Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Film hodně divný, ale zároveň i hodně zajímavý. Variace na sérii The Cube? Paralela s Lemovou planetou Solaris, která zhmotňovala lidské vzpomínky a tužby? Psychoanalýza? Klaustrofobistika? Fantasmagorie o fantasmagorickém experimentu nějakých fantasmagorických mimozemšťanů? Fantasmagorie o posmrtném životě? Bizár od poťouchlých tvůrců, který nemá hlavu ani patu a hledat jehož nějaký smysl je úplně nesmyslné? Asi od všeho trochu. Vždyť říkám, zajímavý film. / A ano, myslím že darkrobyk to rozlouskl naprosto správně, že mě to netrklo... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Představ si, že tě někdo strčí do spletitého labyrintu úzkých chodbiček, plného smrtících pastí, a ty se coby laboratorní krysa snažíš najít cestu ven. Pokud by ses mezi těmi několika rozkládajícími mrtvolami cítil náhodou osaměle, společnost ti bude dělat (hladový?) ohořelý Boris Rösner. Máš to? Fajn. K tomu si domysli ne moc nápadité pastičky/zkoušky (bazén, hořáčky, vana s kyselinou, ostnaté dráty), co se navíc opakují s tím, jak se hrdinka musí vracet, a samozřejmě závěrečnou, ne dostatečně uspokojující pointu. Kvůli konci však nepopravím předešlých 90% filmu, kde to všechno (ať už hrdinka, nebo vizuál, hudba, napětí) poměrně dobře šlape. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nedá sa povedať, že nápad by zrovna prekypoval originalitou, paradoxne (a našťastie) ale pri sledovaní pocit niečoho nového mať budete. Dôvodom je až extrémna klaustrofóbia prostredia, tam, kde si väzni v Kocke mohli vyskakovať, tam naša hrdinka nemôže ani pohnúť hlavou. Len sa treba vopred nastaviť do pozície, kedy si nebudete seba predstavovať na jej mieste. Slušný napinák, ktorý ponúka zaujímavú, i keď asi trochu nedotiahnutú pointu. Každopádne ma oslovila viac, ako keby to celé vyšumelo do prázdna, rozumej do očakávania ďalšieho dielu, kde by sa akože všetko (možno) vysvetlilo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jako zavilý ateista (nebo možná pohan, protože Morana nikdy nezklame) na film s gustem pliji, protože jedno z možných vyznění příběhu čelně koliduje s mou nevírou. Když se ale oprostím od svých předsudků, a navíc přijmu za možné, že ON/ ONI dokázali ihned po vypálení tunelů naplnit prostory novým kyslíkem (bo přírodní zákony nepustí), připouštím, že jsem se po celou dobu ani na moment nenudil. Upřímnou soustrast všem klaustrofobikům, kteří si film omylem pustí, z tohoto zážitku by mohli mít doživotní trauma obonusované pobytem (taktéž doživotním) v příslušné léčebně. Musím ocenit výkon, který předvedla Gaia Weiss, její zarputilou a velmi trvanlivou Lisu jsem jí fakt věřil. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Suprová žánrovka a čerstvý vítr do francouzských hororových plachet. Nic jsem od toho vlastně nečekala a ono to většinou bývá nejlepší. Inspirace je sice znát ze starších známých kousků, ale hororové pasti tu jsou dosti nápadité, originální a dokázalo mě to chvílemi napnout jako kšandy. Palec nahoru rozhodně za mix žánrů, který já vždycky ráda uvítám. Meander je hodně slušná jízda, která téměř nemá hluchá místa a v podstatě od páté minuty se jede na plné obrátky až do konce. Za mě fakt pochvala. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama