Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (963)

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Oh my god no!! Chraň nás před podobnýma vocasárnama! Nevím do jaký míry moje hodnocení ovlivňuje fakt, že do příběhu a pojetí série Matrix jsem se nikdy nedostal, ale bylo to z každým dalším dílem horší a horší. Co naplat, když je pro mě něco odpad, tak je to odpad. Za to, že to byla naštěstí jenom trilogie dám 5% ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně ohromný divácký zážitek, který rozechvěl moje tělo na dlouhé hodiny (skutečnost, i když to zní divně). Wachowští pokračují přesně tam, kde skončili v Reloaded, a potvrzují jak skvěle měli celou trilogii naplánovanou (v duchu dialektiky - to samo o sobě vyvrací řeči o sračkovosti). Revolutions má navíc mnohem větší šanci uspět u lidí, kteří se u Reloaded nebavili, protože vše směřuje přímočaře k závěrečnému zúčtování, příběh už není tak komplikovaný (i díky tomu, že úloha vedlejších postav byla minimalizována). Boj se stroji je úchvatný, sice jsem si ani jednou neřekl "Dobrý triky", ale to pouze proto, že mi to připadalo jako realita a ne jako počítačem vytvořené záběry. Nemá cenu se dál rozepisovat. Tohle je prostě a jednoduše nádhera. O takovémhle filmu jsem vždycky snil. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Proč tak nízké hodnocení? Jednoduché -- a musel jsem se přemáhat, aby to nebylo o hvězdičku méně. Pokud autoři vytvoří svět s jistými pravidly, musí svět podle těch pravidel fungovat (a do toho patří i to, že Neo může pravidla porušovat). Změnit pravidla uprostřed hry je podvod. -- Pokud se na začátku něco kategoricky tvrdí (the truth: as long as the Matrix exists, humans can never be free), tak nelze tuto maximu rozmělnit. -- (První) Matrix se mi hodně líbil a znám ho skoro nazpaměť (i když i tam byla nesmyslná pseudofilosofie, třeba že prý savec žije v rovnováze s přírodou a nespotřebuje všechny zdroje -- nikoli, jakýkoli život expanzivně spotřebuje všechny zdroje ve své nice a POTOM žije v rovnováze s přírodou, protože už nemůže expandovat). -- Matrix Revolutions je šarlatánská břečka a nedovede to zvrátit líbivá vizuální stránka. A docela se mi líbilo i tohle shrnutí: http://www.youtube.com/watch?v=_XEa-3eeedI&NR ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Háleluja. Čekal sem všechno, ale todle předčilo všechna má očekávání. Všecho začíná dávat smysl, Smith se nevyhnutelně prožírá systémem, Neo získává rovnoceného protivníka a začíná chápat svoji úlohu v téhle tragické hře. Herci znovu hrají, a větší prostor dostávají i vedlejší postavy, Závěrečné bitvy jsou fantastické, triky polepšili, a Hudba (především skladba Neodaemmerung, která zní když souboj Nea a Smitha dosáhne téměř až nebeské výšky) je fantastická. Rozhodně velice temná podívaná, jejíž konec je naprosto nečekaný, avšak vlastně zcela v rámci lidksého chápání a zkušeností, protože každému, kdo vlastní PC se už něco podobného stalo. Jsem nadšen, uchvácen a ovlivněn na celý život. Bratři Wachovští dokázali pozvednut Kult, který po rozporuplném Reloadedu lehounce pokulhával. Welcome back, Matrix! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl být upřímný, o žádné pokračování jsem nestál. Vše, co jsem potřeboval, se jedničkou uzavřelo a pocit dokonalého uspokojení jsem si nechtěl nechat vzít. Dialogy stejně jako ve druhém díle vypadají, jako kdyby si tvůrci z diváka dělali legraci. Asi by někdo namítl, že se všechno dá vysvětlit a vše má svůj smysl. Jenže já se chci u Matrixu bavit. Udržet v hlavě celý koncept je navíc poměrně obtížné. Filosofické cákance ze dvojky nejsou nikterak zúročené, prostě nabalujeme další scény a vrstvy, až se nám v tom všem nechce vůbec přehrabovat. Navíc mi přijde, že ve trojce jsme už v úplně jiném žánru, realistická sci-fi je pryč, Neo a spol. jsou v jakémsi fantasy patvaru, atmosféra je definitivně tatam, akce prakticky vůbec nestrhne. Co na tom, že na velký fight se připravují obří dvounozí roboti, kterým ubozí přihrávači rozvážejí na jakýchsi trakařích náhradní munici (ano, přesně tak). Za chvíli tahle pasáž omrzí, což se u jedničky u žádné akce říct nedalo. Ani finální monumentální souboj při přihlížení stovek agentů Smithů nestrhne. Žádná revoluce, průměrný kus, který nenutí se k němu vracet. Neříkám, že se třetí díl vyloženě nepovedl, ale prostě se neuvěřitelně vyvedla jednička. A od té se všechno odvíjí. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • Mnoho kapek ve finálním souboji je tvořeno jednoduchým kódem Matrixu, jaký můžeme ve filmu vidět na monitorech. Tento efekt byl použit, aby tvůrci naznačili rozklad Matrixu. (HellFire)
  • Když Neo (Keanu Reeves) bojuje se Smithem (Hugo Weaving) uvnitř budovy, tak je mrštěn k zemi. Když vstává, můžeme spatřit v jeho brýlích lešení s kamerou a světly. (DivX)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama