Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletá Sarah (Julia Sarah Stone) je obyčejná dívka, která řeší své problémy. Z neznámých důvodů se za každou cenu vyhýbá kontaktu se svou matkou. Uteče z domova, potuluje se a spí na hřišti. To vše se dalo ještě spolknout, kdyby nebyly opakující se noční můry. Jakmile Sarah usne, začne ji pronásledovat děsivá vize nekonečně vlhké chodby plné dveří, zvláštností, ošklivých těl a blikajících světel. Nejhorší částí toho všeho je však tajemná postava utkaná ze stínů, děsivá silueta se zářícíma očima, která ji pokaždé stojí v cestě. Unavená Sarah se jednoho dne rozhodne přihlásit do experimentální studie spánku. Ale místo odpočinku má ještě více otázek. Ukázalo se, že záměry vědců jsou nejasné, začínají se odvíjet další noční můry a stav teenagera se stále zhoršuje. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (99)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně snová záležitost hodná pěti hvězd, ale s tím, že už to nikdy nechci vidět podruhý. Tu pojebanou siluetu s očima jsem viděl, když mi bylo šest a pak znova ve čtrnácti. Spánkový paralýzy a noční děsy fakt nejsou prdel! Každopádně Come True je nádherně natočenej horor, s naprosto mrazivou atmosférou, skvělým soundtrackem a nečekaným finále. Navíc je to tematicky zajímavý, bez rušivých jump scare momentů. Jenom si to tak nevinně plyne snovou sférou a každejch deset minut vás to nějak uzemní. Místní hodnocení je tradičně mimo, přičemž málokdo chápe, co vlastně viděl (aneb klíč a klíč je dle většiny stejná věc, se kterou by ale mnozí z vás neodemkli vůbec nic). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborné překvapení z Kanady a troufám si říct, zatím nejděsivější hororová žánrovka letoška. Příběh se zaměřuje na 18 letou dívku, která trpí nočními můrami a rozhodne se přihlásit do experimentální studie spánku, kde její noční můry mohou sledovat, ovšem jaký je záměr studie to ani ona sama neví. Z těch pomalých hororů, které za poslední dobu vyšly je tenhle rozhodně nejlepší. Má to zajímavý šedivě modrý vizuál, vynikající atmosféru se surrealistickým nádechem, ty děsivé vize jsou naprosto perfektní a naštěstí je jich tu dost a jsou dávkovány už od začátku, takže nuda vyloženě nehrozí. Při jedné scéně, která jakoby z oka Sient Hillu vypadla je výměna spodního prádla zaručená. Finále je řádně napínavé a ikdyž jsem ho čekal ještě o něco vygradovanější, tak jsem spokojen. Třešničkou je pak úplně finální zvrat, který je šokující a nečekaný zároveň. Surrealistická snová Kanada stojí za to! 8/10. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hypnotický zážitek v surrealistickém kabátě z divné Kanady. Pomalé, chladné, s uhrančivou hudbou nesedne jistě každému. Sarah odejde z domova a nestýká se s matkou. Proč? To se divák dozví až na samotném konci. Má problémy se spaním, a tak se přihlásí na spánkovou kliniku, kde doufá, že najde odpovědi. Její sny jsou tíživé a stále temnější. Ze stínů se postupně vylupuje záhadná postava, která je s každým dalším snem zřetelnější. Nakonec se zdá, že sen a skutečnost se začínají prolínat. Sarah vypadá jako z jiného světa a postupně jakoby získávala podobu androida. Odkazy na Rocky Horror Picture Show, Frankensteina, Terminátora, Víkend u Bernieho a pro mne také třeba na Hlad (1983). Působivé... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spánek. Ty malé kousky smrti.. Ambient má Drive a Le Grand Bleu. Možná proto, abychom pochopili, že jsme se ocitli hluboko. Otázka je v čem.. Hlavní postava jakožto autorův avatar ve světě nočních můr, kolektivní nevědomí, modrá inspirace Mannem a Cameronem a soundtrack, který bych rád poslouchal pod plakátem Terminátora, než se vydám vstříc tomu, co nenáviděl Edgar Allan Poe.. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Co se děje ve vašem podvědomí, když spíte? Androidi možná sní o elektronických ovečkách, ale lidstvo často trápí úplně jiné věci. Dívka s problematickými rodinnými vztahy se přihlásí do experimentálního programu, ve kterém vědci pozorují její chování při spánku. Vše pochopitelně spěje k několika překvapením a znejistění, co je pravda a co sen. Díky výborné atmosféře, zajímavému vizuálu i neokoukaným hercům se na tenhle komorní mysteriózní snímek velmi dobře kouká. Doporučuje 9 insomniaků z 10. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno