Reklama

Reklama

„Pane, vy jste vdova!“

  • angličtina You Are a Widow, Sir
TV spot
Československo, 1970, 97 min

Kamera:

Václav Hanuš

Hrají:

Iva Janžurová, Olga Schoberová, Eduard Cupák, Jiří Sovák, František Filipovský, Čestmír Řanda st., Jan Libíček, Otto Šimánek, Luděk Kopřiva, Vladimír Menšík (více)
(další profese)

Panovník sousedního státu přijíždí na státní návštěvu. Incident, který má za následek vážné poranění vzácného hosta, přiměje druhého krále zrušit neschopnou armádu. Generálové se ovšem okamžitě spiknou a chystají se vladaře odstranit... Bláznivá česká komedie (TV Prima)

Videa (1)

TV spot

Recenze (426)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Český režisér Václav Vorlíček na staré kolená skĺzol až do odpadových vôd. Točí filmy, ktoré stoja fakt za hovno. "Saxána a Lexikon kúziel", "Sokoliar Tomáš", "Mach, Šebestová a čarovné slúchadlo" to sú totálne nepodarky. No v sedemdesiatých rokoch minulého storočia zrežíroval zopár snímkov, ktoré ma vedia pobaviť dodnes. Pre príklad uvediem tituly "Ako utopiť dr. Mráčka", "Což takhle dát si špenát" alebo "Dívka na koštěti". No a nesmiem zabudnúť ani na jeho crazy sci-fi komédiu z roku 1970 "Pane, vy ste vdova!". *** ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No, po tom co jsem si tady přečetl tolik nadšených ovací si připadám jako bytost z jinýho vesmíru. Já se vůbec nesmál, až na každou scénu z Jiřím Sovákem a sem tam nějakou tu vyprdlou hlášku. Nezastírám, že to dílko je originální, ale k čemu to, když jsem se během film drbal a přemejšel jestli blechy psí na člověka skutečně nejdou. Nechci tady to obrovské nadšení z tohoto filmu nějak kazit, tak toho už radši nechám. Výhodou / nejen / tohoto filmu je Olga Schoberová je totiž strašně koukatelná. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Který blbec mě zastlal do postele? Copak jsem nějaký termofor?" Již několikrát jsem uchránil svůj krk před kontaktem s břitvou tím, že jsem při erotické výzvě předvídavě nezavřel oči. Patrně proto jsem se nemohl stát dvojnásobnou vdovou a stále trvám na tom, že zrušit armádu je ekonomicky prozíravý tah. Hvězdy mi zkrátka ještě nikdy nezalhaly a co se týká ztřeštěných komedií, tak nadšeně hlasuji pro jakýkoli úlet. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

V této komedii Václava Vorlíčka můžete spatřit plejádu těch nejlepších československých herců. Už jen herecká účast a jméno režiséra napovídají, že sledováním této klasické komedie nemůžete prohloupit. Sci-fi zápletka o vyměňování identit je servírována originálně, hezky po česku. Ačkoli bych film nezařadil do úplné špičky naší komedie 70. let, této metě se velmi směle blíží. „Zavři oči brouku……“ 72% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

A safra, to musel bejt silnej matroš, na kterým tvůrci ujížděli při psaní scénáře. To byla nějaká Lehká Srandovní Droga nebo Esence Vtipné Kaše. Janžurová zúročila svůj komediální vklad a její triple byl parádní, na Olinku se moc pěkně kouká, i když s tím jejím herectvím si nejsem tak úplně jist. Klobouk dolů před vycizelovaným scénářem a faktem, že filmaři museli z vietnamské tržnice objednat neskutečné množství cetek = rekvizit (prsty, ruce, hadičky, nohy atd. atd.). Jediné, co nechci slyšet při předehře od ženy je: "Zavři oči, brouku!" :-) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (47)

Reklama

Reklama