Reklama

Reklama

Dojemné drama režiséra a producenta Clinta Eastwooda se odehrává v roce 1979. Bývalá hvězda rodea a majitel koňského ranče Mike Milo (Eastwood) dostane od svého šéfa úkol dopravit jeho problémového syna z Mexika do Texasu. Nesourodá dvojice se vydává na strastiplnou výpravu po zapadlých cestách a čelí řadě nebezpečných překážek. Životem znavený jezdec během jejich náročného putování navazuje nečekaná přátelství a nakonec dosáhne vlastního vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Eastwood herec již sotva chodí a Eastwood režisér se tváří, že si toho nevšimnul. Eastwood musí věnovat velké úsilí alespoň částečné kompaktnosti svých pohybů, takže mu nezbývá již tolik sil na režii. Film je milý, příjemný s pomalým tempem, ale není to Eastwood, nemá to emocionální náboj, kterým se pyšní ostatní jeho snímky. Tenhle film se zřejmě stane nejsnáze zapomenutelným  Eastwoodovým snímkem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood jde rovnou na věc, žádné crcání a za pět minut už víme, že bohatému kámošovi dluží službičku a tak mu jede ve svých devadesáti letech vyzvednout syna hluboko za hranice Mexika. Nedává to moc smysl a logické to taky není. A co pak, když na Vás tvůrci vytasí romanci, ve které má hlavní roli Clint. Zajímavé je, že o tři roky starší Pašerák má docela podobný námět a bavil mě víc. Přitom pomalé vyprávění není na škodu. Na škodu je ale možná ten mexickej kluk, který by zasloužil technický chvat chytni a mlať dokud neupadne do bezvědomí. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hereckým finále Clinta Eastwooda bylo bezpochyby Gran Torino. Všechny jeho role, které přišly pak, beru jako epilog - úctyhodný epilog chlapa, který už to dělá jen pro zábavu, pro lásku k filmu, protože se mu prostě chce. Nemůžu se tedy divit, že si chtěl ještě jednou zahrát a zrovna v Cry Macho - v novodobýém romantickém westernu se silně naivní zápletkou, který myslím úmyslně připomíná Eastwoodovy první televizní role. Ne, rozhodně to není převratná role a pohled na devadesátiletého veterána je dojemný, ať už je to úmysl, nebo není, nicméně za vidění mi to rozhodně stálo. A potom je tu samozřejmě druhá stránka věci, a to ta, že Eastwood také režíroval. A režijně Cry Macho obstojí stoprocentně i bez přivírání očí. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na to a som celkom sklamaný. Ten film je strašne unavený a rozťahaný. Nemá potrebné emócie aby namixoval zmysluplné motivácie a celý scenár pôsobí dojmom ideme z miesta A do miesta B, tam chvíľu pobudneme lebo skrátka nemôžeme byť tak rýchlo doma a pritom to v Eastwoodovej ( inokedy perfektnej a precíznej réžií) kolíše na úplne elementárnych veciach. Nezaujímavé čo do postáv, motivácií ale aj životných múdrosti, ktoré sa tak trošku pri strete mladšej a staršej generácie očakávajú. Že by Clint predsa len narazil na svoj limit? Je to škoda. Všetko čo fungovalo v takom Grand Torine alebo v The Mule tu nefunguje vôbec. A Clint celý čas vyzerá, že drží pokope len za pomoci všetkých svätých. Škoda. Ak by bol toto jeho posledný film, nedosahuje jeho kvalít ani z polovice. Takže budem dúfať, že tá veľká rozlúčka ešte len príde. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Rychlej start, pomalej zbytek. Ale i tak se mi to líbilo. nevím čím to bylo, jestli šikovnou kamerou, koňma, nebo něčím jiným, ale fakt se mi to líbilo. Příběh je po prvních deseti dvaceti minutách až moc jednoduchý, předvídatelný a tak, ale mě se líbil. Pohodová oddychovka, ve který se už trochu starý Eastwood pořád předvádí (zase každou sbalí). Záběry jsou úžasný, obzvláště pak ty v hospodě, kdy se oknem dovnitř derou ty proužky světla. Koně jsou pěkný (obzvlášť pobavila ta scéna, kdy má Eastwood předvádět jakej je machr, a postavil kameru šikovně proti slunci, aby mu nebylo vidět do obličeje)   moc pěknej film    6,5/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Internetový deník The Guardian v reakci na to, že Eastwood bude natáčet nový film, poznamenal, že si snad na závěr kariéry slavný tvůrce pro svůj projekt nemohl vybrat vhodnější název. Dokonce poznamenal, že to vypadá, jako by si Eastwood najal marketingovou agenturu, která by shrnula celou jeho bohatou kariéru do dvou slov – Cry Macho. (ClintEastwood)
  • Natáčelo se v americkém státě Nové Mexiko. (Rominator)

Související novinky

Clint Eastwood chystá svůj poslední film

Clint Eastwood chystá svůj poslední film

31.03.2023

Legendárnímu herci a režisérovi Clintu Eastwoodovi (Gran Torino, Nesmiřitelní) bude letos 93 let. Tento filmový velikán ale ještě neřekl své poslední slovo. Podle čerstvých zpráv nyní Eastwood chystá… (více)

Duna se znovu odsouvá

Duna se znovu odsouvá

26.06.2021

Očekávané sci-fi studia Warner Bros., s nímž by mohl režisér Denis Villeneuve (Příchozí, Sicario) pomýšlet i na Oscary, se opět odsouvá. Tentokrát naštěstí jen o tři týdny, a to z důvodu, aby film… (více)

Reklama

Reklama