Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Giorgio Rosa si v roce 1968 troufl u pobřeží Rimini založit vlastní mikrostát, který splňoval sny a naplňoval ambice jeho generace. Podle skutečné události. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Zhruba první třetinu filmu jsem si říkal, jak je to blbě, protože podivně afektovaně a jaksi mimoňsky udělaný a ani jsem si nevšiml, že už jsem v tom až po uši, a že se mi to vlastně ohromně líbí. Zvykl jsem si dokonce i na představitele Giorgia Rosy- a to už je teda vážně co říct. On je to sice nehezkej a na první dobrou nesympatickej kluk, ale typově zabodoval už v Ratatouille, takže i tady šli najisto s vědomím, že všichni populární hrdinové nemusí mít tvář a tělo Brada Pitta. Na konci jsem se opakovaně dojímal a je mi líto, že už si na ostrově nikdy svobodně nedám svoji lajnu, ani si z něj neodvezu třeba pancrfaust. Jsem ošklivej, ale lidi začnou bohužel brzo napadat různý věci. Jen s diskotékou bez zavíračky, nebo s lockdownem bez roušek prostě neumíme být spokojení napořád. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Italské feel good drama podle skutečné události. Ten humor mě nebavil (karikatury politiků), stejně jako motiv boje s byrokratickým aparátem a idea vlastního svobodného státu se bohužel nijak zvlášť nerozvíjela. Jako bylo fajn, že si natiskli vlastní pasy a prachy a nápisy v esperantu, ale taky mi to pořád přišlo jen jako diskotéka na moři. ()

Reklama

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně příjemný film, ze které jsem cítil Itálii víc než kde jinde. Ač jsem většinu herců neznal byli mi ohromně sympatický a výkony perfektní. Celkově je film nabitý pozitivní energií a krásně ukazují že hranice fantazie a reality nejsou. Asi jedno z největších překvapení tohoto roku a to hlavně kvůli tomu že film byl italský. Je to možná dokonce první italský snímek, který jsem viděl a opravdu mě bavil. Ta rychlost děje a přitom vše podstatné bylo vysvětleno. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Letošní rok je pro mě rokem italských filmů. Letos mě toitiž Italové nejednou krát přesvědčili o tom, že jejich filmy nemusí být jen o řevu a temperamentu. Třeba u Rose Island jsem nenašel jedinou vysloveně ukřičenou scénu. Naopak jsem se potkal s dobrým nápadem a místy dechberoucím zpracováním. Nejlepší moment byl hned v úvodu, kde hlavní hrdina v Imole na dráze přijde na to, jak vytvořit svůj vlastní svět a v pozadí hraje legendární Hey Joe od Jimmyho Hendrixe. Tady jsem věděl, že koukám na něco jedinečného. A ač to s filmem pak bylo jak na houpačce, tak vesměs to byla vysloveně podařená filmová událost. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Italská komedie založená na skutečné události. A docela zajímavý vhled do mentality jižanské evropské populace konce šedesátých let. Místy si troufnu tvrdit, že to má zajímavé srovnání i s naším Pražským jarem. O to přesně se snaží ústřední hrdina tohoto filmu a proti němu stojí italská vláda, která je vykreslena jako komise seniorů, pro kterou je novinka zvaná televizor sprosté slovo. A světe div se, všechno tu skvěle funguje, odlehčené pasáže přirozeně přechází v ty vážnější a naopak. Určitě jedna z těch povedenějších evropských komedií, která si zaslouží vaší pozornost na Netflixu. 75% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v Taliansku a taktiež na ostrove Malta. (MikaelSVK)
  • Giorgio Rosa (Elio Germano) zemřel v roce 2017 poté, co souhlasil s natáčením filmu o Rose Island. (PamPero 1)

Reklama

Reklama