Reklama

Reklama

Manželé Stodolovi

  • Slovensko Manželia Stodolovci (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaroslav a Dana jsou mladý pár, který žije v poklidné vesnici, kde se všichni obyvatelé dobře znají. S vidinou snadno získaných peněz se rozhodnou okrást jejich osamělého starého souseda, kterého při tom Jaroslav zabije. K jejich překvapení policie přijme násilnou smrt důchodce skoro automaticky jako nešťastnou náhodu a dál se o případ nezajímá. To Stodolovi přivede k myšlence, že senioři jsou snadnými obětmi nejen pro drobné krádeže, ale i vraždy. Není cesty zpět, Daně se zalíbila moc nad jejími oběťmi a podivný dobrodružný pocit vítězství nad policií. Jaroslav se ocitá na křižovatce, kdy má šanci od Dany odejít, ale selhává a musí čelit následkům svých i jejích zločinů. Brutální vraždy úzce souvisely s jejich vztahem, jsou obrazem závislosti a vzájemné manipulace, z nichž ani jeden nemohl vyjít vítězně. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (178)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Téma je v tomto případě obecně hodně jasné. Očekával jsem tedy super herecké výkony a k tomu explicitní záběry, které by mohly šokovat a celkově do českého filmu přinést něco nového. Jenže zatímco výkony skvělé byly, scénáristicky to byla prostě nuda. Explicitně neukáží nic a tak zbývá psychologická stránka postav. A ta mi jasně dala najevo že Stodolová byla psychotik a Stodola debil. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(52/2024) / Veľké prekvapenie. Pochmúrny psychologický true crime, bez potreby všetko zbytočne pomenovať. V tomto sa mi film páčil asi najviac, autentický drsný. Hlavných hercov som doteraz moc nepoznal, ale hlavne postava pána Stodolu sa vďaka Hájkovi náramne vydarila. Celkom som čakal vyššie hodnotenie tu, ale chápem, neni to film čo ide vyslovene na ruku divákovi. (9/10) ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Manželé Stodolovi se vezou na moderní vlně točit tenhle druh filmu trochu jinak a tak místo lineárního vyprávění o tom co se stalo dostaneme na sebe moc nenavazující útržky, které sází primárně na nepříjemnou atmosféru, což díky hercům celkem i funguje. Na druhou stranu to ale nedokáže vyvážit fakt, že to mnohdy působí zkratkovitě, lehce zmateně a o obou protagonistech nám to vlastně nic moc neřekne. Ona je tu prostě pure evil, a zvládá bez mrknutí oka přepínat z milé sousedky do úplného psychopata. On je tu za jednoduchého slabocha, který se spíš veze a řídí se “potřebami” svojí ženy. Už jen díky atmosféře, která přináší nepříjemnou pachuť nejde o špatný film, ale osobně bych uvítal klasičtější a klidně i drsnější pojetí. Takhle jednou bohatě stačilo…60% ()

William_ 

všechny recenze uživatele

4.5/10. Vizuálně docela působivý a hlavně přesvědčivě zahraný příběh manželů Stodolových, který ale po hodině začíná nudit, opakovat se a divák tak začíná trpět a v duchu si říkat, jestli si tyto zrůdy opravdu zasloužily 100+ minutový snímek v kinech. Nebylo by lepší udělat spíše TV sérii po vzoru American Crime Story? Stále si stojím za tím, že glorifikace těchto sv*ní měla zůstat v novinách. Teď se ještě budou v žaláři plácat po ramenech, že je podle nich natočený film. Naštěstí za pár měsíců po tomto filmu neštěkne ani pes. Tedy aspoň v to doufám. ()

Rebeca 

všechny recenze uživatele

O reálné trestné činnosti uvedeného páru nevím nic v podrobnostech, takže nejsem zatížena jakýmkoliv srovnávaním, jestli je to dobře, nebo špatně odvyprávěno. Kvalita "Manželů" stojí na výrazném a profesionálním (až divadelním ale bez přehrávání) herectví Lucie Žáčkové a  Jana Hájka. Manželka Stodolová je lidská kreatura, typem výrazná manipulátorka, posedlá vypočítavě hýbat či hrát si s lidmi;  manžel Stodola /chabého rozumu/ je na manželce absolutně psychicky i sexuálně závislý . Nedovolí nikomu, aby se vyskytoval v její přítomnosti. On je ten, jenž je manipulován, a to mu způsobuje zvrácenou radost (ve filmu to bije do očí). Režisér udělal maximum, myslím - víc ani udělat nešlo, protože scénář má své nedostatky (sám si ho napsal ve spolupráci s Tomášem Hrubým, sám se s ním musel popasovat). Víc než na jakýsi soupis zločinů je film zaměřen na to dostat se do hlav Stodolových. A to se myslím povedlo.  Působilo to na mně sice nekompaktním dojmem (už jenom ten začátek, kdy jste rovnou "hozeni do akce" krádeže/loupeže), vzhledem však na Lucii a Jana přidávám čtvrtou hvězdu. A pochvala za kameru (s citem pro detail). ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Zruč nad Sázavou a obci Brněnec. (dyfur)
  • Film je fikce, která pracuje s některými momenty skutečného příběhu Stodolových, podrobnosti jsou ale vyfabulované. (Cinemart)

Reklama

Reklama