Reklama

Reklama

Utržený ze řetězu

  • Francie Danny the Dog (více)
Trailer

Mafián Bart půjčuje peníze. A umí se postarat, aby mu je dlužníci vrátili i s tučnými úroky. Přijde vždy se svým poskokem Dannym, který je skutečné polozvíře. Když mu Bart sundá obojek, každého, kdo je v dosahu, zmlátí nebo zabije. Jeho život však není žádný med. Mlčky vegetuje v psím kotci. Nemluví, možná to ani neumí, nebo jen málo. Jednoho dne vejde ladič pian Sam do místnosti, kde Danny čeká na svého pána před výpravou za dlužníky. V Dannym tóny nástroje probudí zvědavost, zbytky lidskosti. Přisedne si a pomáhá Samovi ladit... Náhle zazní signál a Danny musí běžet na pomoc Bartovi. Danny s Bartem a jeho poskoky odjíždějí a po cestě se zastaví ještě u jednoho zlatníka, který dluží peníze. Bart opět vypustí Dannyho a zákazník v obchodě Wyeth je svědkem rvačky. Danny se zákazníkovi líbí, a tak navrhne Bartovi obchod: Wyeth totiž pořádá tajné souboje na život a na smrt. Bart přijímá a přivede Dannyho na zápas... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (626)

H34D 

všechny recenze uživatele

Utržený ze řetězu je vcelku odvážná, ale nadmíru zajímavá kombinace akční mlátičky a syrového dramatu ve Fincherem inspirované stylizaci (kamerové přechody mezi scénami) doplněna o vhodný a chytlavý hudební doprovod. Takový projekt je určitě velice náchylný k všemožným kiksům a fakt, že pejsek a kočička ne všechno smíchali na jedničku. Psychologie Dannyho postavy si zasloužila více propracovat a některé dramatické přechody, resp. vývin děje se zdá až moc hladký, či pohádkový (k čemuž také přispívají klasická klišé s jednoznačným dobrem/zlem a závěrečným Bartovým "výblitkem", tedy pardon "monolohem" k Dannymu)... Ovšem Utržený ze řetězu nejen že nabízí tradiční Jetovy mistrovské kousky, ale má také své specifické kouzlo jako drama, příjemně tak přesahuje rámec akčního filmu a díky umírněné stopáži v žádném místě nenudí... 8/10 ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dokážete si představit fungující příběh o člověku vychovaném jako pes, kterého se po ztrátě „páníčka“ ujme slepý ladič pian se zálibou ve vaření? A dokážete si to celé představit jako akci? Hlavně díky dobrým hercům se nejvíc líbila prostřední, poklidná část filmu. Vlastně jsem si ani nepřál opětovné probuzení Dannyho zvířecích pudů a tudíž návrat k akci. Je to paradox, že vás akční film odradí od své podstaty. O Utrženém můžeme s jistou dávkou nadsázky mluvit jako o komiksově nadsazené pohádce s jasně diferenciovanými stranami dobra a zla, kde jen Danny stojí kdesi uprostřed a vnáší do děje eticky velmi nejednoznačný prvek. Je to o vztazích, o dospívání i o stárnutí, je to o zběsilé, dravé akci i o vaření, je to vtipné, romantické i lehce kýčovité, nepůsobí to příliš americky, soundtrack od Massive Attack občas vystřídá Mozart, má to výbornou kameru, střih, režii… 85% Zajímavé komentáře: kleopatra, Marius, tron, Le_Chuck, InJo, Fr, Bobek15, El Loco, dawe04 ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení v podobě Jet Liho introvertní stylizace, slušného obsahu, který vyztužil zejména Morgan Freeman, a samozřejmě brilantních choreografií, ve kterých vynikne Jet Liho hlavní talent – bojová umění. Pokud si odmyslím, že myšlenkově je tenhle film vyčpelý a dějově předvidatelný, zůstává Utržený ze řetězu inteligentní a dobře natočenou podívanou, která hraje i na jinou než akční strunu. Leterrier celkem příjemně spojil rysy hollywoodské akce s evropskou pozvolností a drsným humorem. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Solidně natočené, s velice jednoduchým scénářem a střídmě vyznívajícím poselstvím (rodina, přátelství, láska). Oceňuji minimum zpomalených záběrů, potažmo počítačových triků, což dokazuje, jak dobrý Jet Li v bojových uměních skutečně je, ale kvalita akce ani zdaleka nedosahuje vrcholu, což už Jeta Li bude s největší pravděpodobností nikdy nepřekonaná Lethal Weapon 4. Je zde znát Francouzská škola a celek vyznívá přece jen spíše evropským stylem, přesto je na mě tenhle akčňák až příliš jednoduchý a konzervativní. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

O takomto filme som sníval ako teenager. Škoda že prišiel až teraz. Nevídaná kombinácia dobre fungujúcej drámy, jednoduchej akčnej premisy, výbornej bojovej choreografie a francúzskej pôvabnosti. Jet Li konečne poľudštený a sympatický, Morgan Freeman v jemu najtypickejšej polohe mentora, a k tomu Massive Attack. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • Pri autonehode je na podvozku auta možné vidieť pripevnený plech, ktorý slúži na prevrátenie auta pri nájazde na rampu. (zuzulatomas)

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Reklama

Reklama