Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jediové dostihnou hlavní podezřelou z šokujícího zločinu. (Disney+)

Recenze (60)

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ničím neurážející, ale bohužel to ani nemá čím zaujmout - bez silných postav a příběhu je to k ničemu, a to je zatím dost meh. Těšil jsem se že aspoň Carrie-Anne Moss tam něco uhraje... no tak asi ne. Ani žádné vizuálně eye-candy momenty, měřítko pořádné chybí, a přitom právě v tomhle jsem doufal že se budou moct díky settingu trochu urvat ze řetězu... V Ahsoce byly hned na začátku představené tři nové záporné postavy a každá z nich byla instantně nesmírně zajímavá, a až do konce měly lepší story arc než samotná hlavní hrdinka. A Ahsoka byla taky hned od začátku správně Star Watrsovsky epic - zajímavé planety ukazované v širokých celcích, obrovské Jedi chrámy, a k tomu hyperdrive ring pro Star Destroyer? How cool is that?! Acolyte vedle toho vypadá jako by se odehrával z půlky někde ve vedlejší vesnici, Republika tam má být na absolutním vrcholu síly a přitom je z toho vidět leda tak absolutně hovno. No snad jen zatím. ()

sepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER ALERT  Tak už jen ten název - Akolytka, to nešlo použít generické maskulinum Akolyt/Akolyta?... Těžce nemastné neslané. Shrňme si to: oheň ve vesmíru - a ne, není to to samé co exploze; jediové bojující jako v Matrixu, ale netasící světelné meče; hlavní sith anti-hrdinka se tváří a chová jako děcko (což její protagonistka také je, pouze předstírá dospělost); jediové nemají být Batmani, nechrání nevinné "civilisty" za každou cenu a už vůbec ne, když by měli ohrozit svůj život; světelný meč vás nezabije (Reva, Grand Inquisitor, Sabine), ale nožík ano; údajnou vražedkyni jediského mistra jde zatknout rytíř jedi a padawan; podezřelou z vraždy jediského mistra pošlou nějakou cargo lodí s nějakými zlodějíčky; vzdálenosti a čas nic neznamenají, stejně jako v Assoce; a samozřejmě řádná dávka wokismu, hlavní hrdinka/hrdinky mají matky (snad jen dvě) - a ne, toto není spoiler, je to řečeno v této epizodě... Hvězdné války jsou už definitivně mrtvý projekt a Disney je dnes jasná pračka na peníze. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// První čtyři díly jsou fajn a mají vzestupnou tendenci, napětí roste s tím, kterak Jediové pátrají po tom, kdo tahá za nitky. Z tohohle pohledu je to vlastně pro hrané Star Wars něco zcela nového a zajímavého. Scénář není bohužel na takové úrovni, jako ho měl Andor, ale nad nějakými silly dialogy nebo nelogickým přesouváním postav tady jde snadno přimhouřit oko, protože zbytek evokuje éru George Lucase dost na to, abych se bavil jako u těch nejlepších momentů prequelové trilogie. Na slibovanou akci a máchání světelnými meči pak ještě jistě dojde, každopádně první polovina nadějná, hlavní záporák má potenciál rozvířit zase trochu debaty okolo Star Wars mytologie, tak snad se internet nezasekne na hlavní hrdince a její představitelce. Nebylo by v tento moment asi nic otravnějšího, než poslouchat opět ty stejné kecy, akorát s novým jménem. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne zrovna nejsilnější začátek, ale v pohodě. Nejslabší je asi scénář - není špatný, jen zatím celkově působí tak trochu mdle a ne nějak napínavě. Asi mám po Andorovi trochu vyšší očekávání. Jinak seriál je vizuálně fajn, herci celkem dobří, a Vrcholná republika se z knih a komiksů na obrazovky přenesla úspěšně. 65 ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už je trochu ohranou písničkou to, že seriál od některých schytává kritiku za to, že je obsazení rozmanitější, než je u některých jiných Star Wars projektů zvykem. Ovšem, zaprvé, jde o sci-fi projekt, kde se objevuje hromada různých ras a etnik, takže trochu úsměvné brblat právě kvůli tomu, že v centru dění jsou herci různého původu a zadruhé, ti, co projektu nedají šanci jen kvůli tomu dělají chybu, protože už první epizoda naznačila, že jde o trochu jiné Hvězdné války. Protknuté thrillerovým nádech a poskytující jiný pohled na Jedie, které jsme většinou vnímali jako neposkvrněnou morální frakci, nicméně Akolytka naznačuje, že vše není tak jednoznačné, jak jsme si mysleli. A mou pozornost seriál má, už první díl mě mile překvapil. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama