Reklama

Reklama

Vykopávky

  • Velká Británie The Dig
Trailer

VOD (1)

Britská vdova si v předvečer druhé světové války najme amatérského archeologa, aby prozkoumal záhadné útvary na jejím pozemku. A jeho objev vyrazí leckomu dech. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když archeologové vydloubnou první knoflík, je jejich radost nakažlivá. Škoda že podobných momentů nebylo víc a film občas až příliš sklouzával k melodramatičnosti, romantice a postupem času i k všepohlcujícímu smutku. Ne že by to bylo v těchto ohledech špatné, ale čekal jsem trošku něco jiného. Nicméně koukat se na Ralpha Fiennese a Carey Mulligan je zážitek, takže zklamání bylo nakonec jen velmi mírné a přejít se dala i občasná suchopárnost. 70% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hezký, lyricky vyprávěný film, ve kterém někdo odhodlaný realizuje největší archeologický objev, někdo nenaplněný nachází životní lásku a někdo pro někoho nesmírně důležitý.... Za tónů klavíru, pocitů úzkosti ze začínající války a nenucených západů slunce a existenciálních myšlenek spojených s uměním a jeho věčností. Všichni herci TOP a místy pro ozvláštnění atypický střih, kteří nemůže říct že by se nelíbil, ani ani obráceně. ()

Reklama

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Vypravěčský stylem mi tohle archeologické drama trochu připomínalo Malickův „The New World“ - což beru jako pozitivum. Film je příjemně melancholický a bavilo mě, jak citlivě Stone tuhle historickou zajímavost odprezentoval. Je to „based on true story“, tak doporučuji na YouTube dohledat osudy všech účastníků. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který bych nedoporučoval hyperaktivním lidem, jelikož by při jeho poklidném až líném tempu mohli přijít o nervy. Mně rozhodně nuda nehrozila, jen jsem si připomněl seriál Detectorists, který měl podobnou náladu, přestože pojednával o lidech, na něž by archeologové hleděli jen s pohrdáním. Snímek vychází ze skutečných událostí a pojednává o okolnostech významného archeologického nálezu, pro mě to byl ale hlavně film o lidech. A líbil se mi. 4*+ ()

slord 

všechny recenze uživatele

Netflix prekvapil veľmi príjemným filmom, ktorý dokázal udržať moju pozornosť do konca. Ralph Fiennes a Carey Mulligan hrajú veľmi dobre, atmosféru to má výbornú a celé to dokresluje fajn hudba. Väčšinu filmu sledujeme zanietené odhaľovanie histórie, pri ktorom aj vy máte chuť zahrabať si v zemi. Zbytočné mi však prišlo zaoberanie sa romantickou linkou vedľajších postáv. Tempo to malo síce pomalšie, ale napriek tomu to dokázalo zaujať. 7,5/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Do role Edith Pretty byla původně obsazena Nicole Kidman, ale nakonec musela kvůli pracovní vytíženosti odmítnout, a role tak připadla Carey Mulligan. (J.F.B.)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama