Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Zoe Hullová využívá svůj důvtip, schopnosti přežít a soucit, aby bojovala o život svůj i svých spolužáků proti skupině střelců, kteří v přímém přenosu stříleli ve škole. (Canal+ Action)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

81% na IMDB je buď podplacené anebo mají BUG v databázi, protože tohle bylo hodně špatný a tentorát se shoduji se 14%, které udělují kritici. Run Hide Fight mělo být jakousi variací na Die Hard, ale je to spíš parodie než pocta a většinu času jsem se cítil trapně. Na školu zaútočí teen teroristi ( really!), kteří celou show live streamují, no první kámen úrazu je že jsou jen 4, takže na akční scény rovnou divák může zapomenout krom prvního vtrhnutí zde není vůbec nic. Hlavní hrdinka je sice sympatická, ale to je tak všechno. Záporáci přehrávají až to bolí, vůbec z nich nejde respekt, nemají žádný zajímavý plán a celý film se jen běhá po škole, ale nic se pořádně zajímavého neděje. Není to akční, není to napínavé, není to zábavné, není to ani brutální a hlavně to má proboha 2 hodiny, takže většinu času si divák hlavně přeje konec. Za me palec dolů a film pro děcka. Příběh**, Akce**, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost**, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra**, Napětí**. 3/10. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem o filmu doposud nevěděl (náhodou na mě na YT vyskočil trailer). Po zhlédnutí mohu s čistým svědomím konstatovat, že se jedná o solidní podívanou. Jasně, logika místy opouští obrazovku, chvílemi to fakt bije do očí. Na druhou stranu, tempo to nabídne přímo skvělé, i na menší akčnější sekvence dojde. Postavy též většinou v pohodě (Isabel May jedním slovem excelentní), potěšila vedlejší role originální Punishera, tedy Thomase Janea! I závěr zajímavě vyřešený. Fajn jednohubka. Za mě 6/10 ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Streľba na škole a názov filmu, ktorý si treba zapamätať. Aj takéto incidenty sú, kde je pochybná motivácia, ale celkom dobrá príprava a nejaký cieľ. Čajka sa rozhodne namiesto záchrany seba zachrániť aj ostatných. Tento hero moment mohol radšej prebrať jej tatko alebo aspoň ozbrojený ochrankár. Tak či onak, je to fajn vidieť. 3 z 5 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rozkročené mezi teenage verzí Smrtonosné pasti (vedle základního schématu nechybí ani prolézání ventilací nebo komunikace s padouchem přes ukořistěný mobil) a dramatem o střílení na školách a nefungující na žádný způsob. Na akčňák je to utahané a málo akční a zábavné, na drama je to mělké. Bavil mě teatrální padouch, ale o co mu šlo, jsem nepochopil. Bez promluv hrdinky s mrtvou matkou bych se obešel a taky bych trochu prostříhal hrdinčino pajdání chodbami. Ale i když by zkrácení o 20 minut trochu pomohlo, pořád by to byl civilně natočený film, co nejede na efekt, ale nemá ani hloubku. Škoda, potenciál tu byl. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Škola byla ve filmové historii přepadna už mnohokrát. Co do činění s tím měl například i Dolph Lundgren ve snímku 'Masakr na střední škole' (2003). Jenomže vždy se jednalo o záležitost dospělých a studenti do toho byli jen zapleteni. A co to takhle dát do režie studentů celé? Motiv smrtonosné pasti je natočen přesně tak, jak je očekáván. A netýká se to pouze napětí a hlavně akce, ale také současné genderové a rasové politiky. Takže není žádným překvapením, že bílá holka kamarádí s černým klukem a že hlavní postavou, které by mohl závidět leckterý žoldák, je obyčejná, charakterově pubertálně přidrzlá dívka. Kupodivu pleti bílé s blond vlasy. Hm… Buď jak buď, snímek svůj politický podtext v USA získal a to z každé strany politické barikády samozřejmě ku prospěchu svému. Jedno je však použito společně a tím je moralizační otázka: *Jak jsi mohl?* Jde o to, že se masakr plný objetí odehrává na půdě školy, která by měla být svým způsobem, coby vzdělávací zařízení, posvátná a naprosto nedotknutelná. A hlavně, že za tím stojí parta studentů. *Jak jsi mohl?*  Ano, vcelku zásadní otázka, proto snímek vypadá, jakoby dával daleko více prostoru hlavnímu záporákovi, než hlavní hrdince. Průserový a hlavně ukřivděný chlapec dá dohromady partu kluků s podobným osudem, po zuby se výzbrojí a přepadnou školu a hotovo. Střílí kolem sebe jak zběsilí, až má divák problém se zorientovat v počtu mrtvých. *Jak jsi mohl?* O co mu však vlastně jde? Děj jako takový nepředstavuje nic impozantního. Vše se striktně drží dané šablony a tak se dá říci, že každá další minuta nabývá dojmu naprosté předvídatelnosti. A že je v ději jeden kýč vedle druhého už snad ani netřeba zmiňovat. Je to skutečně hodně drsný akční film, ve kterém si dospívající mladí lidé hrají na dospěláky. A to je v podstatě vše. A to je právě to, co v některých řadách populace některé značně pobouřilo. Inu, takhle přesně to vypadá, když se na film nenahlíží jako na ryze zábavný akční film mající daleko od reality, ale shlíží se na to okem politickým, jakoby se mělo něco takového skutečně stát.. Po morální stránce je to však opravdu tak půl na půl. A my pevně doufejme, že nikoho nenapadne takový příběh zasadit do obyčejné základní školy. Tady by byly protesty už jistojistě na místě. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (20)

  • Když Tristan (Eli Brown) mluví u dodávky, právě když kope do dveří, tak vlevo vzadu je člen posádky, který zakrývá okno, a pak odchází. (Johnny.ARN)
  • V čase 01:20:00 Zoe (Isabel May) vstoupí během obléhání do jídelny a na stěně za ní v pravém dolním rohu obrazovky je vidět stín kamery. (Johnny.ARN)
  • Producenti zorganizovali natáčení a zabití živého jelena na kameru pro první scénu filmu. To vyvolalo pobouření v branži a mnoho členů štábu kvůli tomu film opustilo. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama