Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

Death 

všechny recenze uživatele

Troska timhle filmem jen potvrdil, ze jako reziser jde do haj**u. Na jednicku se jeste dalo koukat-byla to celkem slusna pohadka, ale tohle. Pravidlo o pokracovani, ktere je minimalne o stupen horsi nez dil prvni se znovu potvrdilo. Na celem filmu bylo patrne vareni z vody a opakovani, no a jak tu zminili uz mnozi, ti Turci, to uz byl Troska asi vazne dost zhulenej.(bohuzel mam pocit, ze v posledni dobe huli dost casto nebo je to vazne tak mizernej a pitomej reziser?) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nekonzistentní blábol, kde chybějící příběh mají nahrazovat dlouhé dialogy strašidýlek o ničem, řeči, jež mají být vtipné svým pitvořením, ale nejsou. Andrea Černá už vypadá spíš jako vysloužilá fuchtle, pardon, a její milý vedle ní jako její syn. Navíc je zde kromě spousty vaty spousta nepohádkových věcí, jež se nehodí pro děti, a to hlavně co se týče těch mrtvých a zabíjení při turecké vojně. Tahle linie sem nejen nepatřila, ale ani se sem nijak nehodí vedle toho pitvoření. Kromě krásné krajiny a trošilinky povedených vtipů tady vážně nic zajímavého a poutavého není. ()

Reklama

Black-star 

všechny recenze uživatele

slabší pokračování prvního dílu, přesto v sobě má mnoho kouzelného, bohužel mi tu chybí písničky z prvního dílu a Lucka Bílá na postu čarodějnice - myslím si že ikdyž Monika Absolonová nebyla zcela špatnou volbou, tak to ale není ono. Přesto si myslím že v záplavě nových skutečně nepovedených pohádek, tato pořád hraje prim :-) ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Tímto pokračováním chtěl snad Troška dětem vzkázat, že žádná pohádka netrvá věčně a že zlo si vždycky najde cestu zpět. Nápad je to určitě zajímavý, ovšem vložit ho do pohádky, která je určená pro nejmenší, nebyl šťastný nápad. Důsledkem toho je i zdejší nízké hodnocení, protože malí diváci budou mít trauma z Turka a ti větší budou většinou špatně vstřebávat herecké pitvoření, obzvláště, pokud mu nepřišli na chuť už v jedničce. ()

Specs

všechny recenze uživatele

Hlášky: čertík: - "Já tě majznu přes klapajznu, to se budeš divit!" & čertík: - "Jé, jahody." vodník: - "Bude tě bolet břicho." čertík: - "Tak ať." vodník: - "Jako včera. Nablinkal mi do rybníka." čertík: - "Ne ne." vodník: - "Jo jo." čertík: - "Ne!" & čertík: - "Vodičku ne, vodičku ne." vodník: - "Vodičku jo." & knížepán: - "Kdo jsi, zjeve?" & knížepán: - "Jean, mně uletěly vlasy..." ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Natočilo se 30 km filmového materiálu. (M.B)
  • O pokračování si Zdeňku Troškovi dětí napsaly sami. (fiLLthe3DD)
  • Premiéru na ČT o Štědrém dni v roce 2001 sledovalo téměř čtyři miliony diváků a pohádka se stala nejsledovanějším pořadem tohoto kanálu za rok 2001. (Halloween9)

Reklama

Reklama