Reklama

Reklama

VOD (1)

Po šesti měsících na sólové misi najde osamělý astronaut (Adam Sandler) na palubě záhadného tvora a s jeho pomocí zachrání svoje manželství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (251)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Zvláštní není vždy špatný. A tohle je opravdu zvláštní film, přesto není špatný, naopak je vlastně moc dobrý. Ale i tak je asi hodně důležité, aby vám to sedlo do nálady. A pokud filmu nedáte šanci, tak se asi ani nestane to, že budete chtít tu náladu vůbec mít. Asi je základ pochopení o čem to je doopravdy a zda jste s tím ok a zda vám vyhovuje způsob, jakým to je všechno podáno  :)  4,5/5 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jak ty dramatické role Adamu Sandlerovi kupodivu dosud dobře vycházely a přinášely v jeho filmografii ojediněle povedené počiny, Kosmonaut z Čech v tomto ohledu působí jako takový první přešlap. Nechal jsem si to poměrně dlouho uležet v hlavě, chtěl jsem tomu vyjít vstříc už kvůli české stopě, ale bohužel nemůžu si pomoct, zkrátka to nefunguje. Jakože vůbec. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nič mi diela tohto typu nehovoria. Spaceman bola už lepšia pesnička od Babylon Zoo s hlasom súčasného Alzáka, film je raketoplánovou depresiou, ktorú zabije pavúk a tie ja fakt nemusím. Všetko nad 3 mm sa mi hnusí a tento šiel už do metrových rozmerov. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nikomu, kto má všetkých päť pohromade, netreba najneskôr od roku 2002 (kedy mali premiéru Opití láskou) vysvetľovať, že Sandler je skvelý dramatický herec. Tým ostatným to nevysvetlíte nikdy, strata času. Fajn je aj tu, hoc mi trochu nesedelo, že na astronauta trpí nadváhou. Nechcem v tomto type príbehu (nič v zlom... hoci...) hľadať realističnosť, ale proste astronaut by mal byť nízky a štíhly, nie? OK, detail, kašľať na to. Adam je tu dobrý, no videl som ho lepšieho. Ale je fajn a tie cca dve hodiny v pohode udrží vašu pozornosť. Snímka oplýva príjemne hypnotickou, zvláštnou, snovo zaspatou, ba až poetickou atmosférou. Scény s Hanušom, i keď som si myslel, že to bude blbosť, sa prekvapivo vydarili. Ale nie sú žiadny zázrak. A to by sa dalo aplikovať na celú snímku: je dobrá, ale ničím výnimočná. Samozrejme s výnimkou (ne?)podstatného detailu, že vznikla podľa autora s českými koreňmi a hlavným hrdinom je Čech s brutálnym menom Jakub Procházka. Patriotov toto akiste poteší. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Velkolepá výprava kosmonauta Jakuba Procházky (Adam Sandler) skrze vesmírné galaxie za sebepoznáním, do nitra své duše, do podhoubí svého vztahu s manželkou Lenkou (Carey Mulligan). Cesta za odhalením reality, za očistou duše a za přijmutím odpovědnosti za své činy. Tato niterná a srdceryvná podívaná je podpořená výjimečnými hereckými výkony Adama Sandlera a Carey Mulligan, kteří snímku dodávají neuvěřitelnou dávku lidskosti. Kosmonaut z Čech je pozoruhodnou exkurzí do lidské duše a jedním z nejniternějších snímků světové kinematografie s významnou českou stopou, v níž je nekonečná láska bez hranic smrtelnosti tou pravou esencí života. Připravte si kapesníčky, Adam Sandler vás rozpláče a rozloží na prvočinitele. Silné čtyři hvězdy. 👍 (01.03.2024) ()

Galerie (139)

Zajímavosti (14)

  • Hanuš je pomenovaný po hodinárovi Hanušovi, ktorý sa apokryfne domnieval, že zostrojil pražský orloj. (Arsenal83)
  • Adam Sandler okomentoval náročné natáčení stavu beztíže: „Bylo to velmi obtížné. Pomocí drátů jsme se snažili, aby to vypadalo co nejvíc beztížně. Hodně lidí v zelené kombinéze mě posunovalo a hýbalo se mnou, jako bych se vznášel. A když pak režisér řekl: ‚Střih,‘ tak to byla asi nejšťastnější chvíle, kterou jsem za poslední roky zažil, protože jsem se mohl z těch drátů dostat a postavit se na zem.“ (NiWi)
  • Do vesmíru vzlétli čtyři kosmonauti českého původu, jeden zůstal mezi náhradníky. Prvním byl Vladimír Remek, který letěl do vesmíru na palubě Sojuzu 28 v roce 1978. Byl to tehdy první nesovětský a neamerický astronaut. Remek byl také konzultantem tohoto filmu. (Maulincio)

Související novinky

Kosmonaut z Čech nabírá další hvězd

Kosmonaut z Čech nabírá další hvězd

16.04.2021

Filmová adaptace knihy Spaceman of Bohemia českého autora Jaroslava Kalfara přibrala další hvězdu. Poté, co se projektu ujal Adam Sandler spolu s režisérem Černobylu Johanem Renckem, se nyní k… (více)

Adam Sandler v adaptaci české knihy

Adam Sandler v adaptaci české knihy

27.10.2020

Před časem jsme informovali, že kniha českého spisovatele Jaroslava Kalfaře žijícího v USA The Spaceman of Bohemia alias Kosmonaut z Čech se dočká filmového zpracování od streamovací služby Netflix.… (více)

Reklama

Reklama