Reklama

Reklama

„Pane, vy jste vdova!“

  • angličtina You Are a Widow, Sir
TV spot
Československo, 1970, 97 min

Kamera:

Václav Hanuš

Hrají:

Iva Janžurová, Olga Schoberová, Eduard Cupák, Jiří Sovák, František Filipovský, Čestmír Řanda st., Jan Libíček, Otto Šimánek, Luděk Kopřiva, Vladimír Menšík (více)
(další profese)

Panovník sousedního státu přijíždí na státní návštěvu. Incident, který má za následek vážné poranění vzácného hosta, přiměje druhého krále zrušit neschopnou armádu. Generálové se ovšem okamžitě spiknou a chystají se vladaře odstranit... Bláznivá česká komedie (TV Prima)

Videa (1)

TV spot

Recenze (426)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem zatim videl jen jednou a prisel mi hlavne vcelku originani, vtipnej a skvele obsazenej. Sice se tu v podstate opet jedna o klasiku s nekolika zamenama, ale v tomhle filmu to je pojaty fakt dokonale a originalne. Postavy hazej slusny hlasky, sem tam je nakej vostrej vtipek a herecky obsazeni je fakt lahudka, ze ani nevim, kdo byl lepsi. Nicmene i v takhle fajn filmu se sem tam najde nejaky to hluchsi misto, takze to bude jen na hodne dobry 4*. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

A safra, to musel bejt silnej matroš, na kterým tvůrci ujížděli při psaní scénáře. To byla nějaká Lehká Srandovní Droga nebo Esence Vtipné Kaše. Janžurová zúročila svůj komediální vklad a její triple byl parádní, na Olinku se moc pěkně kouká, i když s tím jejím herectvím si nejsem tak úplně jist. Klobouk dolů před vycizelovaným scénářem a faktem, že filmaři museli z vietnamské tržnice objednat neskutečné množství cetek = rekvizit (prsty, ruce, hadičky, nohy atd. atd.). Jediné, co nechci slyšet při předehře od ženy je: "Zavři oči, brouku!" :-) ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No, po tom co jsem si tady přečetl tolik nadšených ovací si připadám jako bytost z jinýho vesmíru. Já se vůbec nesmál, až na každou scénu z Jiřím Sovákem a sem tam nějakou tu vyprdlou hlášku. Nezastírám, že to dílko je originální, ale k čemu to, když jsem se během film drbal a přemejšel jestli blechy psí na člověka skutečně nejdou. Nechci tady to obrovské nadšení z tohoto filmu nějak kazit, tak toho už radši nechám. Výhodou / nejen / tohoto filmu je Olga Schoberová je totiž strašně koukatelná. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tuhle starou českou kokomedii jsem naposledy viděla coby malý fuckan a od té doby ji ani ne příliš vědomě míjela. Až tenhle víkendový večer jsem se iniciativně pustila do tvorby bramborového salátu a jako kulisa mi zbyla na zvoleném TV kakanále tahle transsexuální kokotina. Jelikož jsem nechtěla hamtat špinavýma prackama na ovladač a byla jsem i líná ty od šlupek ulepené špaňháry umýt, "Pane, vy jste vdova" mě podruhé a pravděpodobně naposledy oblažilo svou ztřeštěností. Pár scén se docela povedlo, zvláště Helena Růžičková (i v těle Janžurky), ale celkově mě film minul jak cigána vzdělání. Nápověda: "Teď máte říct - zemřete, milostivá paní." Fany (vražedkyně Stubová): "Já??? HOVNAJS!!!" 59% ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Zábavná a nesmírně vynalézavá komedie. Nechápu proč jsme dřív, dokázali natočit takovéhle skvosty a teď při dnešních možnostech se česká komedie utápí v odpadu.. A dokonce i pan Vorlíček v současné době už zblbnul. (u něho se to dá vysvětlt věkem a nechci mu samo sebou nic vyčítat. Ovšem správný úmělec by měl vědět, kdy nastal čas ukončit kariéru.) Vy všichni dnešní rádoby komici, pohleďte na film Pane vy jste vdova. Musím uznat, že sem tam nějaké hlušší místo tam je. Taky mi nepřipadal film doslova bez chyby. Ale tvůrčí nápady jsou zde famózní. Nestává se příliš často, že bych u komedie chválil, že má nepředvídatelnou zápletku, která často překvapuje. Ale u Pane vy jste vdova! tohle zmínit musím. To že se z Janžurové stane Stuart Hampl jsem vážně nečekal. Nikdy se nedá příliš určit kam se příběh bude posouvat. Ale vůbec těžké se v něm orientovat. Ty záměny, operace a vůbec celkově nápaditý scénář, mě bavil víc něž zde tolik vychvalované hlášky. Opravdu nahlas jsem se nesmál až zas tak často, ale bylo to solidní. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (47)

  • Václav Vorlíček s kostýmovým výtvarníkom Theodorom Pištěkom vymysleli (zo strachu pred cenzormi) uniformy podobné tým, čo nosili juhoamerickí dôstojníci, aby ničím nepripomínali sovietsku armádu. Z filmu tiež musely na príkaz cenzorov preč zábery Hradčan. (Raccoon.city)
  • Pre scénu, kde priemyselník Kelleti príde o život, bola pri vile vyhĺbená jama, do ktorej si Otto Šimánek vliezol, okolo krku mu bolo postavené debnenie a zasypané hlinou a vysadené ružami. Natáčanie niekoľkých sekúnd deja, kedy Kelletiho zoťatá hlava s vyčítavým výrazom leží v záhone, trvalo necelú polhodinu. Až pri vyhrabávaní vyšlo najavo, že v hline boli červené mravce a Otto Šimánek tak musel vydržať mnoho desiatok ich bolestivých a pálivých uhryznutí do krku, ktorý mal následkom toho celý červený. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama