Reklama

Reklama

Poslední výstřel

  • USA The Marksman (více)
Trailer 1

Bývalý odstřelovač americké námořní pěchoty a veterán války ve Vietnamu Jim Hanson, žije poblíž arizonsko-mexické hranice se svým psem Jacksonem. Je vdovec, žena mu zemřela nedávno a on se s tím ještě nedokázal vyrovnat. Stará se o svůj ranč, který je v dluzích a který chce banka prodat v aukci. Když zjistí, že hranici překročili nelegální migranti, nahlásí to pohraniční hlídce Spojených států, u které pracuje jeho nevlastní dcera Sarah. Jim opět projíždí kolem hranice a narazí na Rosu a jejího syna Miguela, Mexičany prchající před mexickou mafií − drogovým kartelem. Když volá pohraniční hlídku, přiblíží se muži z gangu vedení Mauriciem a dochází k přestřelce, při které Hanson zastřelí Mauriciova bratra. I Rosa je smrtelně zraněna. Před smrtí dá Hansonovi adresu své rodiny v Chicagu a pytel peněz, který zřejmě patří kartelu. Prosí ho, aby tam Miguela odvezl a peníze prý si může nechat. Hanson to umírající neochotně slíbí. Když se objeví pohraniční hlídka, Miguela si odveze. Jeden z členů kartelu přichází na policii a tvrdí, že je Miguelův příbuzný. Hanson zatím přemýšlí, co s dítětem bude, a rozhodne se, že splní slib, který dal jeho matce… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Marze 

všechny recenze uživatele

Tato pohadka na me nezanecha dlouhodoby dopad. Pribeh je vykreslen pouze strachem a neocekavanym pratelstvim. Film tezi z ucasti Liana Neesina v hlavni roli, ale tento akcni thriller mohl byt o dost lepsi. Eastwooduv byvaly pomocny reziser Robert Lorenz sice prisel s neotrelym vizualnim stylem a vykreslenymi postavami, takze jeho byvaly sef by mel radost. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Je treba súhlasiť, že "The Marksman" má trošku zavádzajúci marketing. Už sme si posledné roky zvykli, že Liam Neeson je novým akčným hrdinom a potom to takto dopadne. Niekto očakáva akčný thriller, kde bude Liam s puškou chrániť chlapca pred drogovým kartelom, kým v realite je to skôr road trip dráma, kde hrozí nebezpečenstvo od drogového kartelu. A to je dosť rozdiel. Film nemá veľkú dávku akcie, no skôr sa sústredí na momentky medzi Jimom a Miguelom. Podľa mňa sú vo filme celkom dobré dialógy a má v sebe dobré momentky. Aj to ako si naši hrdinovia k sebe musia postupne budovať dôveru. No nemyslím si, že to bude to, čo budú chcieť od filmu diváci. Takže verím, že keď si prečítajú tento koment, dá im to trošku lepšiu predstavu do čoho pôjdu. Podľa mňa je film dobrý. Ale to súvisí aj s faktom, že mám rád drámy tohto typu. A tie akčné momentky sú spracované celkom slušne. No to je osobný dojem a pochopím každého, kto sa bude filmom cítiť oklamaný. Hodnotenie: B ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Po sledování první hodiny jsem byl až překvapen tím, že by se Liam účastnil po dlouhé době akčního filmu roku. Bohužel, jak film skvěle začal, tak postupně ubíral na kvalitách. Ačkoliv bylo od začátku jasné, jak bude vypadat finální scéna. Trošku těžkopádně se k ní tvůrci dohrabali a zbytečně moc stáhli botu z plynu. Filmu by neuškodilo trošku více násilí a na to jaký padouch se celý film snaží onen mexikánec být je finále pro něj až moc lichotivé. Troška nelogičností a zvláštní určování časové osy se tu také najde. Nic méně určitě na tuto road movie ještě někdy juknu, ale nemůžu si pomoct, druhá půlka bijáku zkrátka a dobře utvrdila umístění, kam Liam vlastně v posledních filmech patří. To jest velice solidně natočené akční béčko. Potěšila účast Katky Winnickové i když vlastně úplně zbytečná figura, dobře se na ní kouká. A ještě drobnost : Do příštího bijáku prosím tvůrce vrátit Liamovi mobilní telefon, z té pevné linky mu to moc nejde, zní tak nějak až moc vyměkle. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Koukám dvorní producent Clintona Eastwooda, vyměnil osvědčeného koně o 22 let mladší model. Díky tomu dává smysl “old schoolovský” styl i “Eastwoodovské” tempo celého filmu. Bohužel s tím se i veze ruku v ruce hromada “povinných” iritujících kopanců, které mě vždycky na podobných filmech štvaly (př. jak jedna kulka ušetřená na začátku, na konci stejně najde svůj cíl… jen je mezitím příčinou všeho špatného co se všem okolo stane…, klidně tam nechá zabavení zbraně… roztržité dítko upustí mapu na zem a náhle ho postihne slepota = nevšimne si… a na motely mají asi radar?). Fakt to nesnáším. A táhne se to celý film. Pozn.: Osobně potěšila přítomnost štítonošky z Vikingů a to, že se v motelu dívali na Pověste je výš :). ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Další Neeson a další stejný scénář jako vždy. Dokola ta stejná písnička, akorát s čím dál pomalejším osamělým staříkem lovícím kojoty a chovajícím krávy, který se zas a znova nebojí porušit všechny zákony pro člověka, kterého nikdy v životě neviděl. Neesonovky obvykle baví alespoň slušnou akcí, když příběh nezaujme, ale Marksman se strašně vleče, všem je jasné, jak film skončí, akce jsou všeho všudy dvě a ješte nejsou nijak úderné či originální. Popravdě jsem měl problém film vůbec dokoukat... V nejlepším se má skončit a fakt nevím, co Neesona motivuje pořád skákat do těchto rolí, ale už by asi stačilo. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Před příjezdem do Chicaga Jim (Liam Neeson) nakupuje na čerpací stanici a z pultu vytáhne láhev rumu Kraken. Je to odkaz na jeho slavnou repliku v roli Dia ve filmu Souboj Titánů (2010): „Vypusťte Krakena!“ (DJMaroko)
  • Keď Jim (Liam Neeson) telefonuje so Sarah (Katheryn Winnick), tá mu hovorí o členovi kartelu, ktorý po ňom ide. V súvislosti s tým mu povie: "Nájde ťa a zabije ťa." Je to pocta slávnej Neesonovej replike na adresu únoscov jeho dcéry vo filme 96 hodín (2008). (m.a.t.o.)
  • Filmovalo sa v amerických štátoch Ohio a Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Související novinky

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama