Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (217)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Teď ale vážně. Creed III je první díl stojící na vlastních nohách bez postavy Rockyho a první film režírovaný Michaelem B. Jordanem. To budilo obavy, už jen protože je velké sousto mít takový film jako první v kariéře a jelikož byl vztah Donnieho s Rockym srdcem obou předchozích filmů. Naštěstí to funguje skvěle a Creed se tak zformoval do série, která stojí na vlastních nohách a má zápletku a děj, který je čistě originální. Příběh nám říká, že minulosti neutečeme a musíme se jí stavět čelem a tohle funguje, protože srdcem snímku je tentokrát Adonisova minulost a jeho vztah se soupeřem Damienem, se kterým byli jako bratři. Opět fungují osobní i boxerské linky, které se fajnově prolínají a tvoří solidní podívanou. Jordan je přiznaně inspirován anime a je to znát, díky tomu má každý souboj svůj nápad a provedení, které je na západě nevídané a funguje je tu parádně. Přesto to tvoří určitý nesourodý styl, prozrazující, že je režisér začátečník, kterému jde nejlépe točení dialogů a příběhových chvíli. I přesto, že soubojům chybí to pravé napětí a emocionální vypětí předchozích dílů, jsou pořád skvělé a památné, jen to finále mohlo být údernější. Nejlepší Creed to sice není, ale je to důstojný člen série a fungující film s jedním z nejlepších záporáků série. Navíc malý Creed měl v pokoji plakát Naruta, takže instantních 10/10! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Půjde to i bez Rockyho? Nejspíš jsem nebyl sám, kdo si podobnou otázku položil, ale Creed celkem záhy ukázal, že je plnohodnotný filmový boxer a obejde se i bez legendární podpory. Creed se tentokrát musí postavit kamarádovi z dětství a narovnat staré křivdy. Možná to není ten nejoriginálnější scénář, ale Jordan měl šťastnou ruku s výběrem svého oponenta. Majors dokázal zahrát jak kluka, se kterým dokážete sympatizovat a v jedné chvíli mu dokonce i fandit a stejně tak svojí postavu uměl podat jako vypočítavého parchanta, kterému přejete strašlivý nářez. Do toho Creed řeší rodinné lapálie, které tu ale nepůsobí jako nutná vata. Samotné zápasy jsou fajn, ale upřímně řečeno ten závěrečný z mého pohledu neměl takové koule, jako ten první. Herecky je to oukej. O Majorsovi jsem psal výše, Jordan s Tessou jsou jistota a bavila mě i jejich filmová dcera. Celkově jeden z nejlepších boxerských filmů nejen posledních let a za mě jednoznačně nejlepší Creed. 90% ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Poprvé bez Rockyho/Stalloneho a jde to znát. Jasně je vidět, že i bez Rockyho se to dá, ale přiznejme si, Rocky je srdcem této série a on v tomhle filmu přeci jen chybí. Chybí tady jeho motivační věty. Každopádně i bez něho to přeci jen funguje. Jedinou výtku vidím v tom, že neuměli odůvodnit proč tam není. Michael B. Jordan odvedl na pozici režiséra dobrou práci velmi dobrou. Po technické stránce pěkně nápaditý snímek, kde několik kamerových záběrů potěší. Slow motiony byli za mě efektivní a například když ve finále dojde na fight při kterém zmizí diváci a sledujeme pouze Adonise a Damiena, tak je to opravdu dobrý. Creed III nevybočuje z klasického standardu této série a přináší nadprůměrnou podívanou u které se neubráním pocitu, že se z filmu dalo vytěžit víc a že další díly prostě nemůžou nabídnout nic nového. Ale když něco funguje a ještě k tomu se jedná o filmy zaměřené na box, tak asi nějakou originalitu chtít nemůžu. Jonathan Majors super. Jsem s tím spoko.  Z celé trilogie je to pro mě rozhodně nejslabší díl. A možná za to může neúčast Rockyho :-D. Pořád se ale jedná o dobrý film. 7/10 ()

campix 

všechny recenze uživatele

Michael B. Jordan převzal sérii Creed i režisérsky a navázal tam, kde jeho předchůdci skončili a poradil si i s absencí Sylvestra Stallona, jelikož i třetí Creed dost slušně šlape a ukazuje, že Slye vlastně vůbec nepotřebuje. Dějová linka je samozřejmě, tak trochu vychtěná. Jelikož Creed se musí popasovat s výzvou z minulosti, kterou představuje Jonathan Majors. Herec s velmi našláplou kariéru, kterou ale prakticky ukončilo nedávné obvinění z fyzického napadení. Oba jsou neskutečně nařezaní, akce opět vypadá velmi slušně a všechny potřebné ingredience z předchozích filmů jsou také na místě. U mě je to ale spíše takový zábavný průměr. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Creed III je důstojným závěrem trilogie, který ukazuje, že Michael B. Jordan není šikovný jenom před kamerou, ale i za ní. Jonathan Majors je castingovou trefou, souboje jsou ideálně intenzivní a v IMAXU vypadají velkolepě, intenzivnější jsou ovšem paradoxně ty pasáže, které se odehrávají mimo ring. Creed se poté sice může snažit, aby opustil stín Rockyho, dost možná jde ovšem o krapet prohraný souboj. Italský hřebec sice nechybí tolik výrazně, Creed má ovšem dost možná problém v tom, že do budoucna neexistuje směr, kterým koncept série nějak zásadně posunout. Při podobné nastavené laťce ovšem Creed IV ani spin-off Draga rozhodně neurazí…. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Sylvester Stallone sa pre magazín The Hollywood Reporter vyjadril o tom, že si v tomto pokračovaní nezopakuje úlohu Rockyho Balbou: „Je to poľutovaniahodná situácia, pretože viem, čo z toho mohlo byť. Ubralo sa to úplne iným smerom, ako by som to urobil ja. Je to iná filozofia producentov Irwina Winklera a Michaela B. Jordana. Prajem im to, ale ja som oveľa väčší sentimentalista. Mám rád, keď sa moji hrdinovia bijú, ale jednoducho nechcem, aby sa dostali do toho temného priestoru. Mám jednoducho pocit, že ľudia majú temnoty dosť." Stallone v rozhovore tiež prezradil, že napriek tomu, že vytvoril Rockyho Balbou, nikdy nemal na túto postavu žiadne práva, hoci o to žiadal Winklera. „Nikdy sa to nestane. Bola to dohoda, ktorú bez môjho vedomia uzavreli ľudia, o ktorých som si myslel, že sú mi blízki a v podstate mi odopreli všetky práva, ktoré som mohol mať. V tom čase som bol taký nadšený z práce a nechápal som, že toto je biznis. Kto mohol vedieť, že Rocky bude pokračovať ďalších 45 rokov? Nikdy som nepoužil jediný riadok dialógu od niekoho iného a iróniou je, že nič z toho nevlastním. Vlastnia to ľudia, ktorí neurobili doslova nič. Nie som výkonným producentom série 'Creed'. Ryan Coogler a Michael B. Jordan sú. Deti Irvina Winklera a jeho kolegu, producenta Roberta Chartoffa sú. Ja som jediný, kto je vynechaný." (m.a.t.o.)
  • Deň premiéry filmu v USA je veľmi zaujímavý. Vychádza totiž ako tretí film zo série Creed na tretí deň tretieho mesiaca roku (marec), tretieho roku tretej dekády tretieho tisícročia nášho letopočtu. (Muel)
  • Natáčalo sa hlavne v Los Angeles v Kalifornii, Tampe na Floride a v štáte Georgia, najmä v Atlante. Natáčanie začalo v januári 2022 a trvalo až do apríla toho istého roku. (Arsenal83)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama