Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Nikdy by ma nenapadlo, že niečo podobne ako kocka( The Cube) má bude ešte baviť, keď tu bolo veľa podobných filmov ako ona a nedopadli najlepšie. Ale tento dáva latku ešte o niečo vyššie a to si pomáha len z dvoma postavami. Asi preto, že vie narábať zo stiesnenými priestormi a ešte ponúkne zombie naháňačku, ktorá tu nemá obdoby. Ja som žasol, že sa konečne našla postava, ktorá pekne vyzerá a ešte má aj inteligenciu. Prechádzanie pasci bolo adrenalínové a ešte boli dobre premyslené, len škoda, že sa opakovali. tam sa mohlo troška pridať. Je to napínavé, nenudí a finále ponúkne niečo, čo nie je celkom to, čo som čakal, ale  divák si sám musí rozhodnúť, ako to, s tou hlavnou hrdinkou dopadlo. No ja nie som celkom pevne rozhodnutý.  Ale aj tak veľká spokojnosť. Silne 4*. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Je velice obtížné vyjádřit svůj názor na tak sofistikovanou tvorbu jaká byla použita právě ve filmu Méandre. Zpočátku si kladete otázku "na co se to vlastně dívám", rozhodně to tedy není žádná zábavná podívaná pro klaustrofobiky a děj by se dal přiblížit ke snímku Cube z 97', ale během dalších 30 minut už se zmítáte v totální explozi "čehosi" co připomíná hororovou fantasmagorii, která se odehrávala v sériích pekelného světa v Hellraiser. Příběh se může zdát poněkud matoucí, pokud se zrovna příliš nesoustředíte ztratíte se leckdy v ději. Na konci z toho možná budete tak rozhozeni, že se vám díky tomu celý film znechutí. Opak je však pravdou a děláte velkou chybu pokud tento snímek odsoudíte jen protože vám vaše mysl našeptává, že jste právě ztratili 90 minut svého života sledováním něčeho, co jste absolutně ani z poloviny nepochopili. Celý příběh na závěr vyplivne totiž silnou pointu, kterou sice ne všichni pochopí, ale kdo ji pochopit chce, ten se o to alespoň pokusí. Lidská fantazie je přeci tak nekonečná, závěrů se zdá být hned několik, ovšem jen jeden je ten správný. Ale který to je, že? Já osobně si myslím, že toto byla perfektní procházka očistcem. A jak daleko dojdete vy? ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Stísněné prostory zrovna nemusím, takže celková atmosféra na mě působila dost nepříjemně, což je v tomto případě v pořádku. Fajn je i hlavní hrdinka a náístrahy, byť nejsou nijak sofistikované, dokázaly sem tam způsobit solidní patálie. Jenže celkově to bylo monotónní a nepomáhají ani opakující se scény, kterých tu bylo z mého pohledu fakt moc. A nijak mi neimponoval ani závěr, protože se z něho vyklubal obyvklý existenciální blábol zralý na bombu. Dá se to, ale s mojí topkou se tentokrát spíš rozcházím. 60% ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Prachsprostá vykrádačka Cube (1997), pri ktorej sa miestami budete nudiť a občas len neveriacky krútiť hlavou a vyjadrovať hlboké poľutovanie nad premárnenou príležitosťou natočiť sofistikovanejšiu, napínavejšiu a dejovo prepracovanejšiu verziu kultovej Kocky. Namiesto toho dostanete len nudu, prekombinovanosť, absenciu napätia a nelogickosť. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavné devadesátiminutové plazení oelasťákované žabožroutské Beatryče kličkami střevního očistce hájtech Boha, plného klků, enterálních parazitů, hnijících zbytků a fazolového nadýmání. Plazení, dávající naději všem kudlankám, že ten lhostejně morousovitý Fousatý strejc nakonec nemusí být až tak upjatě konzervativní pohádková modla, jejíž konečník ústí do eternální prudy čumění po kolena v mlze na baculaté prdele otylých andělíčků, nýbrž progresivní ufon, který je, budou-li dostatečně škemrat, vysere do kostarického ráje planety Gurun. Možná je to i Aštar, a možna je to Mejbylyn. Každopádně vřele doporučuji klaustrofobikům pro sichr moc nehřešit, tohle intestinální martýrium by rozhodně nedali ani s užvaněným Vergíliem v zádech a pekelně by je jeblo už v prvním meandru. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama