Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (191)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Jak velkolepě celá 1. série začala, tak celkem kontroverzně skončila. Hudba byla po většinu skvělá, souboje působivé a epické, ale celé to prostě působí jako reklama na další Madalorian universe, respektive další sérii Ahsoky. Chápu že se musí najet na koleje MCU kde prostě musíte vidět všechno, abyste se orientovali v příběhu, ale už jsem z toho celkem unavený. I proto se těším na seriál ze SW světa, který bude uzavřeny a dokáže v jedné sérii, která bude mít třeba přes 12 dílu odvyprávět kvalitní příběh bez natahovaček a odboček. Škoda nevyužitého Raye Stevensona, který po dotočení 1. série nečekaně zesnul. Čest jeho památce a jeho charisma bude chybět. SPOILER: Anakin se mi jednoznačně líbil daleko více než v Obi-Wanovi a jde vidět že Hayden si svou životní roli "znovu-užívá" a své působení ve SW ani zdaleka nepověsil na hřebíček, což kvituji. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Rozporuplny serial. Na jednej strane kopec veci bavilo, na druhej vobec. Ahsoka v podani Rosario s monotonnym prejavom super. Ray Stevenson a jeho linka, super. Skoda ze uz medzi nami nie je. Thrawn ako arci zaporak do buducich dielov fajn. Akcia tiez dobra. Ale carodejnictvo ma v SW moc nebralo. Ahsokina padawanka je otravna a skor ma srala. A ani hladame Ezru ma az tak nebralo. Celkovo pozeratelne, Mando bol lepsi. Davam tak 65% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ahsoka má skvělý rojezd, ale mrzuté, v podstatě doklopýtané finále, ve kterém několik zásadních věcí nedává moc smysl, potažmo není dovysvětleno a kdo čeká epický konec ve stylu Epizody 3, bude velmi zklamán. Úvod má vysoké ambice. Disponuje výbornou atmosférou a ctí některé trademarky starších Star Wars. Stejně tak souboje jsou slušně natočené. Ovšem od půlky už je to stereotypní přešlapování bez jakékoliv invence, či režijní iniciativy. V podstatě slabší kopie veskrze zábavnějšího a pozitivněji laděného Mandaloriana. Tahák v podobě Haydena Christensena nestačí, i když je využit solidně. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Filoni to rozjel ve velkém stylu a ukázal, že po všech těch zpackaných Boba Fetech a Obi Wanech mají Star Wars přeci jen budoucnost, pokud dostanou šanci tvůrci jako on. Ač sem to úplně nečekal,tak sem v Ahsoce dostal po Andorovi další výborný SW seriál s hned několika naprosto fantastickými momenty a skvělými postavami. Jestli má Ahsoka nějaké mínus, pak je to fakt, že jde vlastně o přímé pokračování Filoniho animáků, takže kdo neviděl Rebels a ideálně asi i Clone Wars tak se bude prostě muset smířit s tím, že se tu nikdo nebude obtěžovat s tím něco vysvětlovat. Filoni počítá s tím, že divák zná postavy, vztahy mezi nimi a samozřejmě i události, které je dovedly až sem, což ne vždy platí (třeba u mě) a může to být občas docela matoucí, Samotné finále série je po několika kulervoucích epizodách pak lehčí zklamání. Některé souboje nepůsobí úplně dobře a osobně mě mrzí, že od určitého momentu úplně zmizí postavy Baylana Skolla a Shin Hati. Hlavně Stevenson je tady totiž naprosto skvělý a bude hodně chybět...80% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli má být Filoni považovaný za spasitele SW kvůli tomu, že píše mizerné scénáře, tak to potěškoště. Na druhou stranu, čemu se divit u člověka, který svou éru začal stvořením tak obskurní sračky, jakou byl pilotní film Klonových válek. Chudák Ahsoka! Tenhle seriál totiž má dobré postavy a zajímavé konflikty v rámci zavedených SW pravidel, taky má úžasný soundtrack a efekty, ale dál už nic moc. Jako blesk z čistého nebe přijde jen pátá epizoda, jejíž završení s purrgily vyvolává masivní porci fascinace, úžasu a dojetí z něčeho až mystického - téhle jedinečné chvíli se seriálu ovšem už nepovede znovu byť jen přiblížit. První série je vesměs plastikový produkt s odstředěnou duší, jehož prázdnota se dá "omluvit" snad jen tím, že bude pokračovat dalšími deseti sériemi s obsahem pro série tři. Win-win jak sviňa, fakt - ale rád se nechám překvapit. RIP, Ray. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • Poprvé se nám v rámci kánonu představí E-wing, který je novým typem stíhače Nové republiky a v rámci Legends byl představen právě v éře válek s velkoadmirálem Thrawnem. Poprvé byly stíhače představeny v komiksové knize „Star Wars: Dark Empire“, kdy v roce 6 ABY Luke propadne Temné straně. (Veskoslav)
  • Vták, ktorý je s Ahsokou Tano, sa volá Morai. Morai bola slúžka Dcéry, ktorú môžeme vidieť v seriáli Star Wars: Klonové války (2008–2020). (Bukysh)
  • Uniforma Thwarna (Lars Mikkelsen) vychází z německých nacistických uniforem. Zejména jeho kalhoty, čímž se zpátky odkazuje na původní trilogii, kdy Impéirum mělo k „nacistům“ velice blízko. (Veskoslav)

Související novinky

Star Wars: Akolytka končí první sezónou

Star Wars: Akolytka končí první sezónou

21.08.2024

Část fanouškovské základny franšízy Star Wars následující novina rozhořčí, jinou část možná spíše potěší. Vedení Lucasfilmu hlasovalo pro zrušení potenciální druhé série seriálu Star Wars: Akolytka… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama