Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi známá herečka Eva (Emília Vášáryová), která se vrací z protialkoholního léčení, by udělala cokoliv, aby znovu získala přízeň člověka, kterého v životě ranila nejvíce – svého syna. (AČFK)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Una111 

všechny recenze uživatele

Film, který nezapře ruku dokumentaristovu: působí věrohodně, až syrově realisticky. Jenomže jako by na svou délku nestačil s dechem, začne v druhé polovině trochu umdlévat, váznout, opakovat se. Váhám mezi třemi a čtyřmi *. Co však chybí jinde, vynahrazuje výkon Emilčin. Výkon dokonalý ve všech polohách! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle není ten rádoby umělecký film, tohle v sobě i cosi mělo... jenže... Začalo to skvěle, seznámení s hlavní postavou, s rodinou jejího syna, který ji nechce ani vidět. Docela jsem se do toho filmu i dostal, zajímalo mě, co se bude dít dál. Pak mě to ale přestalo zajímat, některé části jsou zbytečné a film mohl být celkově kratší. Film plyne pomalu, depresivně, až se dostaneme k samotnému konci, který byl... nějak nevím jak to popsat. Herecé výkonny jsou dost dobré, ovšem ten film se až příliš táhne a to mi vadilo. 2,5* ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Já opět po delší době smekám, ale tentokrát to bude před dvěma osobnostmi a to je v prvé řadě Emília Vašáryová a ten druhý je kameraman, protože on s tváří Emílie doslova souzněl a každý záběr byl citlivý, jemný a pověděl nám dokonale vše, co Eva v jakoukoliv chvíli prožívá. Byl to Emíliin herecký koncert, ale já jí vždycky milovala, tu jemnou, křehkou a citlivou osůbku ze Slovenska. Jsem ráda, že její rozhodnutí odejít z této profese změnila, děkuji. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Magda… Jak se vám líbí… Teda Emília. Já asi doteď nevěděl, že jsou dvě…. sestry… (ne Tři)… Co se vlastně stalo Evě Nové? Jako kdysi Alena Mihulová i Emília Vašáryová je jednou nohou v hrobě… jako Eva Nová je nádherně stará (tedy hraje o deset let mladší postavu ;) vysloužilá alkoholička herečka matka zasloužilá socialistická umělkyně… Žít na tom bezútěšném Slovensku, kde se platí v Eurech, ale ženy tam jezdí pečovat o seniory nebo děti do Rakouska, aby uživily ty své (a o tom jsem četl odborné texty ;) v tom postsocialismu, je vyloženě hrdinství. Já bych v některých prostorách ani duševně nevydržel a raději spal pod mostem. A potkat novou milenku exmanžela, těhotnou laň a vůbec… kdy není Lady in Red jako Lady in Red, je vyloženě krutý Mullholand Drive. No nic… 100 intenzivních minut Emílie Vašáryové a jejího Stáří, kdy kamera není žádná milá a hodná. Režisér dokumentarista je nemilosrdný. Výkon slovenské Bette Davis Emílie Vašáryové je… zdrcující <3 Ustála to. Já taky. A už ji nikdy nechci vidět! ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Poprvé mě film příliš nenadchnul. Působil na mě příliš rozvláčně. S odstupem času ho překryly jiné dojmy a zkušenosti, podruhé už jsem byla mnohem lépe naladěná. Prázdnota, absence smyslu života, hledání odpoštění u vlastní rodiny, ztráta přátel, snaha se uplatnit nebo aspoň uživit ... Do toho všeho se mi promítla krásná Milka Vašáryová v Až přijde kocour. Režisér Marko Škop byl pro mě dosud neznámý, po tomto debutu jsem zvědavá na jeho další filmy. Oceňuji autorský přísup a dobře zvolené téma. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Režisér filmu Marko Škop pôvodne plánoval do hlavnej úlohy obsadiť herečku Milku Zimkovú, ktorej sa ale scenár zdal príliš depresívny a podľa jej vlastných slov mu chýbal humor a nadhľad. (DK91)
  • Snímka bola uvedená v svetovej premiére, v sekcii Discovery, na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte 2015. (JančiBači)

Reklama

Reklama