Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Legendárně tragický úkrok špatným směrem, z nějž mohlo být „jen“ snesitelně přitroublé hororové béčko, kdyby se tvůrci nesnažili originální příběh nešťastně roubovat na halloweenskou sérii. Halloween 3 má jinak vcelku slušnou formu, skvělou hudbu Johna Carpentera a pár pamětihodných scén (kam počítám i tu otravně repetitivní reklamu Silver Shamrock), ale jako naprosto odlišný spojovací článek jinak sourodé série musí nutně každého diváka zklamat a dopálit. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálně slušný počin s parádním Carpenterovým soundtrackem, který je až do poslední třetiny dobře vystavěný taky scenáristicky (utajování tajemství kolem továrny). Rozpracování námětu do podoby, v jaké nakonec odkreje karty, a způsob, jakým hlavní hrdina situaci vyřeší, to ale všechno spolehlivě pohřbí. Vzejde z toho prudce pulpová béčkovina k smíchu. Stacey Nelkin vypadala jako Michael Jackson. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zdejší mizerné hodnocení způsobila zřejmě absence Michaela, který se zde vyskytne jen na pár vteřin v televizní ukázce. Kdo ho ale oželí, dostane napínavý příběh možná trochu ovlivněný snímky Westworld a Futureworld, trochu je tu cítit Invaze lupičů těl a podobné snímky. Doktor Daniel se společně s Ellie, které v nemocnici maniak zavraždil otce, snaží zjistit, co se děje v nedalekém městečku, které v poslední době proslulo výrobou úžasných halloweenských masek pro děti. Když Ellie unesou zaměstnanci majitele továrny, co snad ani nejsou lidmi, vydá se Daniel ji hledat. Ďábelský majitel Conal Cochran se rozhodne, že mu vše ukáže. Vyjde najevo, že prostřednictvím keltské magie chystá velkou oběť. Divák si může tipovat, zda dojde k bondovské destrukci továrny a podaří se Danielovi zvítězit, nebo ne. Na filmech z 80. let je fajn, že vůbec netušíte, jak skončí. Pěkné efekty - žena zasažená modrým bleskem se mění, deformuje a vylézá z ní hmyz, což není ještě nic proti dítěti, z něhož lezou i hadi, dojde na drcení hlav, utržení hlavy či souboj se zaměstnanci, kdy se ukáže pravda. Carpenterova jednoduchá minimalistická hudba navozuje temnou atmosféru a při explozi auta potěší, že je vše skutečné, nikoliv levné pixely. Škoda, stačilo zvolit jiný název... Hodnocení na IMDb více odpovídá. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najväčšou chybou Halloweenu III je to, že sa volá Halloween III. Season of the Witch je skvelé naivné 80s béčko s bohovským Carpiho soundtrackom. Je tu kompletné klišé osemdesiatych rokov od malomestskej Ameriky, počítačov, vraždiacich robotov, laserov, synťákovej hudby, či povrchnej kritiky konzumerizmu, až po totálne bizarné veci ako druidi, vraždiaca televízna reklama, či ukradnutý kameň zo Stonehenge. A navyše Tom Atkins čoby céčkový Tom Selleck! PS: môj rebríček ságy: H1, H20, H2018, HE, H2, H4, HK, H6, H3, H5, H8 ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem tohoto filmu není to, že je v členěn do série Halloween, přestože s ní nemá tématicky nic společného, ani to, že tu není žádný Michael Myers, ale to, že se v tomhle filmu v podstatě vůbec nic nestane a docela dost nudí. Dubing byl otřesný. ty děti, co mluví jako dospělý, co se snaží mluvit jako děti, to bylo skoro až nechutný. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (33)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 45. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama