Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

tron 

všechny recenze uživatele

„No ještě neco nebo co?“ Milé a úspešné pokračovanie úspešného a milého Troškovho originálu: ešte drevenejšie výkony ústrednej zamilovanej dvojice, ešte afektovanejšie výkony čerta a hastrmana/vodníka (čo beriem snáď ako pozitívum), ešte slabšia zápletka a ešte nádhernejšia príroda. Škoda, že Troška nedokázal dať dokopy aspoň 5 masovejších bojových scén so stovkami vojakov; tieto české akčné scény, v ktorých sa bije osem a pol vojaka, sú trápne. I tak ale časom určite rozprávková klasika. ()

Dreadlord odpad!

všechny recenze uživatele

Odpusťte mi to děti , ale Yvetta Blanarovičová opravdu není roztomilá ani trochu. Myslím ,že nejlepší role jí teprve čeká. Až jí někdo dá roli kůlu v plotě ,tak jí to vynese Českého lva a jestli to bude film dobrý ,tak se sejdeme v Cannes a potom v Hollywoodu ,pak se konečně tý strašný krávy zbavíme. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Vážně bych rád věděl, proč se točí pokračování pohádek? Jako by to snad mělo nějakou logiku. V prvním díle happyend, ale jelikož jsme vydělali nějaký prachy uděláme dvojku. To je české myšlení. Takže v prvních 10 minutách odvedou Honzu na vojnu, jakoby se nechumelilo. Tohle je jedno z těch pokračování, jež dokáží zkazit konec prvního dílu. Zdeňku, Zdeňku, co s tebou? ()

themic 

všechny recenze uživatele

Jedničce se to vůbec nerovná, sice nápad to má, ale zpracování nesahá ani po kotníky jedničky... Musim říct, že jsem byl ve Volyni zrovna, když se to natáčelo, takže jsem měl možnost vidět jak se natáčí "film"... Film jen v uvozovkách, protože tohle není film... Troška se ve druhém dílu opravdu nezapřel..:D Pamatuju, že jsem na tom byl v kině a nepřišlo mi to na poprvé tak špatné, ale když na to koukám po 7letech, můj názor se změnil..:) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První Princezna ze mlejna je vcelku sympaticky natočená pohádková klasika, na kterou se člověk rád čas od času podívá. Je škoda, že tvůrci nezůstali v českých luzích a hájích a rozhodli se dvojku ozvláštnit exotickou linií s Turky, která na mě nefungovala teď ani tehdy v dětství, když jsme byli se školou na projekci v kině. Na dvojce se mi asi nejvíce líbilo zobrazení vztahu Jindřicha a Elišky, zatímco čertovsko-vodníkovské divadélko už mě tolik nebralo (a místy mě i s ohledem na čerta celkem iritovalo). Též jsem nebyl spokojený s přeobsazením čarodějnice - Bílá mi seděla více. Asi je jen dobře, že nevznikl žádný třetí díl! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • O pokračování si Zdeňku Troškovi dětí napsaly sami. (fiLLthe3DD)
  • Scény bitvy se měly původně točit v lomu u Horních Nerestců (patří Karlu Schwarzenbergovi), kvůli chráněným rostlinám, které tam rostou, se ale natáčení přesunulo. (M.B)
  • Když je Jindřich (Radek Valenta) na frontě a má hlídku, položí pušku na zem a udělá pár kroků, kde si sedne. V dalším záběru má ale pušku vedle sebe. (Jimmy15)

Reklama

Reklama