Reklama

Reklama

Barbaři

(seriál)
Trailer
Německo, (2020–2022), 9 h 28 min (Minutáž: 42–55 min)

Hrají:

Gaetano Aronica, Jeanne Goursaud, Jeremy Miliker, Laurence Rupp, David Schütter, Bernhard Schütz, Eva Verena Müller, Sergej Onopko, Florian Schmidtke (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Osudy tří postav se propojují v bitvě v Teutoburském lese, kde germánští válečníci v roce 9. n. l. zastavili rozpínání Římské říše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

mala_kea 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je hodně odvážné natočit seriál o imigrantovi, který využije vzdělání civilizované říše k jejímu zničení. Z německých seriálů jde rozhodně o jeden z nejlepších. Určitě kvalitativně překonává Doktora z hor i Komisaře Rexe. Barbaři jsou nesympatická směska s výbornými maskami a makeupem, Římani zase machrují v latině. Působí to důvěryhodně. Rupp hraje zrádného Římana velice dobře. A Goursaudová si ukradla druhou nejlepší scénu. Tou první je skvěle provedený přepad v Teutoburském lese. S hořícími Římany (Obelix se raduje) a hlavami napíchnutými na kopí. Vadou na kráse jsou velké časové skoky, zejména v posledních dvou dílech a otevřený konec, který záměrně neuzavírá vstahové linie. Přesto dobrá práce. Danke. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím zde s většinou uživatelů nesouhlasit......Totiž na seriálu je vidět jednoznačně vyšší rozpočet v každém jednotlivém záběru, ať už se jedná o kostýmy, výpravu, masky atd. Za sebe jsem očekával daleko větší řezničinu, duel Římanů s Barbary mě v trailerech navnadil na skoro nonstop akci, která skončí až titulkami v závěrečném dílu. To jsem nedostal, ale i ty různé intriky a pletichaření měly ve výsledku něco do sebe. Vyloženě mě potěšila jedna věc, tím mám na mysli dabing. Římani mluvící latinou, Germáni němčinou...to člověk v dnešní tvorbě moc často nevídá, za to palec nahoru. Charakterově se seriál věnuje zejména vývoji Arminiovy postavy, tam si divák ten jeho přerod na konci prostě a jednoduše vychutná plnými doušky. A závěrečný díl je pastva pro oči, zde vygraduje celý příběh v onu nejslavnější bitvu v Teutoburském lese. Dalo by se zde vylepšit pár věcí, ať už zařadit do seriálu větší množství různých adrenalinovějších sekvencí či vyladit menší neduhy ve scénáři. Pokud bude druhá série a autoři se těchto kosmetických chybek vyvarují, tak se dost těším. První série za mě 7/10 ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Ten trailer, jak byl z něj každý druhý nadšený, je sestřih jenom posledního dílu. Jinak je to podle mne stejně špatný jako Britania. Škoda, protože herci fajn a výprava na televizi uspokojivá, akorát je to prostě prapodivně ve vákuu, že to působí jak 2 vesnice a jeden římský stan. měli to sestříhat do jednoho filmu, poslední díl už to nezachraňuje. Normálně nejsem historickž hnidopich, ale na začátku nesedí přepočet krav na zrní, tradičně mi vadí namalované Germánky a nechápu jakou čirou tekutinou na konci zapalují obranu, chlast takhle nehoří a nic jiného tehdy neměli. Smutný je, že to samotný Teutoburský les strašně odbije. 4/10 ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Pro cheruského prince Hermanna nebo chcete-li Gaia Iulia Arminia mám odjakživa slabost. Takže nebýt nesmyslů typu, že jezdecký meč znamenal povýšení do šlechtického stavu, dala jsem za příběh mladíka uvízlého mezi dvěma světy i pět hvězdiček. Germáni mluví německy, Římané latinsky a byť jsem z mého oblíbeného jazyka ostudně postřehla pouze notoricky profláknutá slova jako semper, genua, hodie a lupus/lupa a sem tam nějaký sloveso jako putavi, dodalo to i tak seriálu lesku a mě touhu zhlédnout to celé naráz. Škoda, že jsme se nedočkali dalších osudů Ariho/Arminia a památné Augustovy věty, když se dozvěděl o porážce římských legií v Teutoburském lese, když už jsme se v jednom z dílů dozvěděli, jak málo stačilo, aby k ní vůbec nedošlo. Tak málo jako u všech ostatních dějinných milníků, např. bitvy u Actia. Ale historickým seriálům z produkce Netflixu hodlám rozhodně i dále věnovat pozornost. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál ve mně vyvolal rozporuplné pocity. Mezi klady řadím to, že se mi na jednotlivé epizody docela dobře dívalo, nenudil jsem se a vcelku slušně jsem se bavil. Naopak mi vadilo, že se tu až příliš dbalo na hygienu, o mastný vlas by se tu jeden neotřel a dění v germánské vesnici se mi zdálo být dost odbyté. Měl jsem za to, že se veškeré usilí tvůrců soustřeďuje na samotnou bitvu, ale právě tady přišlo největší zklamání. Několikadenní masakr se vešel do pár minut, v nichž bojoval s bídou jeden manipul a ne tři legie v plné síle. Nevím, zda Němce limitoval čas nebo peníze, ale kdybych si měl tipnout, řekl bych, že obojí. Ve výsledku si myslím, že seriál stojí za shlédnutí, ale divák toho nesmí očekávat příliš mnoho. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo na viacerých miestach v Maďarsku a trvalo od 12. augusta do 30. novembra 2019. (MikaelSVK)
  • Herci, ktorí v seriáli zobrazujú nemeckých kmeňových obyvateľov, hovoria modernou nemčinou. Seriál je však pozoruhodný tým, že dialóg medzi rímskymi postavami sa odohráva v klasickej latinčine. (Weezy22)
  • Během scény, kdy jde římský důstojník oznámit germánským žoldákům, že budou nasazeni v boji, má na sobě vůdce žoldáků roucho, které mu splývá přes rameno. Během celé scény se ale vlivem střihu několikrát změní, které rameno zůstává odhaleno. (kukkik)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama