Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jediové dostihnou hlavní podezřelou z šokujícího zločinu. (Disney+)

Recenze (60)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No vida, tak už i SW se dopracovali k tomu, že budou najímat známé tváře, natočí s nimi za jeden den vše potřebné, a pak je budou co nejvíce promovat...Jedině, že by se C.-A. Moss ještě nějak vrátila v podobě flashbacku či zázračně oživla. Už od prvního dílu to vypadá, že Akolytka bude trpět těmi samými neduhy, kterými trpý i většina SW produktů za éry Disney. Tedy nevýrazné postavy, generický vizuál a nulová SW atmosféra. Tvůrci se opět snaží co nejvíce navodit efekt SW ,takže opět dostáváme záporáka v helmě, opět se na oko objeví světelné meče, opět se používá síla, jenže to prostě není vystihnutí podstaty fungování SW světa. Je fajn, že se konečně podíváme do jiné éry, že jsme opustili období Skywalkerů, takže vidíme i jiné technické vychytávky, či nové planety, ale uvidíme, jestli něco z toho bude vůbec stát za zapamatování. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady někteří tvrdí, že vlastně názor nás, kterým se to nelíbí, je vlastně úplně scestný, protože jim se to líbí. No, my hodnotíme něco, co má v názvu Star Wars. Lucas vytvořil universum charismatické, s nádhernou, chytlavou atmosférou. Proto se nám líbí Mandalorian. Protože si s odkazem hrál velice chytře a opatrně. A proto se nám nelíbí tohle, protože je to prostě špatné, necharismatické, bez atmosféry. Chválím akci. Povedená, přehledná. Nechvalím scenáristy, nechválím charaktery a ani herce. Nenajdu si cestu k něčemu, co prostě jen vykrádá, ale nemá to vlastně nic z toho, co milujeme. Teda, kromě toho názvu... ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot nebyl vůbec špatný a jako úvod fungoval obstojně. Poznáváme celou řadu postav, které bude za to stát sledovat (Osha, Jecki, Yord). Zatím si úplně nejsem jistý tou zápletkou, která je na můj vkus snad ještě průhlednější než počiny dua Favreau / Filoni. A kvalitu děsně žene dolů režie a slabá práce s herci, kteří jsou ve scénách prkenní. Rozhodně mě to ale zatím nijak neuráží a dám tomu šanci. ()

sepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER ALERT  Tak už jen ten název - Akolytka, to nešlo použít generické maskulinum Akolyt/Akolyta?... Těžce nemastné neslané. Shrňme si to: oheň ve vesmíru - a ne, není to to samé co exploze; jediové bojující jako v Matrixu, ale netasící světelné meče; hlavní sith anti-hrdinka se tváří a chová jako děcko (což její protagonistka také je, pouze předstírá dospělost); jediové nemají být Batmani, nechrání nevinné "civilisty" za každou cenu a už vůbec ne, když by měli ohrozit svůj život; světelný meč vás nezabije (Reva, Grand Inquisitor, Sabine), ale nožík ano; údajnou vražedkyni jediského mistra jde zatknout rytíř jedi a padawan; podezřelou z vraždy jediského mistra pošlou nějakou cargo lodí s nějakými zlodějíčky; vzdálenosti a čas nic neznamenají, stejně jako v Assoce; a samozřejmě řádná dávka wokismu, hlavní hrdinka/hrdinky mají matky (snad jen dvě) - a ne, toto není spoiler, je to řečeno v této epizodě... Hvězdné války jsou už definitivně mrtvý projekt a Disney je dnes jasná pračka na peníze. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// První čtyři díly jsou fajn a mají vzestupnou tendenci, napětí roste s tím, kterak Jediové pátrají po tom, kdo tahá za nitky. Z tohohle pohledu je to vlastně pro hrané Star Wars něco zcela nového a zajímavého. Scénář není bohužel na takové úrovni, jako ho měl Andor, ale nad nějakými silly dialogy nebo nelogickým přesouváním postav tady jde snadno přimhouřit oko, protože zbytek evokuje éru George Lucase dost na to, abych se bavil jako u těch nejlepších momentů prequelové trilogie. Na slibovanou akci a máchání světelnými meči pak ještě jistě dojde, každopádně první polovina nadějná, hlavní záporák má potenciál rozvířit zase trochu debaty okolo Star Wars mytologie, tak snad se internet nezasekne na hlavní hrdince a její představitelce. Nebylo by v tento moment asi nic otravnějšího, než poslouchat opět ty stejné kecy, akorát s novým jménem. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama