Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (36)

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, hodnocení nastřeluju tentokrát. Není to bezchybný díl a taková schizofrenost Mae škodí. Ale sakra! Jestli to jinak nebylo to, co jsem si od seriálu sliboval? Ty emoce, co jsem celou dobu zažíval jsou k nezaplacení a proto můžu dát jen pět hvězd. Snad to další díly dotáhnou do zdárného konce. ()

sepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1 za souboje (které ale měly taky opětně nesmyslnou choreografii - úplné Echo vibes). Zbytek je naprostou urážkou jen trochu pozorného a logicky uvažuijícího diváka. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, byla to v celku slušná podívaná. Samozřejmě mám co vytknout. Určitě to mělo začít soubojem z blízka, ne z pohledu jiné osoby. Ale budiž. Ohromně se mi líbilo, že padlo mnoho Jediů. V celku nečekaně, docela i brutálně. Jo, klobouk dolů. Že se ukázalo, kdo za tím stojí, je celkem zklamání. Pořád zastávám názor, že maska by se neměla sundavat a odhalení by mělo zkrátka být až na samém konci. Tohle odhalení se samozřejmě dalo čekat, stejně tak jako se alo čekat, kdo to vlastně bude. Qimir není úplně zase až tak vhodný adept na temnou stranu, ale zase na druhou stranu, proč ne? Jeho nástup byl fantastický. Jeho boj a brutalita také. Líbila se mi vyzařující temnota a absolutní nesoucit. Dost nemístná a možná až trapná byla připomínka, že by ho Jediové nazývali Sithem. Tohle si mohli tvůrci odpustit. Protože temnou stranu Síly uměli ovládat i jiní. Navíc ne každý Jedi, který přešel k temné straně Síly, musel okamžitě být Sithem. Ale okej. Samozřejmě jako divák čekám na celé vyústění. Chci znát motiv. Důvod toho, proč Maese přidala na temnou stranu. Proč Qimir se přidal na temnou stranu. A kým ve skutečnosti byl, že umí ovládat Sílu? A poměrně mocně. To, že spousta lidí naráží na to, že nerozeznal dvojčata. No on je rozeznal, sice to chvíli trvalo, ale poznal. A že ho necítili jiní Jediové? To je za mě skvělé. Protože temna strana je cestou k mnoha vyjímečným schopnostem, které jiní považují za nepřirozené. Dokonce i Palpatine a ještě před ním Dooku, dokázali temnou stranou zaslepit zraky a mysl nejen radě Jediů, ale celé Republice, tak proč by to nedokázal Qimir? Myslím si, že ani on není mistr. Bude učedník a tak jako v legendách, měl Vader Starkillera, tak proč by nemohl mít Qimir Mae? za mě je to naprosto v pořádku. Takže jediné co očekávám od dalších dílů, je vysvětlení toho všeho, proč se tak děje. A klidně to může projít až k radě Jedi. O sithského bojovníka se nejedná, takže slova Ki-Adi-Mundi: Sitha neviděl nikdo přes milénium, budou pravdivá a tímto příbehem nepošpiněná. Na závěr chci jen sdělit, že se mi to líbilo a nenechám si to zkazit nikým, kdo si myslí, že sežral veškerou moudrost světa a bude se tu kasat, jak je správný fanoušek SW. Inu potvrzuje se opět tímto, že fanouškovská základna Star Wars je nejvíce toxickou základnou na světě. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Potenciál prvního dílu téměř ubila třetí a čtvrtá epizoda, načež pátý díl ze zpátečky přeřadil a s pískajícími pneumatikami je zpátky na cestě vpřed. Ano, je tu dost věcí né úplně dobře, hlavně chování Mae nedává absolutně žádný smysl ani při diagnóze F20 nebo uspěchanost dílu (hlavně oproti utahanému minulému) je hrozně znát a chybí tu scény, které by tu vzhledem k tomu, co se odehrálo být rozhodně měly! Na druhou stranu ale od prequelů (nepočítám Clone Wars nebo Rebels) dostáváme největší lightsaber řežbu a takhle solidní čistka je pro mě osobně celkem překvapením. Pokud fanoušci neocení v tomhle to dobré, neměli by se za ně v první řadě ani považovat. Silný 4, ale proč trochu nezvednout promile. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chce se mi skoro až napsat "Skvělý akční díl.", ale neudělám to, protože ve výsledku to bylo o trochu (mnohem) víc. Celou dobu jsem si ohledně té jedné věci říkala, jak chtějí jít dál...a jo, nijak zvlášť to nepřekvapilo. Což za mě není kritika ani mínus dílu. O to víc jsem zvědavá na následky toho, jak se den změní za noc  :) ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Totožnost temného mistra byla celkem jasná už od minulého dílu. Sol se umí taky pěkně rozzuřit...ostatně není nad pěstní souboj. Stejně mu mohl useknout pár končetin. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle Star Wars od George Lucase....píše se v úvodu závěrečných titulků. No, to bych taky mohl dát k chlebu s máslem cedulku, mazáno podle Zdenka Pohlreicha. Spokojení budou frflalové, kterým chyběly souboje se světelnými meči v Plechohlavovi. Taky ti, kterým připadaly dosavadní seriály moc zašmodrchané. Tady se nemusí bát, nároky na IQ jsou minimální. Taky budou nadšení věční rýpalové. Ti budou rozebírat co je to čestný boj....Jediové neútočí na neozbrojené, ale nemají problém útočit zezadu, případně v přesile x na jednoho? Hm... . Co by se tak dalo vyzdvihnout? Úroveň soubojů, smrt mě nesympatické postavy, odvaha zabít sympatickou postavu, výrazný záporák s překvapivě neklišoidními motivy a...to je za mě asi tak všechno. Akolytka opět oplývá stupidními dialogy(a to je jich oproti první epě třetina) a nelogičnostmi, ...pořád je to jen vážně se beroucí kosmopohádka. Holt si musím počkat na Andora...to je aspoň chytrá kosmodramůvka. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No když to vztáhnu k ostatním dílům, tak to fakt je na plnou palbu. Musim říct, že tady tvůrci překvapili a hlavně akční sekvence jsou pastva pro oči. Dost možná nejlepší hrané akční pasáže za éry Disney. Konečně souboje, které nedělají ostudu výborným choreografiím z prequelové trilogie. Odhalení hlavního antagonisty je pochopitelně dějově neskutečně předvídatelné, a divák to stejně už tak dva díly tušil, ale jinak tvůrci dokážou překvapit, a odstraňují jednoho Jedie za druhým. Konečně díl, u kterého jsem se bavil od začátku do konce. Ani si nepamatuju, kdy se mi to vlastně u SW stalo naposled. Jen mám obavu, že tady tvůrci vystříleli všechny své náboje... ()

f7r 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PIP(boy?)? Opravdu? :DJinak konečně se něco dějě, akce pěkná - demonstrace síly alá jediové si jdou pro Palpatina. K tomu zajímavá nová varianta světelného meče. Záporák pak oznámil, že by byl nazván Sithem, což trošku narušuje Ki Adi Mundiho vyjádření z první epizody, že Sitha nikdo neviděl celá milénia, ale stejně se Sol vrátil živý, tak jsem zvědavý, jak to ještě (ne)vysvětlí...Zatím ale rozhodně nejlepší díl seriálu, ale negativem zůstává krátká stopáž.Čtvrtý a pátý díl mohly - nebo spíš měly - být jedním dílem. ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A! Stratená druhá polovica štvrtej epizódy nájdená. Aj keď stále akoby tam čosi medzi koncom E4 a začiatkom E5 niečo chýbalo. Toľko k nepochopiteľnosti delenia E4 a E5. Dej sa konečne niekam posúva, a nie iba samá vata, za čo pridávam hviezdu. Viac ich však už nevytlačím. Áno, mali sme navyše hŕbu akcie, milovníkom svetelných mečov zasvietili oči, ale čo z toho? Stále sme svedkami rovnakej plytkosti, predvídateľnosti, amatérskych dialógov a schizofrenických zvratov. Dvojčatá, čoby hlavné hrdinky v tejto epizóde robia iba krovie napriek nájstojčivej snahe kamery dokázať opak. ()

Batahst8 

všechny recenze uživatele

This is Star Wars, This is Fucking Star Wars. Není to dokonalé, ale je to zkrátka náhul jako prase. A strašně doufám, že to tvůrci neposerou, protože momentálně to mají fakt pěkně rozehraný. ()

Walter_Mitty 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech epizodách první díl, ve kterém se konečně něco stane... Škoda, že epizody Den a Noc nebyly odvysílány jako jedna. Zatímco se předchozí epizoda výrazně vleče a je uměle natahovaná, tady se naopak spěchá tak moc, že nezbyde postavám ani chvilka na to, aby prohodily pár slov nad skupinou zabitých Jediů. Ačkoliv jde o jednu z lepších epizod Akolytky, stále se nedokážu zbavit dojmu, že je to celé dramaturgicky i scénáristicky jedna velká mizérie. Osha, která neprojeví ani špetku lítosti nad ztrátou dlouholetého přítele Yorda, který navíc zemřel částečně její vinou, mluví snad za vše. Asi největším zklamáním pro mě ale zůstává fakt promarněného potenciálu. Období, které sledujeme, je totiž nesmírně zajímavé. Jakým způsobem to sledujeme, již nikoliv. ()

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super epizoda, v něčem až překvapivá. Pořád se to sem tam trochu zbytečně střílí do nohy (stále občas vnímám např. zvláštní střih a tempo nebo inscenaci některých momentů), ale vůbec mi to nebrání si tenhle díl i Akolytku obecně užívat a dobře se bavit. Nakonec se to tomhle ohledu zásadně neliší od prequelů, ty jsou taky místama „clunky” a tak trochu brak nebo jak to říct (disclaimer: prequely miluju a miloval jsem ještě než to bylo cool). V tom smyslu je vlastně Akolytka celkem věrná původní látce (a upřímně asi ve finále míň problémová). Takže já jsem víceméně spokojenej, seriál je mi navzdory neduhům značně sympatickej a prostě ho nedokážu nesnášet. Ani si to podle mě nezaslouží. Kvůli přehnanýmu hejtu proto trochu nadhodnocuju. I když člověk si dneska může vždycky připomenout Andora a říct si, že to jde i vybroušeněj… Pořád teda záleží, jak se tuhle řadu podaří dokončit, ale pokud slušně nebo i líp, budu se k ní stejně jako k prequelům občas rád vracet. A možná i při každým dalším shlídnutí koukat na neduhy shovívavěji. It is what it is. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezesporu nejlepší epizoda, jen je malinko škoda, že minulý a tento díl nebyl vysílán jako jeden. Mohli jsme se dočkat (filmově) hodinové epizody, která by odvyprávěla jeden velký děj. Odhalení onoho mistra nebylo až tak velkým překvapením, ve hře byli i zajímavější kandidáti, ale nakonec jsem spokojený. Pokud opravdu umřely všechny ty "hlavní" postavy a již se nevrátí, tak klobouk dolů - to jsem opravdu nečekal a celé epizodě to pomohlo na vážnosti. Mohli si ale odpustit únos Sitha pár naštvanými vážkami a taktéž bych ocenil, kdyby se vůbec někdo ohlédl za mrtvými. Nechat tam těla bez povšimnutí, bez pohřbu a vlastně bez jakéhokoliv slova mi přijde scenáristická sprostota. Takhle to působilo až moc chladně, zasloužilo si to více emocí. ()

