. Hercum nemam co vytknout, Al Pacino predvadi dalsi ze svych uzasnych vykonu, Cameron Diaz predvadi jeden z nejlepsich vykonu kariery, Dennis Quaid hraje taky skvele (jen mi tam moc nesed, vypadal spis jak nakej tatka nez sportovni hvezda). Cely druzstvo vypada jako opravdovy druzstvo a Jamie Foxx je taky skvelej. Jen mi trosku prislo, ze forma vitezi nad obsahem. Precejen se tu jen strida utkani, rozhovory, utkani. Jednotlivy utkani jsou tak svizny a nadupany (navic s vybornou hudbou), ze jsou minimalne na 6* a kdyz zrovna neni utkani tak to je na hodne dobry 4*. Vubec mi nevadila delka, protoze film je v takovym tempu, ze to utece jako nic. Jeden z nejlepsich filmu od Stonea a diky zaverecnemu Al Pacinovo proslovu by se klidne dalo natocit pokracovani. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus byl celý film neskutečně vláčný. Absolutně zbytečná délka fotbalových scén. Sice nejsem znalec zakulisí americkýho fotbalu, ale že by vypadalo jak videoclip z MTV ? Samozřejmě Oliver chtěl udělat dynamický film, proto volil zoom, střih, hudbu atd. a pokud na to přistoupíš nebo jako já někdy od půlky se s tím smíříš film si docela užiješ i když teda emoce mně míjely velkým obloukem. Co mě neminulo, byl tradičně výborný výkon Al Pacina a skvělá Cameron Diaz, říkám to pořád, že na ty komedie je jejího talentu škoda. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • Profesionální hráč NFL Darnell Autry se úcházel o jednu z rolí, ale bylo mu řečeno, že dostatečně nevypadá jako fotbalista. (Dr Lizal)
  • Oliver Stone chtěl použít hudbu kanadské skupiny Godspeed You Black Emperor! Natočil několik záběrů, do kterých přidal jejich hudbu, ale kapela nakonec nesouhlasila. (HellFire)

Reklama

Reklama