Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film bojových umení zobrazuje vzťah legendárneho hrdinu a majstra bojových umení Wong Fei-Hunga (1847-1924) proti cudzokrajným silám (Angličanom, Francúzom a Američanom), ktorí plienili Čínu. Keď sa Aunt Yee vracia späť z Ameriky úplne prispôsobená Západu, Wong Fei-Hung sa ujme role jej ochrancu. Ukáže sa to byť veľmi ťažké, keď sa jeho škola bojových umení a miestna domobrana zapletú do zúrivých bojov proti zahraničným a a miestnym úradom. Násilie sa zosilňuje, a dokonca aj Aunt Yee má pochybnosti k novému západnému štýlu. Veď je možne bojovať s Kung Fu proti zbraniam? (genetique)

(více)

Recenze (94)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak už mi je to jasné, prečo všetci nadávaju na hollywoodske filmy Jeta Liho. V jednoduchosti je krása a to presne sadne na tento film. Ten má dokonca sľubný príbeh, čím si len prilepšil a samozrejme dokonalé kung-fu súboje. Tie akoby predbehli Matrix! Trošku mi prídu vtipné tie ich metrové vlasy a vyholenej pol lebky. 95%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Akční specialista Tsui Hark je pojem, o tom žádná. Když ale přijde na nějakou dialogovou scénu nebo pokus o dramatickou sekvenci, okamžitě selhává. Ty bojové jsou nicméně pokaždé natolik slušivé, že ději leccos odpustíte. Tak či onak, i při rvačkách leckteří herci přidávají takové to šílené asijské divadlo kolem, že po každém třetím kopu musí přijít nějaký úšklebek nebo křečovité ztvárnění bolesti do kamery, až to sráží předchozí skvostnou choreografickou práci. Jet Li ve vrcholné formě. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Předem je třeba si přiznat, že příběhové poslání o konfrontaci čínských tradic s novou vlnou euroamerických vynálezů a kultury se příliš nevydařilo a děj opět, jako u většiny akčních filmů, hraje jen druhé housle. Je tady však Jet Li v rozkvětu, spousta výborně zvládnuté akce, prvotřídní kung-fu s efektním použitím lan a celkově velmi příjemná vizuální forma - slunce, déšť, zpomalené záběry - pěkné a chytlavé. Opravdu škoda jen toho balastu kolem, jádro patří ke špičce bojových filmů a tak nezbývá než doufat, že Director's cut je toho z větší části vystříhán... 8/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že zatím mě nejvíc dostal druhý díl, který jsem viděl vlastně jako první. Ty souboje mi tam přišly nejlepší. Jenže tady je ta scéna se žebříky a ta se zdá skoro neuvěřitelná. Tohle jsou scény, pro které se chcete na hongkongské filmy dívat. Jet Li je zde naprosto úchvatný, ale i tak mi přijde film moc roztahaný. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Takovéhle filmy vás chytí již od první vteřiny a nepustí. Geniální úvod s bojovníky cvičícími na pláži a do toho jakási super čínská píseň. Decentní humor, ale i silné až dokonce kruté scény. No a samozřejmě dokonalé akční scény jimž směle vévodí Jet Li kterého budete naprosto "žrát". Některé záběry jsou opravdu perfektní např. bitka v dešti s mistrem Ji, když prší a Jet Li má skloněnou hlavu do země a kouká drsně vybaví se vám Matrix Revolutions a dojde vám, že Hong Kong měl co se týče bojového umění a coolovosti všechno dřív. Vrcholem filmu je headshot, který Jet Li provede cvrnknutím železné kuličky. Prostě dokonalé. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Wong Fei-hung praktizoval hung-gar kung-fu, zatiaľ čo Jet Li vo filme predváza väčšinou metódu "dlhých pästí" a tai-chi. (m.a.t.o.)
  • Zaradené medzi "1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než zomriete", ktoré zostavil Steven Schneider. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama