Reklama

Reklama

Brad Pitt hraje ve filmu Bullet Train nájemného zabijáka Berušku, který je odhodlán vykonávat svou práci mírumilovně, jelikož se mu spousta předchozích kšeftů vymkla z rukou a smůla se mu lepí na paty. Osud má nicméně jiné plány, protože Beruška se při své nejnovější misi v nejrychlejším vlaku světa dostane do křížku se smrtícími protivníky. Jejich cíle jsou vzájemně propojené, a zároveň protichůdné. Konec trati je pouze začátkem nepřetržité divoké a vzrušující jízdy napříč moderním Japonskem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (889)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Ubližování lidem ubližuje ostatním lidem" --- Čekal jsem víc. Herecké obsazení moc fajn a vlastně si už ani nevzpomínám kdy a v čem jsem naposledy viděl Pitta. A to už vůbec nemluvím o Sandře. Točeno je to v takovém mixlém stylu Ritchieho a Tarantina, ale jak píšu - jen ve stylu. Komediálnost filmu je na docela slušné úrovni. je tam toho spousta, ale mně se vždycky nevíce líbí když mezi brutální řežbou dvou zabijáků jdoucích si po krku jeden najednou řekne, hele a nechceš to probrat proč se máme zabít? :-). Knižní a nejspíše komixová předloha je z filmu cítit na sto honů. Akce ve vlaku mám rád. Je to stejné jako filmy na ponorkách. Omezený prostor kde se není moc kam shovat a kde když někomu rupnu v kouli se s ním tak jako tak na jednom z konců potkáte. U vlaků to musí být samozřejmě dálkové expresy co nestaví a co z nich nejde díky rychlosti vyskočit. Vzhledem k tomu, že se film odehrává na palubě jednoho z nejrychlejších vlaků světa zde byla podmínka splněna! .-). Divák chvilku tápe proč chce ten a ten zabít toho a toho a v půlce právě díky omezenému prostoru je v těch důvodech už docela slušný zmatek. Konec ale vše pěkně rozmotá. Závěr je vskutku masakr, ale smrdělo to moc digitálními efekty. Prostě ideální film pro 3D kino a 3D brýle. Nemáte-li nic lepšího na práci, sedněte na rychlovlak do Kjóta a nechte se unášet vysokou rychlostí s japonskou krajinou svištící za okny. Dozvíte se třeba proč švestka nechová zášť k hladovějícímu, ale k farmáři, který strom zasadil... Za mně slušný průměr, kterému něco málo chybělo. Dávám za 3 hadí uštknutí. * * * ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Sakra, jak jsem si tohle mohl nechat ujít v kině? Tohle je shodou okolností úplně poslední film, kterej jsem v tomhle seznamu vidět a nemůžu se za to přestat fackovat. Film vypráví o nájemnym zabijákovi s krycím jménem Beruška, kterýho hraje Brad Pitt. Ten nastoupí do rychlovlaku v Japonsku a musí ukrást jeden kufřík. Snadnej job. Jenže po kufříku se pasou i ostatní nájemní zabijáci, kdy má každej svůj vlastní motiv proč ho získat. Film má hodně zajímavý postavy, kterejm samozřejmě kraluje Brad Pitt, kterej se snaží každej konflikt řešit mírumilovně, což mu očividně moc dobře nedaří, pak tam máme dvojčata Aarona Taylora-Johnsona a Briana Tyree Henryho, což očividně nejsou dvojčata. Vražedniky Zazie Beets co používá jed, pomstychtivého ženicha / vdovce Bad Bunnyho, mladou školačku s přezdívkou Prince a jednoho nenápadného cestujícího kterého hraje Channing Tautum. Rozhodně musim říct, že toho si v menších cameo rolích užívám víc než v nějakejch filmech kde má hlavní roli. Režisér Deadpoola 2 David Leitch natočil šílenou akční jízdu, která stylem vyprávění hodně připomíná to nejlepší od Guye Ritchieho. Akcí mi to kromě Deadpoola 2 i hodně připomínalo třeba filmy s Jackiem Chanem, kterej taky dokáže do akčních pasáží kvalitně propašovat svůj specifickej humor a nebojte, na rozdíl od Gray Mana tady nebude o zvraty nouze. 9/10 ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že některé mé nejoblíbenější filmy v sobě mají vážného Brada, mým nejoblíbenějším Bradem zůstává uvolněný pošahaný Brad. O filmu jsem předem nevěděla vůbec nic kromě toho, že Brad šel na premiéru v sukni, a tak mě všechno tak příjemně překvapilo, že jsem ani smíchem nešetřila. Citrón a Mandarinka úplně fantastičtí, Zazie Beetz k sežrání, Hiroyuki Sanada jako vždy maximální láska... Pocitově po velmi dlouhé době blockbuster, co jsem si fakt užila. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

David Leitch, byť mu fandím, zkrátka není Tarantino, aby dokázal ladně skloubit krvavou krimi komedii (omylů), detektivní thriller situovaný do uzavřeného prostředí, osudovou revenge story a bláznivý akčňák do pevného a jednolitého filmového tvaru. Zápletka má solidní potenciál, obsazení je výborné (Aaron Taylor-Johnson opět válí), jednotlivé momenty jsou vesměs povedené, ale celek je rozklížený a nesoudržný. Dvouhodinová stopáž je na první pohled rozumná, ale kvůli příliš hýřivému pojetí, v němž se náhodně a prvoplánově střídá švihlý humor s tragikou, Bullet Train chvílemi nepříjemně přibržďuje, než aby s blížícím se závěrem neustále nabíral na obrátkách. Bohužel se tak opět potvrdilo, že víc než Leitchovy ambiciózní žánrové a formalistické hrátky je mi bližší důmyslnost a vybroušenost zdánlivě tradičněji laděných děl Chada Stahelskiho (John Wick 2+3). 60 % ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tohle bude trvalka. Užvaněná a velmi zábavná gangsterská komedie ve stylu Guye Ritchieho se míchá s vynalézavou Wickovskou akcí s přepáleným humorem. Leitch tentokrát profiluje nejen jako skvělý akční režisér, ale též jako velice dobrý vypravěč, který neztrácí nit a dokáže bez problémů a velice přirozeně střídat žánry. Herecká sestava je parádní. Pitt si Berušku vyloženě vychutnává, ale Mandarinka Aarona Taylor-Johnsona strhává většinu pozornosti na sebe. Bullet Train je potenciální kultovka, které se dostalo širší pozornosti a prostoru v kinech jen díky auře Brada Pitta. Díky mu za to! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (38)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Bullet Train je založen na japonském románu „Maria Beetle“ od Kôtarô Isaka, který byl poprvé publikován v roce 2010. Zviditelnění z filmové produkce vedlo k tomu, že Harvill Secker získal práva k vydání románu v angličtině, čímž se Isakovo dílo poprvé dostalo do angličtiny. (HanzoBureshi)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama