Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine se zotavuje ze zranění, když se setká s hláškujícím Deadpoolem. Spojí se, aby porazili společného nepřítele. (Falcon)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (667)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Asi se vyplatí jít na tohoto Deadpoola s nějakou základní filmovou znalostí, zejména "marvelovek, protože nejvtipnější pasáže jsou právě ty s odkazy na jiné filmy, hrdiny či camea herců. Sprosté dialogy by sami o sobě u mě totiž jako humor neobstáli. Pokud jde o akční pasáže je jich tam docela dost, ale přišlo mě, že vše už bylo viděné a mnohd yi v samotných předchozích "deadpoolech" lepší. Pokud jde o postavy nejvíc se mě líbila Emma Corrin jako Casandra měla v sobě zajímavě rozložený zlo s krutostí, které v kombinaci s jejíma schopnostma z ní dělali svini prvni kategorie. Neříkám, že je chyba si na film zajít, to určitě ne, jako zábava může pro určitý typ publika fungovat, ale když už jsem u kategorie blockbuster léta, tak volím zatím Twisters. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem dal šanci Marvelu v kině a zas dlouho takovou chybu neudělám. Pořád stejná nenápaditá mizérie multi/meta/časo vesmírů 🤢. Pár vtípků/narážek se sice povedlo, hodně pokusů o ně těžce nepovedlo a jádro dalšího z nudné řady meta příběhu je děsný hovno protáhnuté mnohdy hodně nezáživným sprostým kecáním. Kdyby tak to X universum radši umřelo a mrtvé zůstalo mrtvým. Takhle je to furt nějaký oslí můstek pro spojování variant a variantů. A k tomu bitky hlavních nesmrtelných postav na nějakou známou písničku = samá digikrev a absolutně bez napětí a gradace, jen rádoby atrakce. U tohoto si strčí ruku do kalhot potahat si jen opravdový nerdi. Lituji, že jsem do toho taky investoval, takhle se těch časovýtokových čuripind nezbavíme. Disney sice vydělá, ale souhrnně ani s tímto duem D&W nenastal absolutně žádný posun k lepším filmovým zážitkům. 💩💩 ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Na rovinu říkám, že mi pořád poněkud uniká, jak přesně by měl třetí Deadpool přinést X-Meny do MCU vzhledem k tomu, že se celý odehrává mimo Sacred timeline, nicméně jinak opravdu potěšil. Nádherně se filmem táhne určitý mysticismus okolo tvrzení, že Deadpool je Marvelovský Ježíš a vůbec je to celé pod povrchem o dost komplexnější, než by asi mělo být. Maximum effort, tentokrát překládaný jako "Maximální masox" se odehrává jak na poli scénáře, který je neskutečně ukecaný, ale navzdory zdánlivé bezobsažnosti a prázdného vulgárního tlachání neustále posouvá děj kupředu (což je potřeba opravdu ocenit), tak samozřejmě pokaždé, když přijde řada na akci. Ta je úchylná, brutální a neskutečně zábavná.  K tomu hromada running joků, spousta cameo výstupu (některé takové obligátní, jiné překvapivé a velmi potěšující) a velice zábavný soundtrack. Ve filmu si ho příliš nevšimnete, ale na samostatný poslech je to poměrně barvitá a zábavná skoro synthwave blbinka.  Celkově nejlepší MCU zářez minimálně od třetích Guardians a čistě nejzábavnější asi až od Thor: Ragnarok. A suverénně nejlepší film Shawna Levyho, který dokázal dokonale navázat na styl Leitchovy dvojky (beze srandy klobouk dolů) a současně ji skloubit s estetikou nastavenou Lokim v rámci MCU.  Především je ale třetí Deadpool splněným snem. Nejenom fanoušků, ale v prvé řadě některých aktérů a právě v takové chvíle je zdaleka neupřímnější a nejsilnější. A je také nádhernou a láskyplnou tečkou za celým Fox universem. Celým. Bez výjimky. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Your crazy matches my crazy. Deadpoola mám rád, Wolverina mám ale ještě raději a kdyby před pár lety někdo řekl, že se potkají ve filmu, nevěřil bych. Logan byl poslední kapitola ve všech ohledech a i když jsem jeho kanonickou definitivu nikdy neuznal doslova, nepotřeboval jsem zároveň žádné návraty. Protože lepší to přece už být nemohlo. Mohlo by to být ale jiné. Potřebné události zůstávají ve svých časových linkách a s dalším rozbouráním čtvrté zdi se může stát už úplně cokoli, kdokoli a kdykoli. V polovině scén, hlášek a zvratů jde o bezuzdnou srandu, která úspěšně rozesměje moje třináctileté já k slzám, polovina druhá na mě chrlí odkazy a postavy z filmů, na které dodnes nedám dopustit, ale k obrovskému překvapení i ze směrů, na které už se dávno zapomnělo. A jen tak bokem mě k slzám dojme. Je to pomník jednomu vesmíru a jedné obří značce, je to povinnost pro všechny, kteří znají Loganovu komiksovou historii a nevěřili, že některé jeho tváře kdy na plátně uvidí a je to úžasný film s dechberoucí akcí plnou nápadů a doslovných podpásovek. Pro mě osobně je to ale v neposlední řadě i jeden z vrcholných Jackmanových hereckých výkonů, mnohdy rozehraný mimickými svaly jen tak mimoděk. Přál jsem si zábavný film, dostal jsem zábavu prvotřídní a jen stěží napodobitelnou - a za tu se platí zlatem. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nekorektní superhrdina je zpět a přináší honící fan service, plný očekávaného násilí, vulgarismů, popkulturních narážek a neustále píchání do superhrdinských filmů všeho druhu. Potěší celá řada cameí, návratů zapomenutých hrdinů a hlavně návrat Hugha Jackmana ve formě, jakou si diváci pořáli. Nicotný děj a slabší akce (ale Levy přesto dokáže překvapit) dle očekávání ale pro výslednou podobu vlastně nepotřebné. Hype přehnaný ale povedený film a zábavu utrženou ze řetězu, jsme naštěstí dostali. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (76)

  • Během Deadpoolova (Ryan Reynolds) interview můžeme vidět fotografii Tonyho Starka (Robert Downey Jr.), zpola zakrytou Iron Man helmou, kterou měl na sobě malý kluk v Age of Ultron (2015). Jde o fotografii Tonyho a Petera Parkera (Tom Holland), kde Peter drží Tonyho ocenění vzhůru nohama, což mu poskytlo inspiraci pro vynález stroje času v Avengers: Endgame (2019). Peter je zakrytý, protože Marvel může Spidermana použít jen několikrát podle dohody se Sony a nechtěli vyplýtvat jedno použití na malé cameo v Deadpoolovi. (spacemaster)

Související novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (více)

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

Reklama

Reklama