Reklama

Reklama

Dávné rituály

  • USA The Old Ways
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinářka, která přijela do rodného města Veracruz napsat článek o kultuře tamního kmene, se stane obětí únosu. Místní lidé totiž mají za to, že je posedlá ďáblem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Mléko kozí v hubě kysne... bába hrozí, dupe, flusne. Démon blbě čumí z rohu... škodí bábě, škodí Bohu. Vymítání třikrát Sláva! Všechen herák polní tráva... " Ano, ano. Dávivé rituály můžou skončit všelijak. Úspěchem a růžovými beránky na obloze, ale též v děsivé temnotě kozí prdele, obzvláště je-li k plemennému mexickému démonovi připuštěna šukézní, leč šamansky nevyškolená koza, t.č. fetující novinářka, spolu s nábožensky zpozdilou a v praktikách exorcismu též hanebně tápající sestřenicí. Přesto jsem se, alespoň trochu, bavil. V úvodu hororově, pak u krimi "kidnapped junkie cow", no a od břišní operace holýma rukama (bába byla na stáži na Filipínách, u Alexe Orbita :-)), jsem pochopil, že se jedná o komedii. Info z letáku v mexické ordinaci: Vymítání není vhodný sport pro důchodce. Přestat brát drogy, např. herák, je malina, stačí hodit nádobíčko do koše. Aneb co emeritní primář Nešpor netušil. Dále, jak velké PUF! a kolik smradu udělá démon, předstírající, že byl úspěšně vymeten a jak velký fakáč pak na nás udělá z temného kouta. A nakonec, že 1 je víc než 2, konkrétně u očí. Jan Žižka by potvrdil. Dvě normální oči vidí prd, zato jednoká kikina vidí... prdémona! ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nejsem velkým fanouškem hororů na způsob exorcismu a tento navíc nebyl ani strašidelný a proto mi docela dlouho trvalo, než jsem se do toho dostal. To, že jsem vydžel, však pouze dokazuje kvality tohoto díla a důmyslnost příběhu, který šel v tomto případě bohužel od nuly a tak zpočátku nebyl příliš přesvědčivý. Přecijen jsem však v příběhu našel zalíbení. A to především díky solidní atmosféře a pozvolna se stupňujícímu napětí. Nejlépe určitě zapůsobilo finále, které mne moc mile překvapilo. Čtyři hvězdy byly určitě na stole, ale 66% je adekvátnější pro něco, kde jsem se bavil až v závěru. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Exorcism done by the Old Way ! I´m Motherfucking Bruja!Hlavní hrdinka je sympatická novinářka Mexického původu, která se vratí do své domoviny udělat reportáž o čarodějnictví, avšak je unesena místními lidmi, kteří tvrdí, že je ztělesněním ďábla a líbilo se mi, že takhle film okamžitě začíná bez zbytečné 30 minutové omáčky.Exotický a refrešující přístup k dost vyčpělému subžánru Exorcismu, který díky atraktivnímu prostředí Mexické Jungle a kulturním rozdílům působí sympaticky a nemálokrát mě dokázal překvapit.Film má styl, sympatické herce, parádní masky ( finální vzhled démona cool), došlo i na pár lekaček, skvělé jsou halucinogenní výjevy a půl hodinové vymítání je správně mystické. Při sledování jsem zavzpomínal i na Korejský the Wailling a takové šťourání rukou v břiše bylo docela nepříjemné.Old Ways sice není žádná revoluční a velká pecka, ale je natolik sympatická, zábavná a snaživá, že ji rád 4 hvězdu přihodím. I s přihlédnutím k tomu, jak nezajímavě k látce Exorcismu přistupují jiní tvůrci posledních pár let.Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5.7/10. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Vcelku zklamání. Fajn kamera, neokoukané tváře, zajímavé prostředí a exorcismus trochu jinak. Tím to dobré ale končí. Strojené dialogy s neherectvím hlavní postavy, spolehlivě utloukly atmosféru, která se místy drala ven. Dílo zkázy ale dokonala velmi primitivní kostra příběhu. Nepřekvapí vás vlastně nic ...s výjimkou podivného chování postav v závěru, které hraničí se parodií. Jakoby se tvůrci na poslední chvíli rozhodli, že Old Ways bude pilot k odlehčenějšímu seriálu s názvem Bruja nuevo. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Ak v Mexiku nemáte na jednom oku belmo, strapaté vlasy, prípadne zdravý chrup, tak musíte byť zákonite posadnutí démonom. Alebo naopak. Teraz neviem, lebo z posadnutej sa stala samouk expertka na exorcizmus. No do mexickej jaskyne radšej nikdy nevkročím (nie, že by mi to predtým napadlo), ale minule som sa stavila v našej Demänovskej ľadovej, lebo som mala náhle nutkanie vyzerať ako cencúľ, a zistila som, že už ľadová nie je v dôsledku globálneho otepľovania. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama