Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (191)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro jedny laciný dojení nostalgie, pro mě zase esence pojmu Star Wars. Ať už z hlediska příběhovýho či formálního [production values jako takový jsou naprosto dechberoucí], seriálová AHSOKA působí nejen jako nadstandard quality TV, jako spíš prvotřídní televizní blockbuster se vším všudy, který vzdává perfektní tribute Clone Wars a Rebels, a zároveň počin, který nápaditě ohýbá reálie Star Wars mytologie jako takové. Casting sedí jak prdel na hrnec, chemie mezi herci funguje na výbornou, no a comeback Haydena Christensena jakožto mladého Anakina je hotovej dream cum tru.... AHSOKA je zkrátka důkazem, že tahle franšíza má stále obrovskej potenciál co nabídnout a já se jen a jen těším na druhou sérii. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Sympatičtější postavy na kladné straně a zajímavější na té záporné než v Mandalorianovi a celkově příjemné rozšíření Star Wars univerza i pro diváky netknuté Povstalci. Smutnou pravdou nicméně je, že toho obsahu je v poslední době prostě moc, a podobně jako v případě Marvelu se i zde vytratilo téměř veškeré kouzlo, které v minulosti z těchto sérií dělalo něco výjimečného. 1. série - 80 %. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždycky když začnou feministky o něčem hlasitě kňučet, bude to zábava. Tentokrát ale kňučely protože shledaly Ahsoku jako velký přínos lidstvu za to, že je v seriálu víc žen, než jiných pohlaví. Čím to ale je, že pokaždé jsou to jen dvě pozice: “superžena” (zmasí na počkání cokoliv co dýchá ne zřídka groteskním způsobem) nebo “superkráva” (chová se protivně a hloupě - protože je rebelka - a podělá na co sáhne). Tady máme samozřejmě obě (v několika verzích). Ale to byla ta úsměvná část. Co moc zábavné není je scénář (a debilní nápad) udělat z Ahsoky vlastně 5. řadu zrušeného animáku (kde mimochodem Ahsoka ani nebyla klíčový postava). Pokud někdo zmíněný animák zaignoroval (jako já), doporučuji podívat se nejdřív na nultou epizodu Ahsoky (jinak známou jako 13. epizoda Mandaloriana). Trochu to pomůže, ale i tak hodně věcí hapruje. Vlastně celá zápletka (interakce superžena a superkráva) je nesmyslná a popírá vše co se v SW universu dekády budovalo (averze Mandalorianů a Jediů, základní předpoklady stát se Jedi, účinnost světelného meče, atd.) a nemá dokonce ani oporu v žádném ze dvou animáků, ze kterých si hraná Ahsoka půjčila postavy. Tedy budete buď trpět (muži a skalní SW fandové) nebo si chrochtat (ženy a děti). Nic mezi tím. Více u jednotlivých epizod. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Filoni to rozjel ve velkém stylu a ukázal, že po všech těch zpackaných Boba Fetech a Obi Wanech mají Star Wars přeci jen budoucnost, pokud dostanou šanci tvůrci jako on. Ač sem to úplně nečekal,tak sem v Ahsoce dostal po Andorovi další výborný SW seriál s hned několika naprosto fantastickými momenty a skvělými postavami. Jestli má Ahsoka nějaké mínus, pak je to fakt, že jde vlastně o přímé pokračování Filoniho animáků, takže kdo neviděl Rebels a ideálně asi i Clone Wars tak se bude prostě muset smířit s tím, že se tu nikdo nebude obtěžovat s tím něco vysvětlovat. Filoni počítá s tím, že divák zná postavy, vztahy mezi nimi a samozřejmě i události, které je dovedly až sem, což ne vždy platí (třeba u mě) a může to být občas docela matoucí, Samotné finále série je po několika kulervoucích epizodách pak lehčí zklamání. Některé souboje nepůsobí úplně dobře a osobně mě mrzí, že od určitého momentu úplně zmizí postavy Baylana Skolla a Shin Hati. Hlavně Stevenson je tady totiž naprosto skvělý a bude hodně chybět...80% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vydařený seriál z milovaného Star Wars univerza, který sice má poněkud vágní start, nicméně pak, když si všechno konečně sedne, všechno začne fungovat jako po drátkách. Ashoka režiséra Dava Filoniho se může pochlubit vtahujícím příběhem a precizně dávkovanou akcí, která působí civilně a uvěřitelně. Za zmínku zde rovněž stojí i samotné obsazení, z něhož vyjma Rosario Dawson markantně vyčnívá i Ray Stevenson či třeba Lars Mikkelsen jakožto velkoadmirál Thrawn. Jsem vážně velmi vděčný za to, že se tvůrci rozhodli tuto trestuhodně opomíjenou postavu přivést do hraného Star Wars světa. Jeho děsivá aura dodává každému záběru zcela nové podtóny, které příjemně navnadí na další sérii. Co tedy dodat na závěr? Pokud máte rádi počiny ze světa Star Wars a jste obeznámeni s dějem animovaného seriálu s podtitulem "Rebels", tak Ashoka je přímo pro Vás. Již od samotného začátku je zde totiž citelný fakt, že seriál vznikl díky přičinění skalního fanouška Filoniho pro nás, další fanoušky. Právě díky lásce a respektu, který látce prokazuje totiž Ashoka vypadá naprosto skvěle a lahodí mým očím, již od dětství upřeným k předaleké galaxii. Skvělá práce! PS: Pomyslnou třešničkou na dortu pak zůstává účast Haydena Christensena, který si užívá každou vteřinu své ikonické role! (Disney+) „Your legacy, like your Master’s, is one of death and destruction.“ ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • Clancy Brown si zopakoval svou roli jako guvernér Ryder Azadi, kterého daboval již ve Star Wars Povstalci (od r. 2014). Ze zmíněného seriálu je i mladý senátor Jai Kell, který se poprvé potkal s Ezrou na Imperiální akademii, aby se následně přidal k Povstání a působil jako buňka na Lothalu. (Veskoslav)
  • Meče Ahsoky (Rosario Dawson) vycházejí z klasického japonského stylu Daishō, kdy jeden meč je menší a kratší než „hlavní“ měč uživatele. (Veskoslav)
  • Jména rytíře Jedi Baylana Skolla (Ray Stevenson) a jeho padawanky Shina Hatii (Ivanna Sakhno) nebyla vybrána náhodně. Odkazují na norskou mytogoii, kdy jejich jména Skoll a Hati jsou jména severských magických vlků, jejiž otcem je gigantický a mýtický vlk Fenrir, někdy nazýván Fenrisúlfr. V norské mytoplogii tito dva vlci honí slunce a měsíc (střídání dne a noci). (Veskoslav)

Související novinky

Star Wars: Akolytka končí první sezónou

Star Wars: Akolytka končí první sezónou

21.08.2024

Část fanouškovské základny franšízy Star Wars následující novina rozhořčí, jinou část možná spíše potěší. Vedení Lucasfilmu hlasovalo pro zrušení potenciální druhé série seriálu Star Wars: Akolytka… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama