Reklama

Reklama

Muž bez stínu

  • USA Hollow Man (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Geniální vědec Caine pracuje pro Pentagon a v tajném laboratorním komplexu vede tým, který pracuje na projektu látky, způsobující neviditelnost. Týmu se podaří vytvořit i sérum, které neviditelné organismy opět zviditelní. Přes úspěšný pokus s gorilou Caine neprozradí armádnímu výboru, že práce na projektu se blíží ke konci. Místo toho se rozhodne vyzkoušet látku na sobě. Málem zkolabuje, ale stane se neviditelným. Tým si zvyká na neobvyklou situaci, kdy se mezi nimi pohybuje neviditelný Caine. Jeho zpočátku úsměvné legrácky jsou ale stále znepokojivější. Když se pokusí osahávat Sarah, která usnula v laboratoři, a zděšená Linda se s ním odmítne pomilovat, začnou si členové týmu uvědomovat změnu v jeho chování. Situace se ještě zhorší, když se plánovaná reverze nezdaří a Caine zůstane neviditelný. Jedné noci uprchne z podzemního komplexu a vydá se do města, kde znásilní krásnou sousedku. Šokovaná Linda se netají tím, že vše prozradí. Podaří se ho zbývajícím členům týmu najít a zastavit dřív, než unikne z laboratoře a ztratí se v ulicích Washingtonu? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný námet, kto by netúžil byť neviditeľným? Najmä s vizážou Kevina Bacona? Lenže, koľko ľudí by túto schopnosť použilo na dobré účely? To všetko prináša tento zábavný film ako posolstvo a vlastne na ňom ani nevidieť rok výroby už 2000. Škoda len, že vlastne posledných 20 minút sa nesie len v duchu akcie a boja a že téma neviditeľnosti nepriniesla nápaditejšie scénky a snáď aj zvraty. Práve záver posúva film do priemeru, lebo je fakt nepodarený. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdykoli začnu přemýšlet nad tím, jak bych využíval schopnosti být neviditelný, dostanu ze sebe strach a děkuju za to, že ji ještě nikdo "nevynalezl". Námět je tedy úplně úžasný, bohužel se jej nepodařilo plně využít. Kupříkladu by neuškodilo, kdyby Bacon nepůsobil jako nebezpečný šílenec hned od začátku. V závěru film na nějaké hlubší poselství rezignuje úplně, ústřední padouch dostane krom neviditelnosti ještě další várku superschopností, které mu zajišťují nesrtelnost, a áčko se tak mění v béčko. Sice v slušné béčko, ale promrhaný potenciál zamrzí. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

A takhle to dopadá když velkého tvůrce sežere mainstreamový průmysl. Šedivé nic, kde s potenciálně nesmírně zajímavou postavou naloží tím nejnudnějším a nejobyčejnějším způsobem. Přitom obzvlášť pro Verhoevena toto mohl být brilantní ponor do psychologické zvrácenosti a zkoumání hranic perverze, ale u čeho to skončilo? Pár bradavek, jeden plochý frajírek ze kterého se hloupě stane ploché monstrum, tisíckrát omletý příběh, a snad nejotravnější romantický pár hlavních postav ve filmové historii. Kevin Bacon se snaží seč může, ale vařením z vody a sám samotinký to prostě utáhnout nemůže. 5/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Je úžasný, co dokážeš, když už se na sebe nemusíš dívat do zrcadla!“ I po letech mocně přitažlivý, trikově vymazlený, myšlenkově lákavý a verhoevenovsky zvrácený kousek, který využívá ďábelského potenciálu nejprve neviditelného a pak šíleného Kevina Bacona, který moc dobře ví, jak má pro diváka odkrýt peřinu s polonahou Elizabeth Shue. Drsnější variace na téma „neviditelný muž“ naplno využívá trikových možností své doby, i když není ústřední hrdina vidět, divák pomocí solidních nápadů vidí, co právě dělá. Nějaké mudrcování jde stranou, tvůrci se soustředili na triky a tempo, aby se diváci ani trochu nenudili. A nenudí. Občas to samozřejmě zaskřípe (producenti si zřejmě nejednou dupli) a nepomůžou ani slušně dávkované vtípky, přesto to do sebe všechno umně zapadá. Verhoevenovy postupy mně jsou dlouhodobě sympatické – lehká nejednoznačnost, herecká přitažlivost, trocha kontroverze, žádné vyšší ambice, řemeslná dokonalost. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

85% filmu je naprosto fantastických, Kevin Bacon je ve své roli dokonalý, atmosféra funguje a celkově námět a scénář nemají chybu. Jenže tenhle parádní kolotoč zabije Verhoeven digitálním bordelem a správňáckým finále, což je vzhledem k jeho předešlé tvorbě škoda. Kdyby Bacon naprosto nekompromisně všechny zabil a utekl, byl by tohle jeden z nejlepších thrillerů filmové historie. Jak díky 20 minutám na konci zničíte celý film a šanci na doslova legendární zářez v režisérské filmografii. Ale těch 85% filmu je famózních. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (23)

  • Elisabeth Shue si při natáčení poranila Achillovu šlachu, kvůli tomu bylo natáčení na čas přerušeno. (Karlos80)
  • Zbraně na sedativum jsou paintballové zbraně značky PGP. (Chatterer)

Související novinky

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama