Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejkultovnější z kultovních filmů 90. let je autorskou Biblí Quentina Tarantina, který v tomto opusu definoval základní prvky své režisérské poetiky a vytvořil dílo rozněcující náročné kritiky na festivalu v Cannes, levicové a pravicové intelektuály i zedníky dopřávající si po těžké šichtě trochu oddychu. Pulp Fiction je multižánrovým opusem, který přetéká fetišistickými detaily a popkulturními odkazy a zároveň dokonale funguje jako svrchovaně napínavý film rozvržený do inovativní příběhové struktury. Chcete vidět homosexuální znásilnění sbližující dva nepřátele na život a na smrt? (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (2 934)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Mistrovské dílo Quentina Tarantina a jeho nejlepší snímek. Skvělé obsazení (hlavně Bruce Willis se mi velice líbil). Typický Tarantino, i když ne až taková jatka jako třeba Kill Bill. Sedm nominací na Oscara hovoří za vše (Škoda, že promněnil jen scénář). Zkrátka jeden z kultovních filmů, který by němel žádnému divákovi utéct. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tarantino a jeho filmy ... Setkala jsem se už s mnoha různými názory, i s těmi negativními. Do jeho specifického stylu, do jeho humoru, do jeho myšlenek vyjádřených na plátně je třeba proniknout a pochopit. Pak se budete teprve královsky bavit. On je sám o sobě velice inteligentní chlap a své filmy dovádí do geniální dokonalosti. Pulp fiction je pro mě kultovka. Miluju celý ten příběh, dialogy, všemožné hlášky a použité skladby. Vše ostatní tady již bylo nesčetněkrát zmíněno. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Včera jsem Pulp Fiction viděl po delší době a musim prostě uznat, že tenhle film na těch 5 hvězdiček časem dozrál. Snad akorát ta přítelkyně Bruce Willise je opravdu na odstřel. A ještě do tý role vybrali tak ošklivou a nesympatickou herečku. Vydržet těch pár scén, kde se vyskytuje, je pro mě fakt utrpení. A pokud jde o Tarantinovu tvorbu, tak pro mě jsou stejně o něco lepší Gauneři a Jackie Brown. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Toto stylové dílo, přesáhlo hranice kinematografie jako takové a stalo se celospolečenským - mnohdy napodobovaným i citovaným fenoménem. Dodnes nejlepší Tarantino, který si tímto snímkem postavil pomník a zatím ho nepřekonal. P.S. Taneční scéna Umy Thurman a Johna Travolty, patří k tomu nejlepšímu, co jsem kdy ve filmu viděl. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Svět byl před příchodem energického milovníka dobrých i brakových filmů Quentina Tarantina (určitě) jiné a (asi) nudnější místo. Nechronologicky uspořádaným příběhem s řadou vypointovaných scén a nezapomenutelných dialogů si přitáhl miliony fanoušků. Beru, respektuju. Ale nejde nevnímat onen cynismus za každou cenu, přepálenou stopáž, scény, které jsou o dost delší, než by měly být, na efekt nebo tak trochu o ničem. Prostě to tak cítím. Samozřejmě zdánlivě nekonečné rozhovory charakterizují jednotlivé postavy (přeci jen si Tarantino odnesl Oscara za scénář), jejichž dráhy se nakonec protnou. Bruce Willis odmítne prohrát zmanipulovaný boxerský zápas, Amanda Plummer a Tim Roth fňukají nad nevděčností loupit, až přepadnou restauraci, John Travolta má pobavit šéfovu manželku Umu Thurman a společně se Samuelem L. Jacksonem vystřílí byt s mladíky. Fenomén určité doby!! ()

Galerie (247)

Zajímavosti (336)

  • Postava taxikářky Esmeraldy Villalobos (Angela Jones) byla inspirovaná postavou z krátkého filmu Curdled (1991) o kolumbijské emigrantce, která dělala "čističe" po vraždách, proto byla Esmeralda vraždami tak fascinovaná. (Janzic999)
  • Ve scéně, kdy Vincent (John Travolta) a Jules (Samuel L. Jackson) podstupují na zahradě sprchu, si v jednom záběru Jules rozepíná a sundavá kalhoty. V dalším záběru je však má opět na sobě. (Jirka_Globus)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Reklama

Reklama