Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bound je napínavý akční thriller o ženě, bývalé podvodnici, která naletěla mafiánovi - jenž „pral“ špinavé peníze. Spolu s další podvedenou dívkou se zapřísáhnou, že se pomstí a oberou mafii o dva miliony dolarů, a sice velice dobře promyšleným plánem. Ten, žel ztroskotává v okamžiku, když se začínají dít nepředvídatelné události. Všichni hráči této hry se náhle ocitají ve smrtelných pavučinách překvapení a podvodů... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Scénář je téměř brilantní, velmi propracovaný, s různými zvraty, prostě nečekaně dobrý ( podobně dobrý a vlastně i žánrově podobný Nájemným vrahům, které taky Wachowští napsali ). A pak to režijní zpracování. Opravdová lahůdka. Chytré ( scéna se záchodem ) a velmi efektní, s mnoha formálními vychytávkami - práce s extrémními detaily, záběry seshora, zpomalené záběry ( scéna "přestřelky" je opravdu fajnšmekrovská, skoro jako z DePalmových Neůplatných ), promyšlený pohyb kamery ( napětí ). Super. Kdyby zde hráli o něco lepší herečky ( nemyslím tělo ), malinko by se dopilovaly dialogy a mikroskopické scenáristické chybky, tak by to byla stoprocentní záležitost. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

slušný thriller.ale trpí svojou nevýraznosťou.výborný sú však herci aj atmosféra a hlavne tá krásna erotická scéna.mňam :)Dve lesby (Gina Gershom, Jennifer Tilly) sa rozhodnú obrať o peniaze gangsterského manžela (Joe Pantoliano) jednej z nich. Ich plán však zlyhá a obe budú musieť bojovať o svoj život. Predtým, než vtedy ešte bratia Wachowski ohromili svet Matrixom, stihli zaujať už týmto thrillerom. Už vo svojom debute ukázali, že majú skvelé filmárske oko a svoj malý projekt obdarili výborným vizuálom, vťahujúcou atmosférou a zmyslom pre rozprávačský talent. Pravé hody nastúpili až s legendárnou sci-fi, ale ani ich prvotina by nemala upadnúť do zabudnutia. Hlavne, ak si chcete napraviť chuť po katastrofálnom Jupiter Ascending. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Já prostě nemám rád Jennifer Tilly. Teda její hlas. Nevím, čím si ho takhle zhuntovala, nebo jestli to má od narození, ale já to nevydržim poslouchat. Dokoukat tento film bylo pro mě utrpení. Skoro si říkám, že bych byl rád za dabing:) Jinak k filmu samotnému - sourozenci (a tehdy ještě bratři) Wachowští natočili gangsterku, v jejímž středu nestojí mafiáni, ale jejich ženy. Dost nápaditý přístup, navíc bravurně formálně natočený. Pokud má divák nakoukaný Matrix tak dokonale, jako já, všimne si zde množství scén, které jsou později použity právě v jejich o tři roky mladším opusu. (Past: stíračka bílou štětkou malující zeď, Matrix: stíračka stěrkou na mytí oken. Nebo různé záběry na telefony...atd). ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

V rámci svých filmových návratů jsem si znovu pustil film sester z doby, kdy byly ještě bratry, a zjistil jsem, že na svém původním hodnocení nemusím nic měnit. Gina Gershon zahrála drsného renovátora Corkyho s naprostým přehledem a vyvážila tak výkon Jennifer Tilly, která se alespoň zvládla i přes svou ztuhlost tvářit dostatečně svůdně. Druhý velmi kvalitní zážitek mi svým výkonem dokázal zprostředkovat Joe Pantoliano, tomu jsem jeho Ceasara bez problémů věřil. Snímek byl sice komorní, ale děj byl po celou dobu natolik zajímavý, že jsem se nemohl nudit. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Cílevědomí strůjci svého osudu, temná atmosféra, středně zamotaná kriminální zápletka a jádro (neo)noiru je na světě... To by však nebyli Wachowští, aby film něčím originálním neoživili, ať už co do příběhu, tak řemesla. Úvod s lesbickým románkem je hodně, hodně sexy, chemie mezi herečkami funguje na výbornou. I přesto, že Past je teprve debut, vykazuje poměrně zajímavou práci s kamerou (drobné experimenty, zpomalovačky, detailní záběry). Filmové kulisy jsou sice prostější (levnější), ale napětí v nich je naporcováno výborně! 8/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Role Violet byla původně nabídnuta Gině Gershon. (D3VIL)
  • Na plakátu k filmu má herečka Gina Gershon tetování na nesprávných rukách. Ostnatý drát má mít na levé a to druhé tetování na pravé ruce. (blackrain)
  • Joe Pantoliano byl do role Caesara doporučen Ginou Gershon. (D3VIL)

Související novinky

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama