Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jediové dostihnou hlavní podezřelou z šokujícího zločinu. (Disney+)

Recenze (58)

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od Acolyte se nedala čekat podívaná na úrovni Manda, či Ashoky. Studio Disney si uvědomovalo, že tady nejsou žádné známé postavy a motivy, které známe z předchozích, věhlasnějších seriálech a po "neúspěchu" Andora nebyl ani rozpočet nijak štědrý. Což je znát jak na hercích, tak kulisách, v podstatě 90% scén se odehrává ve studiu. Zápletka pak zřejmě bude kopírovat filmové Star Wars, Palpatin nebyl prvním Sithským lordem. I když jde o nejslabší seriál ze světa Hvězdných válek, je to dobrá podívaná, která se asi studiu vyplatí více, než drahý Andor. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Relativně to táhne ústřední "záhada", jinak ale mdlá televizní podívaná s nevýraznými postavami, která třeba famóznímu Andorovi nesahá ani po kotníky. Třetí díl je z prvních čtyř zatím nejlepší, snad se to ve druhé půlce celé magicky zvedne (já vím, jsem naivní). Ocenil bych třeba, já nevím... pořádné využívání světelných mečů! :) (5/10) ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// První čtyři díly jsou fajn a mají vzestupnou tendenci, napětí roste s tím, kterak Jediové pátrají po tom, kdo tahá za nitky. Z tohohle pohledu je to vlastně pro hrané Star Wars něco zcela nového a zajímavého. Scénář není bohužel na takové úrovni, jako ho měl Andor, ale nad nějakými silly dialogy nebo nelogickým přesouváním postav tady jde snadno přimhouřit oko, protože zbytek evokuje éru George Lucase dost na to, abych se bavil jako u těch nejlepších momentů prequelové trilogie. Na slibovanou akci a máchání světelnými meči pak ještě jistě dojde, každopádně první polovina nadějná, hlavní záporák má potenciál rozvířit zase trochu debaty okolo Star Wars mytologie, tak snad se internet nezasekne na hlavní hrdince a její představitelce. Nebylo by v tento moment asi nic otravnějšího, než poslouchat opět ty stejné kecy, akorát s novým jménem. ()

sepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER ALERT  Tak už jen ten název - Akolytka, to nešlo použít generické maskulinum Akolyt/Akolyta?... Těžce nemastné neslané. Shrňme si to: oheň ve vesmíru - a ne, není to to samé co exploze; jediové bojující jako v Matrixu, ale netasící světelné meče; hlavní sith anti-hrdinka se tváří a chová jako děcko (což její protagonistka také je, pouze předstírá dospělost); jediové nemají být Batmani, nechrání nevinné "civilisty" za každou cenu a už vůbec ne, když by měli ohrozit svůj život; světelný meč vás nezabije (Reva, Grand Inquisitor, Sabine), ale nožík ano; údajnou vražedkyni jediského mistra jde zatknout rytíř jedi a padawan; podezřelou z vraždy jediského mistra pošlou nějakou cargo lodí s nějakými zlodějíčky; vzdálenosti a čas nic neznamenají, stejně jako v Assoce; a samozřejmě řádná dávka wokismu, hlavní hrdinka/hrdinky mají matky (snad jen dvě) - a ne, toto není spoiler, je to řečeno v této epizodě... Hvězdné války jsou už definitivně mrtvý projekt a Disney je dnes jasná pračka na peníze. ()

sheen

všechny recenze uživatele

Žádná sláva, to se dalo čekat už od ukázek ale tady to není vyložene asi propadák, brzy hodnotit, uvidíme na konci :) ()

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ničím neurážející, ale bohužel to ani nemá čím zaujmout - bez silných postav a příběhu je to k ničemu, a to je zatím dost meh. Těšil jsem se že aspoň Carrie-Anne Moss tam něco uhraje... no tak asi ne. Ani žádné vizuálně eye-candy momenty, měřítko pořádné chybí, a přitom právě v tomhle jsem doufal že se budou moct díky settingu trochu urvat ze řetězu... V Ahsoce byly hned na začátku představené tři nové záporné postavy a každá z nich byla instantně nesmírně zajímavá, a až do konce měly lepší story arc než samotná hlavní hrdinka. A Ahsoka byla taky hned od začátku správně Star Watrsovsky epic - zajímavé planety ukazované v širokých celcích, obrovské Jedi chrámy, a k tomu hyperdrive ring pro Star Destroyer? How cool is that?! Acolyte vedle toho vypadá jako by se odehrával z půlky někde ve vedlejší vesnici, Republika tam má být na absolutním vrcholu síly a přitom je z toho vidět leda tak absolutně hovno. No snad jen zatím. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a máme to tady. Lidé si platí Disney+ proto, aby se dívali na seriály, které se jim vlastně nelíbí. No nemá to logiku. Takže mě vlastně místní hodnocení vůbec nepřekvapí. K tomu, když si vezmu, kolik těhlech labužníků na ČSFD, profesionálních kritiků si stříklo do gatí po shlédnutí průjmu Star Wars Visions, si člověk musí bohužel s politováním říci, že oni za tu demenci nemůžou. Bohužel už se tak narodili. Oproti tomu zde konečně máme seriál, příběh, který může jít svým směrem. Nemusí se o nic opírat, aby nějaký debil nedělal na YouTube zase chytrého při svém profi rozboru. I když smutná pravda je, že se toto stejně uskuteční. A tak nějaký medojeb s legií věrných čumilů se  pustí do díla a ejhle máme to tu jak v tří hvězdičkovém hotelu. Tyhle seriály už nejsou pro ty, kterým se prostě Star Wars líbí. Nejsou už pro ty, kteří ocení nápad, rozšíření příběhů a celého vesmíru. Jooo, hlavně že 90% vládnou mamrdoviny typu Dr. House a Dycky Most píčo. Joo, to je totiž skvělý. Ale nějaký Star Wars od Disneyho. Dojebe co může. Co na to říct? Tak prostě na to kokůtci nečumte. S radostí musím oznámit, že se mi to líbilo. Navzdory místnímu hodnocení a inteligentních výblitků, nepropadám panice zjišťuju, že je to vlastně fajn. A pokud si někdo nechce zkazit chuť, dám vám radu. Nečtete tyhle píčovský recenze místních buzíků. Jsou o hovně a úplně mimo. Spousta z nich se ani nesmíří s tím, že může existovat někdo, kdo prostě má na to jiný názor, jiný pohled a že se mu to vlastně kůže líbit, protože ho neovlivnil žádnej medojeb a Aragorn. Při troše štěstí očekávám zase nejakou skvělou poštu od nějakého zpravomocněného mamrda. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady někteří tvrdí, že vlastně názor nás, kterým se to nelíbí, je vlastně úplně scestný, protože jim se to líbí. No, my hodnotíme něco, co má v názvu Star Wars. Lucas vytvořil universum charismatické, s nádhernou, chytlavou atmosférou. Proto se nám líbí Mandalorian. Protože si s odkazem hrál velice chytře a opatrně. A proto se nám nelíbí tohle, protože je to prostě špatné, necharismatické, bez atmosféry. Chválím akci. Povedená, přehledná. Nechvalím scenáristy, nechválím charaktery a ani herce. Nenajdu si cestu k něčemu, co prostě jen vykrádá, ale nemá to vlastně nic z toho, co milujeme. Teda, kromě toho názvu... ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám z toho opravdu dobrý pocit a nemám v plánu si to nechat zkazit zaprděnejma individuama  :)  ale k věci, ne? Vážně fajn úvod. Ano, "kdo" se odhalí poměrně brzo, ale na to "proč" si budeme muset chvíli počkat. A já jsem prostě větší milovník "proč" než "kdo", takže...jako jo. Tohle vypadá jako moc fajn úvod a jsem zvědavá, kam to bude dál směřovat, a zda se budu i nadále těšit na další nový týden, který přinese další porci zábavy. Protože první díl obsahuje všechno, abych se chtěla kouknout dál  :)  Takže mise splněna  :) a jelikož jsem jenom obyčejný divák a nic speciálního, tak píšu svoje dojmy z prvního dílu a nic víc. A ráda se jako obyčejný smrtelník pustím na novou vzrušující cestu s dalším SW seriálem. Možná budu stále stejně nadšená, možná budu zklamaná, ale na tom nezáleží. Už se staly i horší věci :) ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už je trochu ohranou písničkou to, že seriál od některých schytává kritiku za to, že je obsazení rozmanitější, než je u některých jiných Star Wars projektů zvykem. Ovšem, zaprvé, jde o sci-fi projekt, kde se objevuje hromada různých ras a etnik, takže trochu úsměvné brblat právě kvůli tomu, že v centru dění jsou herci různého původu a zadruhé, ti, co projektu nedají šanci jen kvůli tomu dělají chybu, protože už první epizoda naznačila, že jde o trochu jiné Hvězdné války. Protknuté thrillerovým nádech a poskytující jiný pohled na Jedie, které jsme většinou vnímali jako neposkvrněnou morální frakci, nicméně Akolytka naznačuje, že vše není tak jednoznačné, jak jsme si mysleli. A mou pozornost seriál má, už první díl mě mile překvapil. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Disney a jeho politika genderově vyváženosti. Jakmile je v hlavní roli žena, musí být ženou i tvůrkyně. A to i když k takové práci nemá kvalifikaci a z její profesní minulosti je zřejmé, že nemá předpoklady uspět. Leslye Headland se nejspíš zařadí do klubu dělohářek, které pouze naplnily kvóty. Po Eternals a Marvels tak došlo na Star Wars. Jedinou kvalifikací pro tvůrčí práci má být talent. Tato epizoda není úplně tragická, ale jako pilot by měla prvodiváky navnadit a fanoušky SW navíc potěšit. Vnímám až úzkostnou snahu nepodělat to, což tvůrkyni sice šlechtí, jenže tahle opatrnost z toho dělá průměrnou podívanou. Jediná má emoce se týká likvidace postavy, jejíž představitelka byla pro mnohé velkým lákadlem. Pokud se razantně nezmění styl vyprávění...resp. nedojde ke změně scénáristů a režisérů, očekávám podobně nijaký celý seriál. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No vida, tak už i SW se dopracovali k tomu, že budou najímat známé tváře, natočí s nimi za jeden den vše potřebné, a pak je budou co nejvíce promovat...Jedině, že by se C.-A. Moss ještě nějak vrátila v podobě flashbacku či zázračně oživla. Už od prvního dílu to vypadá, že Akolytka bude trpět těmi samými neduhy, kterými trpý i většina SW produktů za éry Disney. Tedy nevýrazné postavy, generický vizuál a nulová SW atmosféra. Tvůrci se opět snaží co nejvíce navodit efekt SW ,takže opět dostáváme záporáka v helmě, opět se na oko objeví světelné meče, opět se používá síla, jenže to prostě není vystihnutí podstaty fungování SW světa. Je fajn, že se konečně podíváme do jiné éry, že jsme opustili období Skywalkerů, takže vidíme i jiné technické vychytávky, či nové planety, ale uvidíme, jestli něco z toho bude vůbec stát za zapamatování. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Když galaxie vypadá jako tržiště v Karáčí... Nechápu, co dělá u Star Wars projektu Leslye Headland...A odkdy nesmí na obrazovku běloši? A když už se v menšině přeci objeví, mají obličej nazeleno...Proto by mě zajímalo, kolik předplatitelů má Disney v rovníkové Africe nebo jižní Asii...A kolik z nich jsou fandové Lucasova světa... ()

