Reklama

Reklama

Když Batman (Adam West) a Robin (Burt Ward) dostanou zprávu, že se komodor Schmidlapp (Reginald Denny) ocitl na palubě své jachty v nebezpečí, ihned se vydávají na záchrannou misi. Netuší, že je to dokonalá léčka zosnovaná čtveřicí nejmocnějších padouchů všech dob, jež touží po konečné porážce slavné dvojice! Zloduchové jsou vyzbrojeni vynálezem, který dokáže člověka vysušit na prášek, a chystají se ovládnout svět! Využije dvojice v pláštích svou nespornou odvahu a dokonalý arzenál technických vymožeností, aby Kočičí ženu (Lee Meriwether) zbavila drápků, zmrazila Tučňáka (Burgess Meredith), trumfl a Jokera (Cesar Romero) a zmátla Hádankáře (Frank Gorshin) dřív, než bude pozdě? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Tento film je tak ulítlý, že si budete připadat jako po požití LSD :-)) Tenhle film jsem měl kdysi na vhs a když jsem ho nedávno znovu viděl, tak se mi z očí hrnuly slzy a bránice se mohla protrhnout, naprosto dokonalá komedie, či spíš parodie, ve které nechybí extravagantní kostýmy, batmanův sidekick Robin, batmobil, batlano a ostatně bat všechno a jako třešnička na dortu vynález, který vysuší člověka na hromádku barevného prášku. Film je doslova našlapaný všemožnými gagy aneb '' jsou dny, kdy se člověk bomby nezbaví''. Pro mě jasných 5 * ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Jako dvacetiminutová jednohubka by to nemělo chybu, ale celovečerní stopáž je už moc. Ke konci mi scénky splývaly a na závěrečné titulky jsem čekal jako na vysvobození. Možná v šedesátých letech to fungovalo jako bláznivá parodie seriózního seriálu, ale dnes je film vtipný především celkovou stylizací, a ta se po určité době zevšední. Což je škoda, protože zpracování je podařené. Přesně takhle sem si vždycky představoval že by vypadal komiks převedený na filmové plátno doslovně, se svými úchylnými postavami, vyhroceně drsnými situacemi, a naivně stavěnou zápletkou s křečovitými zvraty. Joel Schumacher to koneckonců natočil skoro stejně. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Nejkomiksovější Batman v dějinách filmu. Batmobil, Batmotorka, Batloď, Batlano, Batbumerang, Batnálož, Bathelikoptéra, Batdalekohled, Batžebřík, Batsprej, Batfiltr, Batkamera, Batvysílačka, Batšroubovák, Batplyn, Batbudič, Batodstředivka a ani by mne nepřekvapilo, kdyby měl Bruce Wayne i Batručník. V současné době to sice působí absurdně, ale vidět to před čtyřiceti lety, tak by to ihned patřilo mezi mé nejoblíbenější filmy. Pochopte, Robin je tady nábožensky založený gay! ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Tak, po tejto paródii sa vôbec nečudujem, že Batman a jeho spoločník Robim nepatrili medzi top superhrdinov na začiatku druhej polovice minulého storočia. Aj keď drvivá väčšina scén bola úplne absúrdnych, dalo sa na tom dobre pobaviť, tak ako aj na vtipných hláškach (hlavne Robinovch všetkých svätých). Čo sa týka záporných hrdinov, stvárnili ich taktiež kvalitní predstavitelia, Catwoman a Penguin pôsobili priam až majestátne. Jediný, kto mi pripadal dosť podpriemerný bol Joker, no však nečudo, keď dnešný Joker v podaní Heatha Ledgera patrí medzi legendy. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Plný počet nebo odpad! Záleží na úhlu pohledu, věku, momentálním rozpoložení, počasí a míře empatie k největšímu detektivovi (zde ten plný počet) a jeho otravnému side-kickovi (Holy FUCK!). Je to klasika, ale jak zmínil sám Adam West v nedávném rozhovoru s Kevinem Smithem, teď máme dobu Temného rytíře. Ten Světlý („Bright Knight“) nechť odpočívá v pokoji (pokud možno sám, bez té barevné poskakující zhovadilosti). ()

Galerie (106)

Zajímavosti (38)

  • Batboat do filmu postavila firma Glastron. Tvůrci jim za to museli slíbit, že světová premiéra filmu bude v texasském Austinu, kde se nachází ředitelství Glastronu. (Caelos)
  • Píseň "Plaisir D'Amour", kterou zpívá zpěvačka ve scéně v kabaretu, není uvedena v závěrečných titulcích. (Caelos)
  • Snímek je jediným filmem o Batmanovi, ve kterém nehraje Alfréda herec s křestním jménem Michael. V dalších filmech o Batmanovi postavu ztvárnili Bruce Waynea Michael Gough a Michael Caine. (Caelos)

Související novinky

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Reklama

Reklama