franzkfk odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je varování pro ty, jenž by si epizodu chtěli pustit vzhledem k vysokému hodnocení. Oproti ostatním je tato epizoda dynamická od začátku do konce a tudíž je schopná pomocí frenetické - povědomé - akce zastřít nedostatky v očích jistého specifického publika. Samozřejmě se jedná o další zcela učebnicovou ukázku amatérismu v režii, střihu, scénáři a produkce. Předpokládám, že většina lidí je schopna identifikovat neuvěřitelný scenáristický amatérismus ve formě nekonzistentního chování charakterů, kdy kupř. York dostane za úkol odvést "civilistu" (opravdu by jim někdo měl koupit slovník, protože tento výraz spadá pouze na militaristické a religionistické uskupení - ani jedno Jediové nejsou; je to filozofické hnutí -> sám George říkal, že to jsou "vesmírní terapeutové" a diplomaté), York toto považuje za rozkaz a nenechá se zviklat argumenty "civilisty". O pár scén dál a York si to náhle rozmyslí. Uvedl bych ale jiný amatérismus - střihový. Jsou zde použity typické stíračky pro Hvězdné války. Formálně vzato se tyhle stíračky s pomalejšími přechody používají mezi ne plně navázanými scénami (nedynamickými) scénami, už jen proto, že jsou pomalejší a narušují  z podstaty dynamiku vyprávění. Hlavně se ale využívají - v rámci SW - při kompletní změně scény. Jenže tady se nejen využívají v rámci dynamické akce, ale scéna se nijak nemění - jsme pořád na jedné scéně, jen se charaktery pohybují o pár kroků dál. A tím pádem je vnímání prostoru a času v této epizodě dost zkreslené. Je to neuvěřitelné, že něco takového stálo cca 22.5 mil USD za epizodu a prošlo běžným schvalovacím procesem. Můj odhad je, že "dailies" byly tak hrozné, že se často přetáčelo (viz poznámka o rozpočtu) a zároveň by to vysvětlovalo, proč jsou ty epizody tak krátké. Ale pokud najali neprofesionály - což dokazuje výsledný produkt - dává to smysl. Ono je totiž dost možné, že samotné pre/produkce/post byly chaotické - vzhledem k neprofesionálům - a tak našponovaly rozpočet. P.S.: Aby to nebylo jen negativní, tak musím říct, že námětem je Acolyte docela inteligentní. Bohužel byl námět zpracován někým, kdo sice pracoval u filmu, ale vařil kafe, nebo dělal běžnou administrativu. ()

Paatej 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná svým způsobem nejlepší díl serie (prozatím). Bohužel tam ale strašně moc věcí nedává smysl, timing je uplně mimo - je to věc, která mě hrozně irituje, přitom je tak snadná vyřešit - a nechápu motivace snad už nikoho. Nechme stranou, že wookie jedi, což mohlo být samo o sobě docela cool, zůstal naprosto nevyužit, ale proč blbka jedna dvakrát během 5 minut naprosto změní svoje přesvědčení? Abychom dostali následující scénu a pak to zase můžeme zahodit. Teleportujicí zbraně (stun pistol), lidi s pamětí akvarijní rybičky (cože přitahuje světlo?) a návaznost konce minulé a začátku této epizody jsou možná v tom shluku už jen detaily, ale když to posouvá děj, je to průser. Kam zmizel Sol? Aha, aby moh tady vyskočit ze stínu a zachránit blbku dva. Co vůbec má Ezra Miller za lubem? Proč nejdřív blbku  jedna jen straší, pak jí nechce zabít, pak jí chce zabít a nejde mu to a pak ji zas nechce zabít? Moc nevim o co mu jde. To že Sol odkráčí od mrtvejch jediu jako by nic taky nechápu. To k nim nemáš žádnej vztah? A zkontroloval vůbec někdo (krom malé Wolverinky), co se stalo s Keelnacou? Třeba je někde v lese ještě, nebo spí. Ne, to nás už taky nezajímá. Naštěstí lightsaber do břicha moc lidí nezabije, tak je dost možný, že jsou všichni v cajku.Fakt tu nic nedává smysl. ()

Reklama

Reklama