Ant_Antony odpad!

všechny recenze uživatele

Star Wars jsou mrtvé... Díky myšáku... povedlo se ti to... Něco tak nelogického, krkolomného a trapně parodického v jednom, bravo... Všichni alespoň trochu při smyslech už z traileru poznali, že "Trinity" je vábnička prvního dílu, ale to co následuje - bravo, bravo, bravo... ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Meh. Ako pilotná epizóda je to také priemerné z pohľadu hereckých výkonov aj náhľadom do zápletky. Nie je to nič super originálne, ani extra vťahujúce. Ten úvodný súboj dokonale sumarizuje celú epizódu - kŕčovité. Vizuálne samozrejme pekné a technicky zapadajúce do obdobia cca 100 rokov pred Skrytou hrozbou. Dokonca i hudba a prechody medzi scénami sú v takom retro štýle snažiace sa podobať na Lucasove filmy. Ale netreba lámať palicu hneď pri prvej epizóde, uvidíme ako sa to vykryštalizuje. 60% určite zaslúži. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne zrovna nejsilnější začátek, ale v pohodě. Nejslabší je asi scénář - není špatný, jen zatím celkově působí tak trochu mdle a ne nějak napínavě. Asi mám po Andorovi trochu vyšší očekávání. Jinak seriál je vizuálně fajn, herci celkem dobří, a Vrcholná republika se z knih a komiksů na obrazovky přenesla úspěšně. 65 ()

Jenda.SG-1 odpad!

všechny recenze uživatele

Bída, bída a nic než bída. Příběh slabý a vlastně úplně podružný, protože o něj ani trochu nejde, hlavně aby tam byla vymývána mozku woke a LGBT agendou. Prostředí Star Wars je jen lákadlo na to, aby se do lidí mohly hustit aktivistické kraviny. Jsem rád, že jsem se rozhodl Disney plus už neprodlužovat, šlo by jen o vyhazování peněz. ()

Reklama

Reklama