Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl naprogramován tak, aby sloužil veřejnosti, udržoval pořádek, chránil nevinné, zneškodňoval zločince, kteří ovládli ulici. Napůl člověk, napůl stroj, ale celý policista - říkají mu RoboCop. Obří průmyslová společnost OCP převzala kontrolu nad policejním útvarem ve městě a od té chvíle přišlo o život 31 policistů. S rostoucí zločinností je třeba něco udělat. Vědcům a technikům se ale první pokus nezdaří - jejich robot zabije omylem nevinného člověka. Potřebují něco tak dokonalého, jako byl policista Murphy - než ho gangsteři rozstříleli na kousky - ale nezranitelného. Mladému vědci Mortonovi se podaří úžasná věc - spojí to, co zbylo z Murphyho s nejmodernější technikou a na světě je RoboCop - sen každého policejního náčelníka. RoboCop předčí ve své výkonnosti všechna očekávání - při jeho neuvěřitelných akcích se tají dech a naskakuje husí kůže. Jeho dokonalost má malou chybičku, která se stane osudnou těm, kdož pod záminkou ochrany veřejné bezpečnosti doufali, že totálně ovládnou město... (INTERAMA a.s.)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (666)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Maso a kov klasika. Verhoeven dobou akci s nabušenou plechovkou vyztužil svými oblíbený news shoty, které jsou z hlediska celku vlastně na první pohled úplně zbytečné, ale vedle klasické podívané konstruují celkem zneklidňující linii hroutícího se světa budoucnosti. Motivy jako zneužívání policie soukromým sektorem a napětí mezi majiteli a odbory jsou sice upozaděné, ale funkčně dotvářejí atmosféru. Je to přímočaré, zároveň se to svojí brutalitou a nadhledem zaryje natolik, že člověk pořád cítí ty lehké žaludeční vibrace z doby, kdy to hltal jako dítě v němém úžasu. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Robocopa jsem viděl sice asi 10×, ale naposledy to bylo tak před 20 lety. A mam pocit, že to dokonce bylo ještě s takovym tim jednohlasnym rychlodabingem. Ani nevim, jak je to možný, ale od tý doby jsem ho neviděl, přestože jinak se na tyhle v dětství oblíbený filmy typu Komando, Rambo, Terminátor, Predátor a další obvykle rád podívám i po letech, když to běží někde v televizi. Robocop mi nějak záhadně unikal. Už to neni taková pecka, jako když mi bylo 10-12 let, ale pořád celkem slušná zábava. Největší problém filmu asi vidim v tom, že hlavní postavy nejsou moc sympatický (Nancy Allen je vyloženě na ránu) a některý triky a speciální efekty jsou takový "edwoodovský". Slabý 4 hvězdy. Zaokrouhleno nahoru asi spíš z nostalgie... ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Tak oficiální začátek mazání mého dluhu vůči Verhoevenovi. A první kostlivec ve skříni, Robocop, rozhodně nezklamal.. A kromě fajn akčního béčka přidal i věci, na které jsem znalci holandského zvrhlíka/řezníka byl tolikrát upozorňován. A to pořádnou, někdy dost nekorektní nadsázku, nekompromisnost co se brutality týče a taky upozornování na různé problémy společnosti ve formě parádních televizních zpráv a reklam - ta hra Nukem! asi vyjadřuje všechno :) Záporáci jsou schválně až absurdně nechutní, hlášky správně syrové a děj splnující základní požadavky tohoto druhu filmu. Herci by mohli sice být kvalitnější či aspon hlavní hrdina by mohl mít větší charisma (nemohl jsem v něm nevidět policajta z Dextera), ale když nasadí přilbu a vytáhne pořádného kvéra, je vše odpuštěno. Akční scéna v továrně a skoro taneční či kovbojské pohyby byly opravdu skvělé.. SUMA: brutalita, zábavnost, krev, brutalita, trefování se do konzumu, krev.. Jo, není to žádná dokonalost, chybí lepší děj a lepší herci, ale jako malá jednohubka, která může leckoho i překvapit, to funguje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Nice shooting, son. What´s your name?“ - „Murphy.“ Detroitské zločinecké chátře též znám jako Hrobokop.. Cisterna plná krve, dobře zásobovaný Army shop, policejní Kryton fungující na přesnídávku, explozivní stolní hra Nukem a banda grázlů vedena členem Špidlova kabinetu s brokovnicí. To vše lehce úchylný Nizozemec vsypal do mixéru a vznikl cyberpunkový Flesh & Blood koktejl o vzkříšení novodobého Ježíše z neprůstřelného plechu. Brilantní scéna s nepodařenou předváděčkou robotické drůbeže ED-209 mě vždycky zaručeně rozebere. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jmenoval se Murphy a při jedné akci mu nejprve ustřelili ruku a pak z něj vyrobili cedník. Teď mu říkají RoboCop, má tělo z titanu, ze zločinců dělá hromady rozmašírovaných mrtvol a jeho oblíbenou činností je ustřelování koulí potencionálním znásilňovačům... Kontroverzní Paul Verhoeven natočil dynamický a napínavý příběh o pomstě, plný krve, slušné atmosféry a s parádním sci-fi prvkem. Opancéřovaného kyborga, který se přemisťuje skvělými robopohyby a svůj polokulomet nosí skrytý v pravém stehně, jsem jednoduše žral. Dokonce jsem kdysi zkoušel si ze stavebnice Chevy zbudovat onu mechanickou rozevíratelnou nohu, do které by se vložila zbraň. Jeden pokus se skoro zdařil: asi tříkilový postroj složený snad z osmiset kostiček jsem si pracně navlekl na pravou nohu, v momentě, kdy jsem chtěl vnější stranu otevřít a vyjmout pistoli, mi však návlek z nohy sjel, spadnul na nárt, naštípnul druhou a třetí zánártní kůstku a bylo po robocopování. Když jsem nedávno viděl film znovu, vzpomínky se vrátily. Že bych ze sklepa vytáhnul stavebnici s Chevou?? 13 miliónů dolarů(rozpočet)/53,5 miliónů dolarů(výdělek v USA) ()

Galerie (122)

Zajímavosti (110)

  • Herečka Nancy Allen (Anne Lewis) byla častou představitelkou dívek s dlouhými vyfoukanými vlasy. Paul Verhoeven nicméně chtěl, aby její postava v RoboCopovi působila asexuálně. Proto jí nechal několikrát vlasy zkrátit až do chlapecké vizáže. Herečka dokonce nosila pánské spodní prádlo, aby se více sžila se svou maskulinní stránkou. (Dinsberg)
  • Podle scénáře vznikla v roce 1991 kniha „Robocop“ od autora Ed Naha. O rok později vyšel druhý díl. (kondor77)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 13 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

RoboCop našel režiséra

RoboCop našel režiséra

21.11.2019

Vycházející australský filmař Abe Forsythe (Little Monsters) byl čerstvě najat k režii chystaného filmu RoboCop Returns pro MGM a Atlas Entertainment. Forsythe tak nahrazuje Neilla Blomkampa, který… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Reklama

Reklama