Reklama

Reklama

VOD (1)

Dívka se po přestěhování do nového města stane svědkyní bizarní vraždy na večírku, kterého se zúčastní. Navíc začne mít podivné vize a nezvyklé touhy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (94)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

od norského netflixáckého béčka se asi těžko dal čekat zázrak a výsledek je tak koukatelná vlkodlakárna s řídkou atmosférou, nějakými těmi rodinnými hodnotami, relativně slušně vypadajícím vlkodlakem (na podobnou produkci) a samozřejmě bez krve, nejspíš proto aby u vlka vikinga mohly usínat děti ve školce při poledním klidu. Horor to zcela určitě není, protože bát se tady opravdu nebudou ani pětileté děti, ale jako moderní fantasy to nakonec celkem ujde...50% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V rámci vlkodlačích hororů celkem podařený kousek. Trpí na slabé triky a nepřesvědčivé herce, ale zdárně dohání atmosférou, hlavně díky norským lesům. Škoda malého rozpočtu a režisérské nezkušenosti, díky čemu mohli třeba scéna z autobusu vyjde na prázdno, přestože to mohl být jeden z vrcholů celého filmu. Pořád ale snesitelné. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vlk, Moje sestra vlkodlak a Americký vlkodlak v Londýně v jednom na severský způsob. Průměrný snímek o vlkodlacích s povětšinou nijak pěkným vizuálem, navíc ty přepálené barvy byly nepříjemné. Thale není dvakrát sympatická dospívající dívka, i když má samozřejmě leccos za sebou. Její matka je asi nejlepší postavou a také největší hrdinkou, páč když je nalezeno lesní doupě, tak všichni chlapi ji nechají jít dovnitř samotnou, což jí ale nakonec zachrání život. Triky jsou vesměs průměrné až mizerné...je s podivem, jak dokonalou přeměnu zvládli s mechanickými efekty v Americkém vlkodlakovi, a jak oproti tomu lajdáckou v době, kdy počítače dokážou téměř vše. Odpustím i útoky většinou mimo kameru, vadilo mi ale kolísavé napětí. Chvílemi se film táhnul nekonečně dlouho. Na jedno podívání dostačující. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době solidní vlkodlačí horor s norskou mytologií. Film se odehrává v Norském městě Nybo, kde mladá dívka se přestěhuje se svou matkou policistkou, aby začly nový život, jenže brzy velmi pocítí horor na vlastní kůži, když je se spolužáky napadena "vlkem". Zpočátku se film jeví jako norská kriminálka, kde místo honu na vraha, tu máme hon na neznámou zvěř. Máme tu i experta na predátory, který upozorní, že jde o lycana. Film se tváří velmi autenticky a divák má pocit, že tohle se klidně může stát, byť ví, že jde o fantazii a mýty. Tohle norům zkrátka jde. Líbil se mi Vlkův background z období Vikingů a hezky je tu vysvětlena celá mytologie kolem lycanů. Velmi musím ocenit i vzhled samotného vlkodlaka, Norové si jej pojali po svém, takže vypadá spíše jako zdivočelý vlk, ale má charakteristiku vlkodlaka. Konečně jsme dostali bestii jak se pátří, která se vysmívá všem těm plyšákům, které jsme mohli vidět posledních pár let. Film má také decentní herecké výkony, hezkou norskou přírodu a slušně brutální záběry na zohavené mrtvoly. Sekvence v jeskyni nepostrádá i skvělou atmosféru a finále v ulicích je lahodné, byť bych si dokázal představit daleko větší řežbu. Za mne dobrý, fanoušek vlkodlaků a animal hororů by neměl moc nadávat, mezi žánrově příbuznými jde určitě o nadprůměr. Diváci nezaujatí látkou, kteří jsou zaměření jen na scénař a ignorují zbytek budou zklamáni. A dobře jim tak! 7/10. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Můj třetí Norský film v řadě a třetí neuvěřitelné zklamání. Netflix je pro Norskou tvorbu snad jako rakovina. Ten začátek s Vikingy vypadal jak natočený Zdeňkem Troškou ve stylu pohádky Princezny ze mlejna 2 a já se okamžitě šel dívat, jestli nemá film 28%, překvapivě na mě vykoukla cifra 68%, takže sem tomu dal šanci. Při přechodu do současnosti jsem uviděl už lepší kameru a dobré herce, takže jsem si řekl, to bude shit jen ten začátek, bohužel jestli ten mi připadal laciný a debilní, zbytek filmu byl jen k posrání nudný a vlekoucí se blábol, který neměl žádný spád, akci, dynamiku no prostě nic. Krásná dcerka se příběhem plouží jako puberťák v Denoche na metadonu a mění se ve vlčáka, krásná policistka se příběhem plouží jako měšťák v Chrudimi který chce dát pokutu staré paní za přecházení vozovky mimo přechod pro chodce. Co, že efekty nejsou moc top, vlk nevypadá úplně zle, ale je to posrání nudný, že mi stopáž 97 minut připadla dlouhá jako přednáška o průtokovém sedimentu. Ani docela krvavý konec který konečně nabídne nějaký choutky to absolutně nezachrání. Jediný, co mi po tomhle zůstalo v hlavě je chuť projít se v Norském lese s paklem šesti piv v přítomnosti blonďaté středoškolské kočky. Norové jdou dolu, hrozně. 40%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Časti dialógu v scéne pitvy sú priamo prepísané z pitvy Chrissie vo filme Stevena Spielberga Čeľuste (1975). Pocta tomuto filmu sa objaví ešte niekoľkokrát. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno