Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (147)

okkac 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička s trochu hloupým scénářem a několika logickými dírami, ale jako oddechová řežba je to výborný. Navíc díky párování obojků, kde se partneři od sebe vzdálí více, než 50m nebo jeden z nich zemře, tak vybuchne obojek i tomu druhému, takže se zde dočkáme hodně explozí s patřičně červeným efektem. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nudné pasáže striedajú tie lepšie a akčné a takto stále dookola. Nie je to zlé, no už mi to nedalo toľko ako prvý diel, ktorý bol dosť originálny. Akcie je dosť, masakru a krvi taktiež nadmieru, dej plynie pomalšie a herci väčšinou za moc nestoja aj keď nie všetci. Pre niekoho zbytočné pokračovanie, ale inak mierne nadpriemerná zábava plná krvavých prestreliek a hláv oddelených od tela. Celkovo je to mierne sklamanie na porovnanie s jednotkou. 65% ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od prvního dílu, jehož strhující děj diváka napíná od začátku do konce i při několikátém zhlédnutí, tomuhle filmu dost brzy spadne řetěz a překlene se jen v solidně natočený akční blábol, jehož vyústění vás naprosto nebude zajímat. Herci neskutečně přehrávají, vedou prázdné monology plné patosu a k jejich postavám si divák nevybuduje vůbec žádný vztah. Akce je tu sice požehnaně, ale oproti prvnímu Battle Royale je daleko méně dynamická, a co hůř, není vůbec nápaditá a estetická. Ve stěžejních scénách se navíc tvůrci nechali trochu moc inspirovat filmy Zachraňte vojína Ryana a Buch Cassidy a Sundance Kid, to opisování klasických scén je do očí bijící a skoro připomíná parodii. Jako pokračování dnes již kultovní japonské vyvražďovačky je BR2 úplný krok vedle a špatně splácaný paskvil, jako samostatný film je to jen akční blbina s rádoby politickým přesahem. Zklamání. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

OK, film plný hrdinských činů, hrdinských proslovů umírajících, hrdinských činů umírajících hrdinů a když se to spojí dohromady vznikne spousta mrtvých školáků a vojáků... Po šokující a úžasné jedničce, přichází občas hloupé, ale důstojné pokračování, které není jen laciným odvarem prvního dílu. Je zde spousta inovací a novinek. Na druhou stranu, je to dobře nebo špatně? Nechť každý posoudí sám. Ale už jen kvůli tomu nehoráznému masakru, který by v Americe rozhodně cenzurou neprošel, je to snímek hodný pozornosti. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Prečo tam došľaka nehodia bombu?“ Ak to bude o tom istom, už to nebude sequel ale remake (a zbytočný) a ak o niečom úplne novom, už to nebude BATTLE ROYALE. Tvorcovia dvojky, s podtitulom REQUIEM, na to išli rafinovane a z „tínedžerskej vyvražďovačky naopak“ urobili... vojnový epos. Napriek tomu film kríva ako Quasimodo, moment prekvapenia odišiel preč spolu so záverečnými titulkami originálu a na jeho miesto prichádza naozaj už len tá krv a akcia. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/179204/Battle-Royale-II-Requiem-60.html ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)
  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)
  • Quentinu Tarantinovi byla také nabídnuta role, ale neměl na ni v té době čas. Údajně měl ztvárnit prezidenta USA. (hot_spot)

Reklama

Reklama