Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 4

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (241)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zkouknul jsem jen kvůli účasti Jima Carreyho. Co k tomu jinak více dodat. Je to prostě Dvojka, všechno je větší, opět se buduje nějaký širší vesmír s nějakými svými zákonitostmi, hrozbami nebo výhodami. Přibylo postaviček, nabobtnala stopáž a vlastně je horší než i nijak výjimečná Jednička. Ti co byli minule otravní, otravnými zůstali a pro mě největší překvapení tedy bylo, kolik se zde vyskytuje homosexuálních pomrknutí. Není tady skoro chlapa, co by nemiloval jiného chlapa. 40% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jednička mi sedla a na dvojku jsem se opravdu dost těšil. A to je možná ten největší problém, protože jsem dostal jen "fajn pokračování". Tím neříkám, že je film špatný, jelikož špatný rozhodně není. Jen je to klasické pokračování, které je větší a hlasitější. Trochu mi zde chybělo srdíčko z prvního dílu, který přeci jenom byl více o charakterech. Režisér Jeff Fowler odvedl dobrou práci a natočil dobrý rodinný film, který neurazí a má místy luxusní momenty. Fowler zvládl představit nové postavy, využil nové prostředí, pohrál si s akční stránkou filmu a dal hodně prostoru Jimu Carreymu, který se královsky baví. Jako zábavný oddychový film to funguje na jedničku, přesto jsem čekal a hlavně chtěl o trochu více. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

V podstate mám podobné pocity, ako pri jedničke. Izoloval som moju videohernú neskúsenosť a oddával sa dobrodružstvu pre mládež, ktoré mi aj hlavne vďaka Jimovi Carreymu uľahčilo sledovanie. Jeho hlášky a fyzické herectvo proste nikdy neomrzí. Potom tu bolo čumenie na CGI, ktoré presne splňuje požiadavky dnešných noriem. A zvyšok, ako píšem, som ignoroval, keďže joysticks niesu moje hračky z detstva. A iba tak sa dá prejsť videoherným filmom, bez predsudkov. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

První Sonic si zaslouženě vybojoval pokračování, které tradičně šlape na pedál a vše se snaží dělat, větší a velkolepější a nutně říct, že dobře. Vše co fungovalo na jedničce (vztah Sonica a pána donatů, Robotnik, humor, postava Sonica), funguje i tady! Jim Carrey má neskutečnou formu a jede bomby jak v devadesátkách, je tu ještě energičtější než v jedničce a zábavnější a to i díky nové a skvělé dynamice s Knucklesem. Přírustky Knuckles a Tails jsou super, ikdyž u Tailse bych si jen přál většího prokreslení a nějakého menšího příběhového oblouku pro jeho postavu. Bohužel akorát to tempo v druhé polovině těžce skřípe a filmu trochu podraží nohy. A ty poselství by mohli být také více vykristalizované. Jinak je to ale parádní rodinný film, který má jako třešničku na dortu popkulturní reference a reference na původní hry. Ale jak říkali klučinové, co seděli zamnou a Torenem "Bylo tam málo MeMe". 7,5/10 ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Budu tento film hodnotit jako kdybych byl dítě. Takže bych řekl, že se mi strašně líbili všichni 3 "ježkové" a ty barvy a celkové provedení postav - nádhera. Akce taky povedená, akorát ta délka filmu mohla bát kratší. Avšak jak zde zmiňuje každý druhý, Jim Carrey byl ten hlavní důvod, proč jsem se na oba Sonic filmy podíval. Je to prostě skvělý člověk a úžasný herec, který si i tady svoje role užívá. Dětem doporučuju, a dospěláci si užijou hlavně Jima. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Film obsahuje řadu odkazů na prvky z herních předloh. Většina scén přímo vychází z herních úrovní hry „Sonic 3 & Knuckles“. Prostředí planety hub je odkazem na „Mushroom Hill“, ledová jeskyně a následná jízda na improvizovaném snowboardu zase odpovídá „Ice Cap“, maličký ostrov u Havaje, kde dojde k otevření vstupu do podvodního paláce, je zřejmě miniaturní verzí „Angel Islandu“ a již zmíněný palác je kombinací „Hydrocity“ a „Hidden Palace“. Robotnikův ohromný robot devastující městečko odpovídá závěrečnému bossovi ze hry „Sonic The Hedgehog 2“. A styl závěrečného souboje, kde tři úhlavní postavy spojí síly dohromady, je přímou referencí na hru „Sonic Heroes“. (Ryuuhei)
  • Ve scéně, kdy Sonic a Tailes uletí Knucklesovi a Robotnikovi (Jim Carrey) ve městečku Green Hill, můžeme vidět demonstraci základního herního pohybového mechanismu Knucklese, a to svislý šplh po všem, což mu umožňují jeho rukavice. (krtek6)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama