Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 1

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (395)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak musím uznat, že dědek Leatherface je v neskutečný formě a na gore scény je film celkem výživnej. Místy se povedl i hudební doprovod. Tím ale výčet pozitiv filmu končí. Příběhově je to absolutně nezáživný. Vše ještě umocňuje obsazení ústřední čtveřice, který je doslova otřesný. Černoch mi ani tak nevadil, bloncka byla divná a buchta s květákem na hlavě a její pošahaná ségra byli doslova na zabití. A aby toho nebylo ještě málo tak vše korunuje bába, která má s Leatherfacem nevyřízený účty z minulosti. Babka působí podobně trapně jako J. L. Curtis v posledním Halloweenu. Jedinej komu šlo v tomhle filmu fandit byl tak jenom Leatherface.  Takže když to shrnu tak po gore stránce mě film celkem uspokojil ale víc jak 2 hvězdy stejně dát nemůžu poněvadž když nebyl na scéně dědek Leatherface tak to byla ubíjející nuda.  Leatherface z roku 2017 mě oslovil daleko víc. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ničím extra a stejně zapomenutelný jak x předchozích sequelů. Nevím zda byl dobrá volba zrovna tenhle okruh otravných hipster postav, stejně jako odfláknutý návrat Sally. Ale jo, člověk si přijde na svý — motorovka, krev a brutalitky, cením masovou porážku v autobuse (tedy plusový bod za body count). Ten syrový psycho efekt originálu, to ani hodně zdaleka. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to neurazilo. Na to, jak to byla problémová produkce, a že po dlouhém tichu zakotvila na Netflixu místo aby zamířila do kin, je nový přírůstek do Leatherface série poměrně fajn (určitě lepší než poslední dva, možná tři filmy). Kvituju krátkou stopáž a výživné gore scény. Zamrzí nevyužití Sally z originálního filmu (ta je tu jen proto, že legacy sequely jsou teď moderní, a svou příležitost na zadostiučinění po letech teda dost prosere) a plochost ostatních postav. Ty občas mluví, jen aby mluvili (v jedné scéně Melody naléhá "Lilo, uteč, nechej mě tady", aby hned ve scéně navazující volala "Lilo, pomoz mi!"). Samozřejmě lepší to být mohlo milionkrát, ale pokud to budu brát jako slasherovou jednohubku, nemám moc důvodů si stěžovat (zvlášť třeba v porovnání s posledním návratem ikonické hororové postavy, ambicióznějším Halloween Kills). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pokus o přímé pokračování originálu (po mnoha letech) s nešťastným castingem a podprůměrným scénářem s jedinou zapamatovatelnou scénou - krvavými jatkami v autobusu. Ta jakoby byla startovací myšlenkou scénáristů, kolem které pak dovymysleli zbylý dějový balast. Režijně tomu jistě šlo pomoct lepší atmosférou místa a zajímavějšími postavami, ale nestalo se. A babička, která se chce coby jediná přeživší z prvního filmu pomstít za trauma z mládí, je takřka k smíchu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Proč natočit další sequel, prequel, restart, remake, nebo co to vlastně je, filmu který si už skoro nikdo nepamatuje. Nevím, každopádně nový texaský masakr není ani zdaleka tak povedeným filmem, jako nedávné pokračování Halloweenu, ale nudnou sračkou s nesympatickými hrdiny, kterým přejete tu nejhorší možnou smrt. Řemeslně překvapivě slušné a krvavé scény působí příjemně drsně a opravdu krvavě, ale koho to zajímá. Nuda, bez napětí a ani to násilí nebaví (snad jen autobus je mírnou satisfakcí). ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Štúdio Legendary Pictures film predalo Netflixu po katastrofálne negatívnych testovacích premietaniach. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama