Reklama

Reklama

Od chvíle, kdy jsme Julia Lavického (Jakub Štáfek) viděli naposledy (ano, bylo to tehdy, když „prodal" zápas, ale zapomněl na to, a dal krásný gól), uběhl více než rok. Lavi je, jak by řekl jeho agent Jarda (Jakub Prachař), pořád stejný dement, ale začalo se mu konečně dařit. A to jak ve fotbalovém, tak v osobním životě. S Vyšehradem postoupil do druhé ligy, kde vede tabulku střelců, opět po něm pokukují zámožnější kluby, dokonce požádal o ruku svou přítelkyni Lucii (Šárka Vaculíková), sestru Jardy... Na svatbě, která stála majlant, ale zjistí, že má už osmiletého syna, což novomanželku rozhodně nepotěší. Nedostatek financí se rozhodne řešit půjčkou od ne zrovna čestné party, zároveň se snaží nepřijít o manželku hned ve svatební den, postarat se o dítě, což je mu na hony vzdálené, dostat se z Vyšehradu někam výš, nebo se poprat s praktikami jistého fotbalového Taťky... Prostě už zase se řítí jak lavina – z jednoho problému do druhého! (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (516)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Specifické mikroklima, kde často leje a všude samí kapříci, švábi, kokeš a píčoviny na hlavě. Zatímco jako satirický obraz českého fotbalového prostředí to šlape náramně (zajímalo by mě, jestli Rosa znal kontext své role), vyplňováním mustru sportovně-rodinných filmů se to zbytečně drží při zdi. Na tohle má Lavi čas, až naplní většinu citátů George Besta a bude vyskládávat zboží ve vyšehradské Bille. Tedy pokud to játra dovolí.. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mne, zda se na tenhle fylm podívá i někdo kdo neviděl na streamu seriál... Řekl bych, že jich moc nebude. Seriál na internetu jsem viděl, tudíž jsem tušil do čeho jdu. Ulítlosti, sprosťárny i fekálnosti na levelu, který jednoho pobaví a pro druhé je to už za hranou. Já se docela dobře bavil.  70% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vyšehrad jsem neviděl a fotbal (vlastně tak nějak sport celkově) mě míjí hodně velkým obloukem, takže jsem k Fylmu přistupoval s "čistým štítem". Na české poměry se jedná rozhodně o povšimnutíhodný komediální snímek, u něhož pochopím asi jakékoli hodnocení. Příběhově jde sice o vykrádačku na entou (přerod nezodpovědného 'dementa' v zodpovědného 'dementa' jsme už viděli v mnoha variacích v jiných filmech) a spousta "džouků" se objevila už v traileru, nicméně bych lhal, pokud bych řekl, že jsem se v kině nebavil. Ve výsledku je to lehce nekorektní a lehce (více) oplzlá cypovinka s pár dobrými nápady, která dokáže oslovit i člověka nepolíbeného fotbalem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TATI, TY JSI BLBEJ, VIĎ?…“   Kretén Lavi a jeho (ucelenej) příběh se vyznačuje hlavně až neuvěřitelnou soudržností sportovního (takže nejen fotbalovýho) prostředí. Ze začátku mi to připadá debilní, ale naštěstí se z toho pak stává celkem ucházející píčovina, kterou nemá cenu nějak víc komentovat, nebo rozebírat. Prostě film pro kopačky. A to, že je Tomáš Rosický schopnej angažovat JL10, není zrovna v dnešní době moc vtipný… P.S.: Všechna čest tvůrcům, že na to dokázali našroubovat tu rodinnou linii.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Kopal jsem za Vyšehrad.  2.) JL10.  ///                  PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ***  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ne ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hláškující inteligent a hovado Julius Lavický s myšlením primáta dokazuje, že i fotbalisté mají své (plodné) dny. Zelený pažit je jeho druhý domov a coby geniální fotbalista na něm po kontaktu s míčem předvádí své nejlepší technické finesy. Pravda, září jen v druhé lize, v FK Slavoj Vyšehrad, kam po špatné morálce klesl, ale to se všechno přece může změnit. Nepůjde to ale hned. Jeho soukromý život je navíc zatížen požíváním alkoholu a drog a na kontě má i četné milostné aféry. Ta jedna už má stáří 8 let a má podobu blonďatého chlapečka, který tvrdí, že populární skandalista "Lavi" je jeho otec. Jakub Štáfek vtrhl z internetových platforem na plátna kin, aby vztyčeným prostředníčkem všem komediálním tvůrcům ukázal, jak se má dělat dobrá komedie. Nekorektně a opravdu humorně sledujeme příval originálních hlášek, které se zastaví až s naběhnutím závěrečných titulek. Svatba i otcovské pudy zasáhnou do života fotbalisty. A jelikož je řeč o českém fotbalu, tak se to neobejde ani bez korupčních afér. Je to Štáfkův film, podílel se dokonce i na režii, takže v něm vyniká především on, ale rozhodně by ten pohyb po komediálním hřišti nešel tak zdařile, kdyby neměl kvalitní spoluhráče. Šárka Vaculíková jako jeho novomanželka zastává povětšinou roli objektu sexuálního zájmu. Výrazným komediálním partnerem je zde i Jakub Prachař jako fotbalový agent. Neztratili se ani další a početní účastníci komediálního mače. V podstatě každá figurka na poli je nějakým způsobem zábavná. Tahle hrubozrnná záležitost značně vyniká svojí unikátní originalitou a velkou humornou kadencí, což se projevilo i na vysoké divácké návštěvnosti, tudíž by guma Lavický nemusel kopnout do fotbalového míče naposledy. A někdy v budoucnu by se se svojí diagnózou fotbalového génia i blba mohl vrátit. 9/10 ()

Galerie (182)

Zajímavosti (18)

  • „Už od začátku, kdy jsme psali scénář, jsme mysleli na to, že chceme do kina dostat i ty, kteří Vyšehrad (od r. 2016) vůbec neznají. A že je chceme bavit. Film je tak pro diváky, kteří mají rádi fotbal, ale zároveň i pro ty, kteří ho rádi nemají,“ řekl Jakub Štáfek. (SONY_)
  • Když Taťka alias Roman alias Erbéčko alias Estébák (Miroslav Hanuš) kontroluje průběžný výsledek Slavoje Vyšehrad s Viktorií Žižkov, lze si všimnout, že další poločasové výsledky jsou: Slavia Praha – FK Teplice 0:8, Baník Ostrava – Sparta Praha 1:12, Sigma Olomouc – FC Slovácko 8:8, FK Jablonec – Viktoria Žižkov (ale u té je znak FK Pardubice, které to asi mají správně být už jen s ohledem na fakt, že Viktorie Žižkov hraje právě se Slavojem Vyšehrad) 7:1. (Šéfik)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Reklama

Reklama