Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

10. srpna 2017 nastoupila mladá švédská novinářka Kim Wallová na palubu soukromé ponorky Nautilus vynálezce Petera Madsena, aby s ním udělala rozhovor. Když se ponorka následujícího dne nevrátila do kodaňského přístavu, byla prohlášena za nezvěstnou. Nautilus se na moři potopil, Peter Madsen byl vytažen z vody záchranáři a následně zadržen policií... Mrazivě autentická studie vyšetřování událostí na palubě ponorky z 10. na 11. srpna 2017 je nahlížena striktně skrze práci policejního oddělení vražd, námořnictva a dalších oddělení. Soustředěný, odhodlaný a nervy drásající boj za nalezení odpovědí v případu, který otřásl Skandinávií i zahraničními médii, přibližuje Tobias Lindholm především perspektivou postavy hlavního vyšetřovatele Jense Mollera. V hlavních rolích se představí přední severské hvězdy – Soren Malling, Pilou Asbaek či Pernilla Augustová. Pro Tobiase Lindholma je Případ: ponorka prvním seriálovým projektem v pozici showrunnera. Jako scénárista spolupracoval s Thomasem Vinterbergem na snímcích Hon či Chlast, v české distribuci silně zarezonoval i jeho celovečerní snímek Boj. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

angel74 

všechny recenze uživatele

„Možná je to tak, že čím jsme civilizovanější, tím větší potřebu máme dívat se do temnoty.” - „Všechno je černobílé. Ale i když v noci jsou barvy pryč, stejně tam někde jsou. Jenom je nevidíme, dokud zase nezačne svítit slunce.” +++ Ten zločin je tak neobvyklý a naprosto zvrácený, že tvůrcům seriálu Případ: Ponorka bohatě stačilo zaměřit se na dlouhé peripetie spojené s jeho vyšetřováním a následným dokazováním viny obžalovaného, aniž by divák měl možnost vůbec spatřit vraha. Nikdy bych nevěřila, že podobný koncept může fungovat, ale Tobias Lindholm mě téměř dokonale vyvedl z omylu. Chválou nešetřím ani na adresu Sørena Mallinga jako hlavního vyšetřovatele Jense Mollera, který svým civilním pojetím role podpořil autenticitu vyprávění. (85%) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Filmy podle skutečné události jsou pro mě vždy sázkou do loterie, ale tady jsem až na tu příliš dlouhou stopáž byla spokojená. Ano, jeden díl se tam nedělo téměř nic jiného, než potápění v moři, ale tak jsem měla možnost alespoň ocenit práci potápěčů, protože se to zdálo příliš snové než aby z toho moře něco vykutali. Absence pachatele zde opravdu nebyla vůbec nutná. Najít skutečný důkaz usvědčující pachatele u soudu byla nesmírná dřina a to nemluvím o času stráveném na tomhle případu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další skandinávská exkluzivita. Případ podle pravdy, u kterého bych nevěřil, že se stal, dokud jsem neshlédl první díl a nezačal se o něj trošku zajímat. Technicky je to hodně chladná záležitost, řekl bych, že tu hodně pracovali s přesností a pečlivostí, aby to odvyprávěli co nejpřesněji. Herecky nicméně výborné a pro svojí chladnost i poměrně dost napínavé až do samotného konce. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Za mě jedna z nejlepších seriálových minisérií, co jsem kdy viděl. Během šesti epizod je divák vtažen do centra dění okolo mediálně známého případu zmizení švédské investigativní novinářky, kterou zavraždil jeden maniak na ponorce. Díl za dílem sledujeme tu samotnou mravenčí práci všech vyšetřovatelů z dánské mordparty, kteří se snaží najít poctivou kupu důkazů k usvědčení hlavního podezřelého. A po zhlédnutí musím říct, že to byly fakt esa! Tak dlouho (až do úmoru) hledat všechny jehly v kupce sena, to člověk jen dokáže nevěřícně kroutit hlavou, když to sleduje. Seriál klasicky seversky chladný, do určité míry odtažitý, ale linka hlavního vyšetřovatele a rodičů zavražděné novinářky dokázala častokrát chytnout za srdce. Zaujalo mě, že existují psi na hledání mrtvol v otevřeném moři (dokáží vycítit rozkládající se tuk mrtvoly)...V negativním slova smyslu i to, že může podezřelý měnit svou výpověď, kolikrát se mu zamane. Dost divné, nemyslíte? Alespoň ho ten státní zástupce (výborný Asbaek) dokázal poslat do vězení na doživotí. Fakt nechutně zvrácený člověk. Případ ponorka zaslouženě odchází s plným počtem. Za mě 9/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Největším problémem momentálně nejlepšího scenáristy je, když svoji práci svěří k režii někomu jinému. Pokud si natočí autorský film se svými dvorními herci, vznikne mimořádná záležitost, byť se jedná o televizní projekt. Systém ignorování zločince, který započal Greengrass v 22. červenci, dotáhl Lindholm k naprosté dokonalosti, až do samého závěru ignoruje i pouhé jméno pachatele. Věnuje se deprivující práci policistů a touze pozůstalých pro klid své duše zjistit o zločinu co nejvíce. Policejní práce je zde vykreslena jako mravenčí skládání stébla ke stéblu, narážení do zaslepených uliček, velká vítězství při hledání pravdy, která ji ve výsledku přiblíží pouze o píď. Všech šest dílů udržuje diváka v mimořádném napětí. Zdlouhavá pátrání potápěčů si nezadají s hledáním drog ve Francouzské spojce. Herecké výkony jsou jako vždy u severských počinů na velmi vysoké úrovni. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • O afére bol natočený 90-minútový dokument, ktorý však Netflix následne nezverejnil pre nezhody v zmluvných právach. (Arsenal83)
  • Podľa režiséra Tobiasa Lindholma jedinou požiadavkou, ktorú mali rodičia Kim na režiséra, bolo, aby pes rodičov v seriáli menom Iso bol skutočným psom Joachima a Ingrid Wallových. (Arsenal83)
  • Interiérové ​​scény z policajnej stanice sa natáčali na chodbách dánskej televízie TV-Byen. (Arsenal83)

Reklama

Reklama